Škoda Sverige

Sverigepremiär för helt nya Škoda Kodiaq iV på eCarExpo Stockholm 2–4 februari

Dela

Škoda är återigen på plats när Europas största elbilsmässa intar Friends Arena i Stockholm 2–4 februari. Under mässan premiärvisar Škoda nya generationen Kodiaq som för första gången lanseras som laddhybrid med en elektrisk räckvidd på 100 km (WLTP). Förutom en första titt på nya Kodiaq iV kommer Škoda även visa upp flera versioner av uppdaterade Enyaq i modellår 2024 – däribland lyxiga L&K-utförandet.

Nya Škoda Kodiaq iV - en laddhybrid med en elektrisk räckvidd upp till 100 km (WLTP)
Nya Škoda Kodiaq iV - en laddhybrid med en elektrisk räckvidd upp till 100 km (WLTP)

Den nya och efterlängtade generationen Škoda Kodiaq, gör sin Sverigedebut under eCarExpo på Friends Arena den 2–4 februari. Efter världspremiären i Berlin förra hösten, är det nu dags för den svenska publiken att få uppleva Kodiaq iV, en innovativ laddhybrid med elektrisk räckvidd på upp till 100 kilometer enligt WLTP.

Bilen kombinerar ett kraftfullt 25,7 kWh-batteri med en effektiv 1,5 TSI-motor, vilket resulterar i en total systemeffekt på 110 kW (204 hk). Dessutom erbjuder den förutom vanlig AC-laddning på 11 kW även möjligheten till DC-snabbladdning upp till 50 kW. Nya Kodiaq är inte bara en milstolpe för grön teknologi, utan också ett föredöme i design och innovation.

En annan spännande nyhet som rör nya Kodiaq i stort är de nya innovativa klimatkontrollsreglagen Škoda Smart Dials. Designade för att ge förare och främre passagerare en förbättrad och mer intuitiv kontrollupplevelse. Dessa tre roterande reglage har en unik yta som gör dem lätta att känna igen och använda utan att behöva titta bort från vägen.

Varje reglage har en 32 millimeters display i mitten som visar den aktuella funktionen som justeras. Det mellersta reglaget går även att hålla in för att växla mellan upp till fyra olika funktioner, som sedan styrs genom att vrida på reglaget.

Nya Kodiaq ger även en försmak på Škodas uppdaterade designspråk Modern Solid – med ett mer robust och kraftfullt uttryck trots en förbättrad aerodynamik. Säljstart är preliminärt satt till slutet av första kvartalet i år och förväntas lanseras i Sverige under försommaren senare i vår.

På plats i Friends Arena kommer även uppdaterade Enyaq att visas upp. Den nya årsmodellen 2024 har uppgraderats med bland annat ökad motoreffekt, snabbare laddning, längre räckvidd och en mjukvaruuppdateringen för ett nytt användargränssnitt i infotainmentsystemet. Samtidigt erbjuds uppdaterade Enyaq till ett enhetligt pris i hela Sverige. Detta genom Enyaqs Solid Edition-utförande i den nya affärsmodellen där återförsäljarna är agenter och förmedlar kundens köp.

Enyaq kommer att finnas på plats i flera utföranden i Škodas monter på eCarExpo Stockholm. Besökarna får möjlighet att se modellen i det extra lyxiga L&K-utförandet, samt även sportiga RS i både klassisk och coupé-version. Under mässan kommer Škoda också att erbjuda provkörningar av Enyaq på inomhusprovbanan i Friends Arena.

Škoda satsar stort på en helelektrisk framtid med flera modeller på gång. Konceptbilen Vision 7S med Škodas nya designkoncept Modern Solid var startskottet för den elektriska visionen som översatts till flera kommande helelektriska modeller. Först ut i satsning är Elroq, som tar avstamp i MEB-plattformen men med kortare överhäng fram och bak för en smidig, lättkörd bil med hög komfort. Premiären är satt till hösten 2024. Därefter kommer preliminärt namngivna ”Small” (2025) följt av ytterligare intressanta modeller som den stora sjusitsiga el-SUV:en ”Space” (2026), baserad på konceptbilen Vision 7S.

ECarExpo Stockholm arrangeras 2–4 februari 2024 på Friends Arena och Škoda närvarar under hela evenemanget. Läs mer om eCarExpo och köp dina biljetter HÄR.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Nya Škoda Kodiaq iV - en laddhybrid med en elektrisk räckvidd upp till 100 km (WLTP)
Nya Škoda Kodiaq iV - en laddhybrid med en elektrisk räckvidd upp till 100 km (WLTP)
Ladda ned bild
Nya Kodiaq iV
Nya Kodiaq iV
Ladda ned bild
Nya Kodiaq iV
Nya Kodiaq iV
Ladda ned bild
Enyaq 2024
Enyaq 2024
Ladda ned bild

Länkar

Škoda Auto

- Fokuserar på tre prioriteringar med sitt ”Next Level Škoda”-program för framtiden: att utöka modellportföljen inom elbilssegmentet, att utforska nya marknader för ytterligare tillväxt i volymsegmentet och att göra konkreta framsteg inom hållbarhet och mångfald.
- Erbjuder för närvarande sina kunder nio personbilserier: Fabia, Octavia, Superb, Kamiq, Karoq, Kodiaq och Enyaq. - Levererade över en miljon fordon till kunder runt om i världen 2020.
- Har tillhört Volkswagen-gruppen i 30 år. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika fordonstillverkarna i världen. I samarbete med gruppen utvecklar och tillverkar Škoda Auto självständigt fordon samt komponenter, motorer och växellådor.
- Verkar på tre platser i Tjeckien; tillverkar i Kina, Slovakien och Indien främst genom koncernpartnerskap, samt i Ukraina med en lokal partner.
- Sysselsätter cirka 42 000 personer globalt och är aktiv på mer än 100 marknader.

Följ Škoda Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Škoda Sverige

Škoda gör entré i det populära racingspelet Gran Turismo med den exklusiva virtuella konceptbilen Škoda Vision Gran Turismo24.4.2024 18:00:00 CEST | Pressmeddelande

Škoda introducerar idag, den 24 april, det helelektriska designkonceptet Škoda Vision Gran Turismo. En spektakulär digital konceptbil i racingspelet Gran Turismo 7 på PlayStation, vilket ökar den tjeckiska biltillverkarens närvaro i den digitala racingvärlden. Något som både visar på Škodas dedikation till innovation och digitalisering inom motorbranschen liksom firar märkets långa historia inom motorsport. Škoda Vision Gran Turismo har totalt fyra elektriska motorer och erbjuder en total effekt om 800 kW* på alla fyra hjul.

Nya generationen Škoda Kodiaq äntligen beställningsbar – svenska priser officiella5.4.2024 09:30:00 CEST | Pressmeddelande

Familjefavoriten Škoda Kodiaq täcktes av i Berlin så sent som i höstas förra året. Idag, 5 april, är den nya generationen av populära Škoda-SUV:en äntligen beställningsbar. Den största förändringen för modellen, utöver ny interiör och exteriör design, är den nya drivlinan som innebär att Kodiaq för första gången erbjuds som laddhybrid, och det med en räckvidd på upp till 100 kilometer (WLTP).

Škodas helelektriska instegs-SUV är officiell – nya Škoda Epiq15.3.2024 10:45:00 CET | Pressmeddelande

Idag, 15 mars, på Škoda Autos årliga presskonferens avslöjades Škoda kommande tredje helt eldrivna bilmodell, en mindre SUV crossover i form av en verklighetstrogen designstudie. Den nya modellen som lanseras efter den kompakta helelektriska SUV:en Škoda Elroq får namnet Škoda Epiq och är en 4,1 meter lång SUV med upp till 400 kilometers elektrisk räckvidd och 490 liters bagageutrymme. Nya Škoda Epiq kommer att täckas av under 2025, med en prisindikation kring 25 000 Euro. Epiq är den första modellen som är fullt ut utvecklad i enlighet med Škodas nya designkoncept Modern Solid. Ett formspråk som kombinerar en robust funktionalitet med en autentisk och tidlös design med hållbara material. Modellen kommer att kompletteras med en gedigen digital upplevelse med ny teknologi och nya funktioner.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye