Säljstart för uppdaterade Kamiq – med en sportigare och mer självsäker look

Dela

Idag den 13 december startar försäljningen av uppdaterade Kamiq. Fyra år efter den initiala lanseringen av populära crossover-SUV:en får den nu ett ansiktslyft som innebär en ny sportigare design och flera tekniska uppgraderingar.

Uppdaterade Kamiq - omslag
Uppdaterade Kamiq - omslag

Den nya designen på Kamiq har ett betydligt sportigare uttryck. Den präglas framför allt av skarpa designlinjer tillsammans med nya slimmade strålkastare. Dessutom har Kamiq fått en uppdaterad grill som förstärker den robusta framtoningen.

Kamiq kan för första gången utrustas med full LED-matrixstrålkastare, vilket förutom att vara en trevlig designdetalj även ökar säkerheten. Dessutom blir digital instrumentpanel (8 tum) och Škodas infotainment-display (8,5 tum) standard i samtliga utförande.

På den svenska marknaden erbjuds Kamiq med bensinmotor (från evo2-generationen) – 1,0 TSI med 110 hk. En annan nyhet är att utrustningsnivåerna ändras, där Ambition och Style slås samman och bildar Selection. Uppdaterade Kamiq erbjuds därför i Sverige som Selection och sportiga Monte Carlo.

Lansering
Nya uppdaterade Kamiq har säljstart idag, 13 december, ordinarie priser från 309 500 kr.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Uppdaterade Kamiq - omslag
Uppdaterade Kamiq - omslag
Ladda ned bild
Uppdaterade Kamiq - front
Uppdaterade Kamiq - front
Ladda ned bild
Uppdaterade Kamiq - back
Uppdaterade Kamiq - back
Ladda ned bild
Uppdaterade Kamiq - above
Uppdaterade Kamiq - above
Ladda ned bild
Uppdaterade Kamiq - detail
Uppdaterade Kamiq - detail
Ladda ned bild
Uppdaterade Kamiq - back2
Uppdaterade Kamiq - back2
Ladda ned bild

Škoda Auto

- Fokuserar på tre prioriteringar med sitt ”Next Level Škoda”-program för framtiden: att utöka modellportföljen inom elbilssegmentet, att utforska nya marknader för ytterligare tillväxt i volymsegmentet och att göra konkreta framsteg inom hållbarhet och mångfald.
- Erbjuder för närvarande sina kunder nio personbilserier: Fabia, Octavia, Superb, Kamiq, Karoq, Kodiaq och Enyaq. - Levererade över en miljon fordon till kunder runt om i världen 2020.
- Har tillhört Volkswagen-gruppen i 30 år. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika fordonstillverkarna i världen. I samarbete med gruppen utvecklar och tillverkar Škoda Auto självständigt fordon samt komponenter, motorer och växellådor.
- Verkar på tre platser i Tjeckien; tillverkar i Kina, Slovakien och Indien främst genom koncernpartnerskap, samt i Ukraina med en lokal partner.
- Sysselsätter cirka 42 000 personer globalt och är aktiv på mer än 100 marknader.

Följ Škoda Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Škoda Sverige

Nya generationen Škoda Kodiaq äntligen beställningsbar – svenska priser officiella5.4.2024 09:30:00 CEST | Pressmeddelande

Familjefavoriten Škoda Kodiaq täcktes av i Berlin så sent som i höstas förra året. Idag, 5 april, är den nya generationen av populära Škoda-SUV:en äntligen beställningsbar. Den största förändringen för modellen, utöver ny interiör och exteriör design, är den nya drivlinan som innebär att Kodiaq för första gången erbjuds som laddhybrid, och det med en räckvidd på upp till 100 kilometer (WLTP).

Škodas helelektriska instegs-SUV är officiell – nya Škoda Epiq15.3.2024 10:45:00 CET | Pressmeddelande

Idag, 15 mars, på Škoda Autos årliga presskonferens avslöjades Škoda kommande tredje helt eldrivna bilmodell, en mindre SUV crossover i form av en verklighetstrogen designstudie. Den nya modellen som lanseras efter den kompakta helelektriska SUV:en Škoda Elroq får namnet Škoda Epiq och är en 4,1 meter lång SUV med upp till 400 kilometers elektrisk räckvidd och 490 liters bagageutrymme. Nya Škoda Epiq kommer att täckas av under 2025, med en prisindikation kring 25 000 Euro. Epiq är den första modellen som är fullt ut utvecklad i enlighet med Škodas nya designkoncept Modern Solid. Ett formspråk som kombinerar en robust funktionalitet med en autentisk och tidlös design med hållbara material. Modellen kommer att kompletteras med en gedigen digital upplevelse med ny teknologi och nya funktioner.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye