Hitta nästa golfäventyr i Estland och Litauen

Dela

Golfsäsongen är här, och det finns många spännande destinationer och banor att upptäcka. Estland och Litauen är bra alternativ för golfaren som är på jakt efter utmanande banor och vacker natur. Dessutom finns det smidiga färdsätt till de båda länderna, som också erbjuder prisvärda alternativ när det kommer till mat och dryck.

Estonian Golf & Country Club som ligger en kort bilfärd från Tallinn
Estonian Golf & Country Club som ligger en kort bilfärd från Tallinn

Estland och Litauen är två destinationer som ökat i popularitet hos golfare under de senaste åren. Med sina vackra landskap, spännande banor och höga standard lockar länderna idag golfare från hela världen. För oss svenskar är destinationerna smidiga att ta sig till och här finns dessutom många härliga hotell och mat och dryck som är både god och prisvärd.  

”Estlands golfscen är fortfarande relativt ny, men utvecklingen går snabbt framåt och idag erbjuds en unik och intim golfupplevelse. Här har golfentusiaster från hela världen möjlighet att uppleva våra högklassiga banor och fantastiska service. Många spelare gör också upp en egen rutt med spel i både Tallinn och Pärnu. Med välkomnande atmosfär och multikulturell miljö lockar våra klubbar tillbaka många turister år efter år, vilket visar på att Estland är en toppdestination för oförglömliga golfupplevelser”, säger Peter Nyberg, vd för golfbanan Pärnu Bay.

Golfsäsongen i Estland och Litauen är nu precis runt hörnet och brukar sträcka sig från maj till november. Färjeoperatören DFDS trafikerar linjer både till Estland och Litauen och är ett bekvämt sätt att ta sig till sin golfdestination. DFDS ena linje går mellan Karlshamn på den svenska sidan till Klaipeda i Litauen och den andra mellan svenska Kapellskär norr om Stockholm till Paldiski i Estland. Nedan följer en lista med förslag på golfbanor att besöka i de båda länderna.  

Tallinn, Estland
Att ta sig till Tallinn från Paldiski tar mindre än en timma med bil, och i närheten av den Estländska huvudstaden finns flera spännande golfdestinationer. Vill man spendera några dagar i Tallinn är det dessutom ett perfekt resmål för resenärer som vill kombinera äventyr med historia och kulturliv.  

Estonian Golf & Country Club 
Estonian Golf & Country Club ligger mindre än en halvtimmas bilfärd från Tallinn, och erbjuder en fantastisk golfupplevelse med en 18-hålsbana och en 9-hålsbana som sträcker sig längs kusten och floden Jägala. Under 2021 röstades banan fram till den bästa i Estland av World Golf Awards. 18-hålsbanan erbjuder havsutsikt och är en av åtta ackrediterade PGA Tour spelplatser i Europa. Här erbjuds också bland annat restaurang, uthyrning av golfklubbor, bastu, konferenslokal och proffshandledning. Green fee för 18 hål är på 129 euro.  

Niitvälja Golf
Estlands första golfbana heter Niitvälja Golf och den ligger ungefär 45 minuter från Tallinn med bil. Här finns en 18-hålsbana för golfaren som vill utmanas med böljande terräng, olika vattenhinder och fairways som ligger bredvid skogen. Banan är skapad av den svenska arkitekten Åke Persson. Green fee för 18 hål ligger på mellan 79-149 euro beroende på säsong. 

Pärnu, Estland
Pärnu ligger strax under två timmars bilfärd bort från Paldiski och är känd som Estlands sommarstad. Vill man stanna till här på sin golfsemester finns det ett stort utbud med vacker natur, aktiviteter, spännande sevärdheter och långa sandstränder.

Pärnu Bay 
Pärnu Bay ligger ungefär tio kilometer från centrala Pärnu och är en högkvalitativ bana som har fått flera utmärkelser och rankas som nummer 19 bland Europas topp 100 golfbanor. Denna ranking utmärker sig och har bidragit till att sätta Estland och Pärnu på kartan för golfspelare. Golfbanan ligger längs med kustremsan och är omgiven av hav och tallskogar. Förutom en 18-hålsbana finns även en par 3-bana med 5 utmanande hål samt ett generöst övningsområde som täcker över 2 000 kvadratmeter grästee. Vid havet finns det vackra klubbhuset, som år 2017 rankades som nummer två bland alla världens klubbhus. Här finns en bastu, golfbutik, lounge, café och restaurang. Green fee för 18 hål varierar mellan 70 och 120 euro beroende på säsong.

White Beach Golf
White Beach Golf är ännu en bana som ligger längs kusten, och som är känd för sina utmanande vattenhinder och vackra havsutsikt. Banan har 18 hål och är designad av Kosti Kuronen, som också designat flera golfbanor i Finland. På White Beach Golf finns det också en uppskattad restaurang med vällagad mat. Green fee för 18 hål ligger på 89 euro. 

Klaipeda, Litauen 
Klaipeda är Litauens tredje största stad, och har en lång historia som en hamnstad. Idag är Klaipeda bland annat känt för sin gamla stad, sina fantastiska sandstränder och närhet till vackra naturupplevelser. 

National Golf Resort Club
National Golf Resort i Klaipeda är en förstklassig golfdestination vackert belägen i Litauens landskap. Förutom en 18-hålsbana erbjuds också bland annat kurser och lyxigt boende, och är därför en perfekt destination för golfaren som söker en avkopplande semester. Green fee för 18 hål ligger på mellan 50-69 euro beroende på säsong.  

Vilnius, Litauen 
Vilnius är Litauens huvudstad, belägen strax över tre timmar med bil från Klaipeda. Här kan man bland annat uppleva konst och kultur, shopping och trevliga restaurangbesök. I Gamla stan i Vilnius, som är en UNESCO-listad världsarvsplats, kan man promenera längs gatorna i den medeltida stadsdelen, förbi barock-, gotisk och renässansarkitektur. Strax utanför Vilnius finns det dessutom flera destinationer för golfaren.  

"Litauen erbjuder en fantastisk golfupplevelse där kvalitet och prisvärdhet möts. Våra golfbanor och resorts är mycket uppskattade och tack vare betydande investeringar håller de en kvalitet som överträffar förväntningarna, samtidigt som de erbjuder ett avslappnat tempo. Därför har Litauen möjligheten att erbjuda en fantastisk spelupplevelse, fri från stressen som ofta förekommer på mer trafikerade destinationer", säger Johan Claesson och Andreas Nilsson, ägare och grundare av JA Travel AB som erbjuder golfresor till bland annat Litauen.

The V Golf Club
V Golf Club ligger bara en liten bit utanför Vilnius och erbjuder en 18-håls golfbana belägen på den litauiska landsbygden. Banan öppnade 2009 och är känd för sin genomtänka landskapsdesign och sina högkvalitativa tränings- och spelområden. Banan passar bra både för nybörjare och mer avancerade spelare. Golfklubben ligger på Vilnius Grand Resort, som också erbjuder hotell, aktiviteter, spa och en restaurang. Green fee för 18 hål ligger på 58 euro.  

European Center Golf Club
European Center Golf Club ligger bara en halvtimma med bil från Vilnius och har en 18-hålsbana som sträcker sig över 6600 meter. Banan har flera spännande hinder och naturliga dammar och här välkomnas både professionella spelare och amatörer. Här erbjuds också bland annat golflektioner och en restaurang. Green fee för 18 hål ligger på 60 euro.  

Bilder

Om DFDS

DFDS tillhandahåller färje- och transporttjänster i och runt Europa och genererar årliga intäkter på 20 miljarder DKK. Till över 10 000 fraktkunder levererar vi hög tillförlitlighet genom färje- och hamnterminaltjänster samt transport- och logistiklösningar. 

För miljontals passagerare erbjuder vi säkra övernattnings- och närhavsfärjetjänster. Våra 10 000 anställda finns på färjor, terminaler, distributionscenter och på kontor i 20 länder. DFDS grundades 1866, har sitt huvudkontor i Köpenhamn och är noterat på Nasdaq Copenhagen. 

Följ DFDS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från DFDS

Paus från vintervardagen: Upptäck prisvärda spa-destinationer i Estland och Litauen2.2.2024 13:15:00 CET | Pressmeddelande

I början av året har väderrapporterna dominerats av rekordlåga temperaturer, med köldrekord på omkring –43 grader celsius i norra Sverige. Dessutom känner många sig stressade efter en hektisk jul- och nyårsperiod, en känsla som förstärks av det ofta ansträngda ekonomiska läget efter helgerna. Det är inte så konstigt att känna en stark längtan till att få komma iväg och slappna av. Lyckligtvis erbjuder närliggande destinationer som Estland och Litauen prisvärda spa-upplevelser, som passar bra även för budgeten i januari och februari och erbjuder en välbehövlig paus från vintervardagen.

Resedagböckerna från DFDF ”sommarjobbare”: deras bästa tips när du åker på en minikryssning till Litauen11.10.2023 14:25:34 CEST | Pressmeddelande

Under sommaren rekryterades familjer och par för att ”sommarjobba” ombord på DFDS nya fartyg som trafikerar rutten mellan Karlshamn och Klaipeda i Litauen. Paren och familjerna hade som uppdrag att både testa båtarnas utbud och upptäcka hamnstaden Klaipeda. Allt under DFDS-konceptet ”minikryssning” där man reser under natten och har mellan en och två dagar i Klaipeda för att sedan resa hemåt mot Sverige igen. Nu är alla ”sommarjobbare” hemkomna och här är deras bästa upplevelser och tips.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye