Historisk prestation av syskonen Edlund - erövrade alla mästerskapstitlar i Boogie Woogie 2023!

Dela

Viktor och Wilmas seger i helgens prestigefyllda World Cup-final, innebär att de vunnit alla fyra mästerskapstitlar i Boogie Woogie under 2023 - en historisk milstolpe för danssporten.

Världsmästarna i Boogie Woogie 2023
Världsmästarna i Boogie Woogie 2023 WRRC

Segertåget började med vinsten i Nordiska Mästerskapen i april och en månad senare vann de sitt första SM i Main Class (vuxenklass). VM-guldet i november var stort för Viktor och Wilma och för svensk danssport, eftersom det inte varit i Sveriges ägo sen 2007. Helgens World Cup-final i Budapest ägde rum bara 2 veckor efter VM och ändå lyckades de hålla i och prestera hela vägen till prispallens 1:a plats.

Dansstilen Boogie Woogie kräver teknisk precision, samspel, energi och en dos av trygg och konstant support. Landslagskapten och coach för Team Sweden Boogie Woogie, Joanna och Henric Stillman, har följt Viktor och Wilma i många år och är deras crew i landslaget. Det är med värme och stolthet de kommenterar framgångarna:

- Viktor och Wilma är fantastiskt skickliga dansare med en otrolig potential och deras fina personligheter genomsyrar allt dom gör, både på och utanför dansgolvet. Vi är så stolta över deras framgångar och tror att vårt fokus på dansen, glädjen och gemenskapen i laget, är den trygga grund som formar sunda guldmedaljörer. En lustfylld miljö, utan medaljfokus. 

Viktor (23 år) och Wilma (21 år) har dansat sen unga år och tillhör Umeå Dansklubb. De tävlar även aktivt i Lindy hop och Bugg och bemästrar även Dubbelbugg med bravur. 

Vi gratulerar Viktor och Wilma, svensk danssport och Sverige!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Viktor & Wilma Edlund
Viktor & Wilma Edlund
Ladda ned bild
Världsmästarna i Boogie Woogie 2023
Världsmästarna i Boogie Woogie 2023
Ladda ned bild
Viktor & Wilma Edlund
Viktor & Wilma Edlund
Ladda ned bild

Följ Svenska Danssportförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Danssportförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye