Paus från vintervardagen: Upptäck prisvärda spa-destinationer i Estland och Litauen

Dela

I början av året har väderrapporterna dominerats av rekordlåga temperaturer, med köldrekord på omkring –43 grader celsius i norra Sverige. Dessutom känner många sig stressade efter en hektisk jul- och nyårsperiod, en känsla som förstärks av det ofta ansträngda ekonomiska läget efter helgerna. Det är inte så konstigt att känna en stark längtan till att få komma iväg och slappna av. Lyckligtvis erbjuder närliggande destinationer som Estland och Litauen prisvärda spa-upplevelser, som passar bra även för budgeten i januari och februari och erbjuder en välbehövlig paus från vintervardagen.

DFDS är färjeoperatören som trafikerar två linjer mellan Sverige och Baltikum. Bolaget har under tretton år i rad prisats för att vara Världens ledande färjeoperatör av World Travel Awards, ett av resebranschens mest kända priser. DFDS ena linje går mellan Karlshamn på den svenska sidan till Klaipeda i Litauen. Den andra linjen går mellan svenska Kapellskär norr om Stockholm till Paldiski i Estland.

Att ta färjan är ett utmärkt sätt att ta sig till de många kurorter som finns i Estland och Litauen, och oavsett vad du är ute efter så finns det en perfekt destination. DFDS färjor avgår på bekväma tider som passar perfekt för den som vill resa bort över en weekend eller en långweekend. Från Karlshamn till Klaipeda går färjan varje kväll, och från Kapellskär till Paldiski går färjan på kvällstider mellan onsdag till fredag.


1. Pärnu, Estland
Pärnu ses ofta som ett av Estlands bästa semestermål under sommaren och ligger bara två timmar med bil från Paldiski. Staden erbjuder bland annat en stor sandstrand, restauranger och cocktailbarer. Men Pärnu är också hem till en mängd olika spaanläggningar som passar perfekt även under årets kyliga månader. Pärnu har lång historia som semesterort vilket bland annat beror på deras starka badtradition som går tillbaka ända till 1838. Bland stadens mest ikoniska och lyxiga spaanläggningar finns Hedon, som blandar gammalt och nytt och bland annat har en historisk byggnad för hälsobringande lerbad. För dem som reser med familjen finns bland annat Tervise Paradiis Spahotell och vattenpark, med aktiviteter för alla åldrar och rymliga familjerum. Vill man fokusera ordentligt på hälsan finns också flera medical spas, bland annat ESTONIA Medical Spa & Hotel. Här finns flera spa, hälso- och skönhetsbehandligar att välja bland. Även här är hela familjen välkommen, och det finns spännande attraktioner även för de minsta.


2. Kuressaare, Estland
Är du ute efter ett mer annorlunda resmål är Kuressaare, som ligger på Estlands största ö Saaremaa, den perfekta destinationen. Det finns goda färjeanslutningar och tar omkring fyra-fem timmar att ta sig dit med bil. Kuressaare är en av de mest spatäta städerna i världen, och passar både de som är ute efter hälsobehandlingar och de som vill ha en spasemester för hela familjen. Ett populärt alternativ är George Ots Spa hotell, som har flera behandlingar och till och med ett behandlingsurval för de allra minsta. Det nyaste spa-hotellet i Kuressaare heter Johan Spa Hotell och är belagt på en lugn kullerstensgata i gamla stan. Hotellet har prisats för sin unika arkitektur.


3. Druskininkai, Litauen
Druskininkai är en av Litauens äldsta kurorter, och det brukar sägas att staden har helande vatten. Många av stadens spaanläggningar och hälsocenter har sin egen källa som de får sitt mineralvatten ifrån. Här finns allt från medicinska spaanläggningar, lyxiga spa hotell och vattenparker som passar hela familjen. Är man ute efter lyx finns till exempel Europa Royale Druskininkai, beläget i en historisk byggnad från 1800-talet. Reser man med familj eller är ute efter något mer fartfyllt finns till exempel Aqua Park med oceanblått vatten, tropisk temperatur och palmer. Att ta sig till Druskininkai från Klaipeda tar mindre än fyra timmar med bil.


4. Nida, Litauen
Kurorten Nida ligger i Kuriska Näset, en dold pärla som ofta beskrivs som ett av Europas mest fascinerande naturområde. Nida ligger bara omkring en timma med bil från Klaipeda, och är en perfekt destination för de som önskar kombinera spa med en unik naturupplevelse. Här finns bland annat SPA Nida, som erbjuder spabehandlingar och flera pooler och bastus. De har också flera paket som besökarna kan välja bland, till exempel “detox” eller “relax”.


5. Palanga, Litauen
Palanga är en av de mest kända och populära semesterorterna i Litauen och utsågs till en kurort i slutet av 1800-talet. Här finns bland annat flera anläggningar som fokuserar på specialiserade behandlingar som sägs kunna underlätta vid vissa sjukdomar, till exempel led-och ryggsmärtor, hudbesvär och stress. Det finns också flera lyxiga hotell, som till exempel Monist, där det förutom pool och bastu bland annat erbjuds härlig massage och olika behandlingar.

Bilder

Om DFDS

DFDS tillhandahåller färje- och transporttjänster i och runt Europa och genererar årliga intäkter på 20 miljarder DKK. Till över 10 000 fraktkunder levererar vi hög tillförlitlighet genom färje- och hamnterminaltjänster samt transport- och logistiklösningar.


För miljontals passagerare erbjuder vi säkra övernattnings- och närhavsfärjetjänster.
Våra 10 000 anställda finns på färjor, terminaler, distributionscenter och på kontor i 20 länder. DFDS grundades 1866, har sitt huvudkontor i Köpenhamn och är noterat på Nasdaq Copenhagen.

Följ DFDS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från DFDS

Resedagböckerna från DFDF ”sommarjobbare”: deras bästa tips när du åker på en minikryssning till Litauen11.10.2023 14:25:34 CEST | Pressmeddelande

Under sommaren rekryterades familjer och par för att ”sommarjobba” ombord på DFDS nya fartyg som trafikerar rutten mellan Karlshamn och Klaipeda i Litauen. Paren och familjerna hade som uppdrag att både testa båtarnas utbud och upptäcka hamnstaden Klaipeda. Allt under DFDS-konceptet ”minikryssning” där man reser under natten och har mellan en och två dagar i Klaipeda för att sedan resa hemåt mot Sverige igen. Nu är alla ”sommarjobbare” hemkomna och här är deras bästa upplevelser och tips.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye