Akademikerförbundet SSR

Enda fackförbundet som växt oavbrutet sedan 50-talet

Dela

Akademikerförbundet SSR har ökat sitt medlemsantal varje år sedan vi bildades 1958, det enda fackförbund som kan visa på en obruten uppåtgående trend. 2023 ökade Akademikerförbundet SSR med 2 000 yrkesverksamma medlemmar, vid årsskiftet var det totala antalet 77 828 medlemmar, en total ökning med 3,2%.

Förbundsordförande för Akademikerförbundet SSR.
Förbundsordförande för Akademikerförbundet SSR. Fotograf: Magnus Länje
  • Vi är stolta över de starka medlemssiffrorna. Det är hårt arbete som ligger bakom framgångarna. Det är tack vare våra lokala förtroendevalda, vårt dagliga fackliga arbete och vårt starka påverkansarbete som vi ökar. Målet är nu att nå 80 000 medlemmar under detta år, säger Heike Erkers ordförande Akademikerförbundet SSR.

De senaste tio åren har antalet medlemmar ökat med hela 23,5 procent och det gör att vi är ett av de fackförbund som står starkast inför framtiden. Ökningen sker framför allt bland yrkesverksamma som har ökat med 32 procent på tio år.

  • Förbundet har under 65 år aldrig minskat i medlemsantal. Förra året växte vi med över tre procent och vi ser en särskilt stor tillströmning bland yngre medlemmar. Vi står starkt rustade för framtiden, säger Lars Holmblad förbundsdirektör Akademikerförbundet SSR

Vi hade vid årsskiftet 64 442 yrkesverksamma medlemmar, 70 procent av de yrkesverksamma medlemmarna är 49 år eller yngre.

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Vi är det ledande fackförbundet för samhällsvetare. Du hittar oss i offentlig såväl som privat sektor. Medlemmar är beteendevetare, ekonomer, folkhälsovetare, personalvetare, socionomer och andra samhällsvetare, men också chefer och egenföretagare. Det som förenar våra närmare 78 000 medlemmar är att vi alla är akademiker som strävar efter ett samhälle och ett arbetsliv som tillvaratar, utvecklar och värderar akademisk kompetens.

Följ Akademikerförbundet SSR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Akademikerförbundet SSR

Anmälningsplikt - vad innebär det?22.5.2024 06:23:47 CEST | Pressmeddelande

Vad skulle en ny lag om anmälningsplikt innebära i praktiken? Välkomna till ett seminarium i Riksdagen 29 maj med syfte att vrida och vända på den lagstiftning som nu utreds. Under en förmiddag i riksdagens andrakammarsal kommer politiker, civilsamhälle, fackförbund och internationella gäster vrida och vända på anmälningsplikten och dess påverkan på samhället, professionerna och tilliten till våra myndigheter. Tid: 29 maj, 8.15-12.00 Plats: Andrakammarsalen, Riksdagen. Sänds även digitalt. Anmälan: sker här

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye