Meliva AB

Satsning på kvällsöppen vård i södra Stockholm

Dela

För den som har svårt att besöka vårdcentralen på dagtid får nu stora delar av södra Stockholm tillgänglighet även på kvällstid. Meliva Liljeholmen, Meliva Skärholmen och Vårbergs vårdcentral gör det enklare för stockholmarna att få hjälp från vården.

Vårdcentral - Meliva

Satsningen är en del i Melivas ambition att erbjuda trygg, nära vård på tider som passar patienterna. Antingen genom fysiska vårdbesök på dag eller kväll, eller genom chatt med läkare på kvällar och helger.

– Tillgänglighet är en av de viktigaste frågorna för våra patienter och det är en del av vårt uppdrag att se till att varje patient får rätt vård utan att behöva vänta. Att erbjuda kvällsöppet på tre platser i södra Stockholm är något jag hoppas leder till att ännu fler får hjälp, berättar Hussein Al-Saad, ansvarig för Melivas primärvård i Stockholm.

Till att börja med erbjuder vårdcentralerna i Liljeholmen, Skärholmen och Vårberg öppet utvalda kvällar varje vecka (samt på lördagar hos Vårbergs vårdcentral), och fokus blir att erbjuda hjälp för kortvariga besvär. På så sätt frigörs tider på dagtid för planerade vårdbesök för exempelvis de med kroniska sjukdomar eller andra mer långvariga hälsoproblem.

Ingen ska behöva välja bort vårdbesök

Annelen Gillblad som är verksamhetschef på Meliva vårdcentral Liljeholmen hoppas att den utökade tillgängligheten de nu erbjuder ska göra att ingen tvingas välja bort vårdbesök på grund av begränsade öppettider.

– Vi vet att många kan ha svårt att komma loss under dagen när de flesta vårdcentraler har öppet, och i en stad som Stockholm bör det finnas alternativ för olika typer av livssituationer och patienter, säger Annelen Gillblad.

Om satsningen på kvällsöppet faller väl ut och uppskattas av patienterna tror Hussein Al-Saad att tillgängligheten på Melivas vårdcentraler kan komma att utökas ännu mer i framtiden.

– Märker vi att patienterna uppskattar och efterfrågar mer flexibla öppettider är det något vi kommer göra vårt yttersta för att erbjuda.

Melivas kvällsöppna vårdcentraler i södra Stockholm

Meliva Liljeholmen

 • 3500 listade patienter.
 • Öppet till kl. 19.30 på tisdagar och torsdagar.
 • Fysiska besök samt digitala besök i vårdappen Meliva Sverige
 • Mottagning inne i Liljeholmstorgets Galleria

Till Meliva Liljeholmens hemsida

Meliva Skärholmen

 • 2500 listade patienter.
 • Öppet till kl. 19.30 på måndagar och torsdagar.
 • Fysiska besök samt digitala besök i vårdappen Meliva Sverige
 • Mottagning inne i Skärholmen Centrum

Till Meliva Skärholmens hemsida

Vårbergs Vårdcentral

 • 6000 listade patienter.
 • Öppet till kl. 20.00 på måndagar.
 • Lördagsöppet 8.30-15.30.
 • Byter under våren namn till “Meliva vårdcentral Vårberg”
 • Mottagning inne i Vårbergs Centrum

Till Vårbergs vårdcentrals hemsida

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om Meliva - Med livet som uppdrag

Meliva erbjuder primärvård, barnhälsovård, företagshälsovård och specialistvård i Stockholm, Uppsala och Västra Götaland.

Melivas resa i Sverige började under 2020 i samgåendet med ett flertal erfarna vårdgivare, och är redan en av landets allra största aktörer inom primärvård med drygt 140 000 listade patienter. I nuläget är vi ungefär 700 medarbetare inom Meliva.

Läs mer: Om Meliva - Med livet som uppdrag

Meliva - läkare som möter patienter

Följ Meliva AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Meliva AB

Nordens största sjukvårdsaktör fortsätter sin storsatsning på Sverige 2024 – samlar erfarna vårdgivare under namnet Meliva5.2.2024 08:03:08 CET | Pressmeddelande

Sjukvårdsaktören Meliva, som lanserades som en del av finska Mehiläinen 2020, fortsatte växa i Sverige under 2023 med sex nya verksamheter i Stockholm och Uppsala. Inom primärvård har Meliva över 140 000 patienter och totalt 35 mottagningar i regionerna Stockholm, Uppsala och Västra Götaland. Under 2024 planerar Meliva att fortsätta växa för att på längre sikt erbjuda vård på nationell nivå.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye