Skara stift

Sara Häggström välkomnas som präst 14 januari

Dela

Söndag 14 januari välkomnas Sara Häggström som präst i Svenska kyrkan. Det görs i Skara domkyrka under ledning av biskop Åke Bonnier. Det finns möjlighet att följa mottagningsmässan digitalt på webben. 

Foto: Carla Karlsson
Foto: Carla Karlsson

Sara Häggström, född 1981, är född och uppväxt i Klämmesbo och bor idag tillsammans med sin man Martin och deras tre barn i Tidaholm. Sara ordinerades 2007 i Svenska Missionskyrkan och har arbetat som pastor i Sandviken och Timmele men kommer senast från en forskartjänst (doktorandstudier) på Enskilda Högskolan Stockholm.

Sara har efter komplettering ansökt om att få avlägga prästflöften inför domkapitlet, vilket sker fredagen den 12 januari och hon välkomnas som präst i Svenska kyrkan i Skara domkyrka kl 11.00

En präst skall leva som Kristi tjänare, öppen för människors behov och i sitt sinne vara vänd till Gud och hela skapelsen. Med trohet och klokhet skall hen hjälpa människor att mogna i tron, så att Guds kärlek blir synlig i världen. En präst arbetar sitt första år i en församling eller pastorat som de tilldelats av stiftet. Under detta år som pastorsadjunkt får den nya prästen också extra handledning. Sara kommer göra sitt första år som pastorsadjunkt i Falköpings pastorat. 

- Jag gläder mig över att Sara redan nu på fredag avlägger sina vigningslöften inför domkapitlet i Skara. På söndag får vi fira en festhögmässa där då den nya prästen Sara på olika sätt får vara i centrum, säger biskop Åke. 

Mässan går att följa digitalt via webben. Läs mer här!

Nyckelord

Kontakter

Josefin RoosPressekreterare

Presstalesperson för Skara stift.
Kontaktperson för biskop Åke Bonnier samt stiftsstyrelse, domkapitel och prästlönetillgångarna i Skara stift.
Även länk till församlingar och pastorat i Skara stift.

Tel:0511-262 43Tel:0708-58 55 19josefin.roos@svenskakyrkan.se

Skara stift är det äldsta av Svenska kyrkans stift och bildades år 1014. Stiftet består av 103 församlingar samlade i 40 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingarna och stärka deras förmåga att fullgöra den grundläggande uppgiften: fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige som består av folkvalda. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar. Stiftskansliet finns i Skara. Domkyrka är Skara domkyrka och biskop sedan 2012 är Åke Bonnier.

Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Skara stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skara stift

Stiftsfullmäktige i Skara stift sammanträdde - beslut om att inrätta tjänst som hållbarhetsstrateg och avtackning av biskop Åke24.5.2024 16:14:18 CEST | Pressmeddelande

Nu har stiftsfullmäktige i Skara stift haft sitt vårsammanträde och beslutat om bland annat årsredovisning för Skara stiftsorganisation och Prästlönetillgångarna i Skara stift. Dessutom inrättades en tjänst som hållbarhetsstrateg och Svenska Kyrkans Unga föredrog om prioriterade frågor. Under dagen avtackades också biskop Åke Bonnier.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye