Akademikerförbundet SSR

Erkers leder växande förbund

Dela

Under helgen samlades Akademikerförbundet SSR, Sveriges ledande fackförbund för samhällsvetare till kongress. Heike Erkers omvaldes till förbundsordförande för de kommande tre åren. 

Kongressen antog även ett uttalande om ett öppet demokratiskt Sverige och förbundets ställningstagande för ett Sverige som håller ihop. Läs uttalandet här!

  • Jag är stolt att leda det enda fackförbund som vuxit oavbrutet sedan det bildades. Vi har länge varit starka i kommunal sektor och växer i samtliga sektorer men nu har vi bestämt oss för att stärka vår ställning i staten och den privata sektorn. Vi ska vara det naturliga valet för alla samhällsvetare, säger Heike Erkers ordförande Akademikerförbundet SSR. 

Heike Erkers har varit förbundsordförande sedan 2012, är beteendevetare och tjänstledig från jobbet som avdelningschef på Arbetsförmedlingen.  

Kongressen valde även Evert Blohmé, ekonom från Helsingborg, till 1:e vice ordförande samt Sara Alfredsson, gruppchef på Volvo, till 2:e vice ordförande. 

Till ledamöter i förbundsstyrelsen valdes: 
Pia Björking Petersson, enhetschef ekonomiskt bistånd, Göteborg
Markus Görs,  Projektledare, Jönköping
Ulla-Maija Madison, socionom och skolkurator på Gotland 
Monica Olausson, Frivårdsinspektör Kriminalvården, Norrbotten
Marcus Sjöberg, Socionom i Stockholm
Joel Christoffersson, Statsvetare och valhandläggare i Sundbyberg
Katarina Höglund, Hälso- och sjukvårdskurator i Göteborg
Carina Strömbäck, Socionom i Boden
Lina Svärd, socionom i Malmö

Desstuom utser studenterna tre representanter med rösträtt: Emelie Gavier Widén, Rabaab Mona Ali och Matilda Lång.

Kontakter

Om oss

Vi är det ledande fackförbundet för samhällsvetare. Du hittar oss i offentlig såväl som privat sektor. Medlemmar är beteendevetare, ekonomer, folkhälsovetare, personalvetare, socionomer och andra samhällsvetare, men också chefer och egenföretagare. Det som förenar våra närmare 78 000 medlemmar är att vi alla är akademiker som strävar efter ett samhälle och ett arbetsliv som tillvaratar, utvecklar och värderar akademisk kompetens.

Följ Akademikerförbundet SSR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Akademikerförbundet SSR

Anmälningsplikt - vad innebär det?22.5.2024 06:23:47 CEST | Pressmeddelande

Vad skulle en ny lag om anmälningsplikt innebära i praktiken? Välkomna till ett seminarium i Riksdagen 29 maj med syfte att vrida och vända på den lagstiftning som nu utreds. Under en förmiddag i riksdagens andrakammarsal kommer politiker, civilsamhälle, fackförbund och internationella gäster vrida och vända på anmälningsplikten och dess påverkan på samhället, professionerna och tilliten till våra myndigheter. Tid: 29 maj, 8.15-12.00 Plats: Andrakammarsalen, Riksdagen. Sänds även digitalt. Anmälan: sker här

Garanterade löneökningar för välfärdens akademiker!28.3.2024 17:00:37 CET | Pressmeddelande

Akademikerförbundet SSR har efter hårda förhandlingar tecknat nytt kollektivavtal med Sveriges kommuner och regioner (SKR) och Sobona för välfärdens akademiker. Parterna är överens om ett nytt 1-årigt kollektivavtal med centralt garanterad löneökningsnivå för medlemskollektivet. Avtalet gäller från 1 april 2024 till 31 mars 2025 och ger en garanterad löneökningsnivå om 3,3 procent i år. Avtalet omfattar omkring 210 000 medarbetare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye