Škoda Sverige

Škoda använder körsång för att locka över konkurrenternas kunder – och med glimten i ögat skicka en hälsning till branschkollegorna

Dela

Julen står för dörren och ett omtyckt och vanligt förekommande inslag under december är julkonserter av olika slag. Det är något som Škoda tagit fasta på när man tillsammans med Adolf Fredriks musikklasser, med dirigent Tony Margeta i spetsen, överraskade konkurrenternas kunder med körsång – för att få de att omvärdera sitt val av bil.

The Christmas Conversion Choir
The Christmas Conversion Choir

Historiskt har Sverige varit ett av de länder i världen som lyssnar allra mest på julmusik* samtidigt som Lucia- och julkonserter drar fulla hus över hela landet. Tillsammans med Adolf Fredriks musikklasser och dirigent Tony Margeta, har Škoda tagit fasta på svenskarnas förkärlek till julsånger genom att överraska konkurrenternas kunder med körsång – för att med omarbetade julklassiker få de att omvärdera sitt val av bilmärke.

– Med värme och glimten i ögat hoppas vi på Škoda uppmärksamma julfirare om vår nya uppdaterade Enyaq och tillsammans med Adolf Fredriks fantastiska musikklasser bjuda på ett skratt och sprida lite härlig julstämning, säger Stefan Nygren, marknadschef på Škoda Sverige.

Några av julens mest klassiska sånger har fått nya uppdaterade titlar och texter, så som We Wish You a Merry Enyaq, Silent Ride, Nu laddas tusen Enyaqs och When you wish upon a ...star, som alla lyfter fram produkfördelar med helelektriska Škoda Enyaq – och i vissa fall med glimten i ögat skickar en humoristisk gliring till konkurrenterna.

– Genom klassiska julsånger med en twist hoppas vi nå potentiella Škoda-kunder på ett roligt och kreativt sätt, dessutom i en tid då många varumärken försöker nå fram med sina budskap. Vi kanske inte är störst, men vi kan i alla fall vara smartast. Och det är få som inte öppnar dörren för en talangfull barnkör som sjunger julsånger, säger Stefan Nygren, marknadschef på Škoda Sverige.

Kören, bestående av tjejer och killar i åldrarna 11-13 år under ledning av dirigenten Tony Margeta, överraskade ett tiotal hem i Stockholms förorter – alla med en konkurrents bil parkerad utanför. Fler överraskningsbesök kan vara på gång.

– Att tillsammans med Škoda få bjuda människor på en rolig stund med stämningfyllda julsånger var fantastiskt kul och just körsång, eller i det här fallet ”kör-sång”, har en magisk förmåga att få människor att stanna upp och njuta lite extra av nuet. Och med tanke på alla leenden och hurrarop som mötte våra våra fantastiska killar och tjejer så kanske det blir en vända till innan julafton, säger Tony Margeta, dirigent och konstnärlig ledare för Adolf Fredriks Gosskör.

Se en dokumentation av när kören från Adolf Fredriks musikklasser överraskade julfirare HÄR och nedan hittar du samtliga omarbetade jullåtar. 

*Topp 10 länder som streamat högst procentuell andel julmusik (av det totala lyssnandet) hittills i år, Spotify 2021.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

The Christmas Conversion Choir
The Christmas Conversion Choir
Ladda ned bild
The Christmas Conversion Choir
The Christmas Conversion Choir
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Škoda Auto

- Fokuserar på tre prioriteringar med sitt ”Next Level Škoda”-program för framtiden: att utöka modellportföljen inom elbilssegmentet, att utforska nya marknader för ytterligare tillväxt i volymsegmentet och att göra konkreta framsteg inom hållbarhet och mångfald.
- Erbjuder för närvarande sina kunder nio personbilserier: Fabia, Octavia, Superb, Kamiq, Karoq, Kodiaq och Enyaq. - Levererade över en miljon fordon till kunder runt om i världen 2020.
- Har tillhört Volkswagen-gruppen i 30 år. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika fordonstillverkarna i världen. I samarbete med gruppen utvecklar och tillverkar Škoda Auto självständigt fordon samt komponenter, motorer och växellådor.
- Verkar på tre platser i Tjeckien; tillverkar i Kina, Slovakien och Indien främst genom koncernpartnerskap, samt i Ukraina med en lokal partner.
- Sysselsätter cirka 42 000 personer globalt och är aktiv på mer än 100 marknader.

Följ Škoda Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Škoda Sverige

Nya generationen Škoda Kodiaq äntligen beställningsbar – svenska priser officiella5.4.2024 09:30:00 CEST | Pressmeddelande

Familjefavoriten Škoda Kodiaq täcktes av i Berlin så sent som i höstas förra året. Idag, 5 april, är den nya generationen av populära Škoda-SUV:en äntligen beställningsbar. Den största förändringen för modellen, utöver ny interiör och exteriör design, är den nya drivlinan som innebär att Kodiaq för första gången erbjuds som laddhybrid, och det med en räckvidd på upp till 100 kilometer (WLTP).

Škodas helelektriska instegs-SUV är officiell – nya Škoda Epiq15.3.2024 10:45:00 CET | Pressmeddelande

Idag, 15 mars, på Škoda Autos årliga presskonferens avslöjades Škoda kommande tredje helt eldrivna bilmodell, en mindre SUV crossover i form av en verklighetstrogen designstudie. Den nya modellen som lanseras efter den kompakta helelektriska SUV:en Škoda Elroq får namnet Škoda Epiq och är en 4,1 meter lång SUV med upp till 400 kilometers elektrisk räckvidd och 490 liters bagageutrymme. Nya Škoda Epiq kommer att täckas av under 2025, med en prisindikation kring 25 000 Euro. Epiq är den första modellen som är fullt ut utvecklad i enlighet med Škodas nya designkoncept Modern Solid. Ett formspråk som kombinerar en robust funktionalitet med en autentisk och tidlös design med hållbara material. Modellen kommer att kompletteras med en gedigen digital upplevelse med ny teknologi och nya funktioner.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye