DFDS vinner guld på World Travel Awards gala i Dubai

Dela

För trettionde året i rad har företag inom res, turism- och hotellbranschen korats och prisats av World Travel Awards. På årets gala som hölls på hotellet Burj Al Arab i Dubai vann färjeoperatören DFDS första pris i kategorin världsledande färjeoperatör 2023.

DFDS är färjebolaget som erbjuder flera färjelinjer i Östersjön, Skandinavien och mellan populära europeiska hamnar till Storbritannien. Från Sverige trafikerar DFDS sträckan mellan Karlshamn – Klaipeda och mellan Kapellskär – Paldiski. Nu prisas färjebolaget för trettonde året i rad för att vara Världens ledande färjeoperatör av World Travel Awards.

- Vi tycker det är fantastiskt roligt att bli uppmärksammade genom att i år vinna priset för världens ledande färjeoperatör. Det är ett bevis på att våra team runt om i Europa gör allt de kan och lite till för våra passagerare och får dem att vilja resa med oss gång på gång. Tillsammans skapar vi en reseupplevelse utöver det vanliga, säger Per-Henrik Persson, Route Director på DFDS i Karlshamn.


DFDS fick på galan pris i flera kategorier:


Europas bästa hemsida i kategorien färjeoperatörer samt Världens bästa hemsida i kategorien färjeoperatörer.


Investeringar i fartyg och bemötande ombord på fartygen de viktigaste faktorerna för att bli framröstad som vinnare


World Travel Awards är resebranschens mest kända pris och det är resenärerna själva och resebyråer som röstar fram de slutgiltiga som får stå på prispallen.

- Vi har mycket bra team ombord på våra fartyg som gör det lilla extra. I Sverige har vi också satsat på att hålla våra färjor toppmoderna. I början av förra året, januari 2022, tog vi emot våra två nya fartyg som trafikerade rutten mellan Karlshamn och Klaipeda. Fartygen är toppmoderna med restauranger, shopping och barer. För de lite mindre finns även lekrum. Vi tror dessa insatser och satsningar är ett klart vinnande koncept, säger Per-Henrik Persson Route Director på DFDS i Karlshamn.

Mer om World Travel Awards:


WTA grundades 1993 för att erkänna, belöna och fira excellens inom alla sektorer av turistnäringen.
Idag är WTA-varumärket erkänt globalt som den ultimata kvalitetsstämpeln, med vinnare som sätter riktmärket som alla andra strävar efter.
Varje år har WTA en serie regionala galaceremonier som arrangeras för att erkänna och fira individuella och kollektiva framgångar inom varje viktig geografisk region samt en avslutande världsgala i slutet av året.

Bilder

Mer om DFDS:

DFDS tillhandahåller färje- och transporttjänster i och runt Europa och genererar årliga intäkter på 20 miljarder DKK.


Till över 10 000 fraktkunder levererar vi hög tillförlitlighet genom färje- och hamnterminaltjänster samt transport- och logistiklösningar.


För miljontals passagerare erbjuder vi säkra övernattnings- och närhavsfärjetjänster.


Våra 10 000 anställda finns på färjor, terminaler, distributionscenter och på kontor i 20 länder. DFDS grundades 1866, har sitt huvudkontor i Köpenhamn och är noterat på Nasdaq Copenhagen.

Följ DFDS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från DFDS

Paus från vintervardagen: Upptäck prisvärda spa-destinationer i Estland och Litauen2.2.2024 13:15:00 CET | Pressmeddelande

I början av året har väderrapporterna dominerats av rekordlåga temperaturer, med köldrekord på omkring –43 grader celsius i norra Sverige. Dessutom känner många sig stressade efter en hektisk jul- och nyårsperiod, en känsla som förstärks av det ofta ansträngda ekonomiska läget efter helgerna. Det är inte så konstigt att känna en stark längtan till att få komma iväg och slappna av. Lyckligtvis erbjuder närliggande destinationer som Estland och Litauen prisvärda spa-upplevelser, som passar bra även för budgeten i januari och februari och erbjuder en välbehövlig paus från vintervardagen.

Resedagböckerna från DFDF ”sommarjobbare”: deras bästa tips när du åker på en minikryssning till Litauen11.10.2023 14:25:34 CEST | Pressmeddelande

Under sommaren rekryterades familjer och par för att ”sommarjobba” ombord på DFDS nya fartyg som trafikerar rutten mellan Karlshamn och Klaipeda i Litauen. Paren och familjerna hade som uppdrag att både testa båtarnas utbud och upptäcka hamnstaden Klaipeda. Allt under DFDS-konceptet ”minikryssning” där man reser under natten och har mellan en och två dagar i Klaipeda för att sedan resa hemåt mot Sverige igen. Nu är alla ”sommarjobbare” hemkomna och här är deras bästa upplevelser och tips.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye