Järfälla Kommun

Utökat längdspår med konstsnö i Bruket invigt

Dela

Järfälla kommun har inför säsongen 2023/2024 förbättrat möjligheten till längdskidåkning genom att förlänga det konstsnöbelagda spåret i Brukets skidanläggning. Idag, i samband med aktiviteten Parasport på snö, uppmärksammas den nya anläggningen genom en formell invigning.

Vid Brukets skidområde finns både längdskidspår och skidbacke för utförsåkning.
Vid Brukets skidområde finns både längdskidspår och skidbacke för utförsåkning.

– Jag är glad att skidsporten och motionsidrotten utvecklas och görs mer tillgänglig i Järfälla. Det här är en del i vår satsning för att utveckla hela Brukets idrotts- och rekreationsområde, säger Eva Ullberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Spårets längd är cirka 900 meter, lätt kuperat med en del backar. Spåret är öppet för åkning hela dygnet förutom vid preparering som oftast utförs på förmiddagen eller sent på kvällen. Kostnaden är 100 kr per dag eller 800 kr för hela säsongen och betalning sker med Swish.

Samtidigt som invigningen av det utbyggda spåret sker pågår Parasport på snö där elever med särskilda behov får möjlighet att testa vintersport i Brukets skidanläggning som också har skidbacke.

Om Alla på snö och Parasport på snö

Järfälla kommuns deltagande i Alla på snö är en årligen återkommande aktivitet. Samtliga fjärdeklassare i kommunen bjuds under januari och februari till Brukets skidanläggning för aktivitet, rörelse – och ren snöglädje. Barnen får testa alpint, längdåkning, snowboard, snöskor och löp-/skidskytte.

Eleverna tas om hand av ledare och ungdomar från Natur- och äventyrsprogrammet på Realgymnasiet i Liljeholmen, som utbildats till Alla på snö-ledare. Gymnasieeleverna utbildas även inom funktionell skidåkning (längdåkning och alpint), vilket gjort det möjligt att denna säsong genomföra en para-dag, där kommunens anpassade grundskolor bjöds in.

Nyckelord

Kontakter

Eva Ullberg (S)Kommunstyrelsens ordförande

Presskontakt: Christopfer Gummesson, 070-301 98 40 eller christopfer.gummesson@jarfalla.se

Tel:070-301 98 40

Bilder

Länkar

Om oss

Järfälla strax nordväst om Stockholm, med sina grönområden, sin Mälarkust och sitt fantastiska kollektivtrafikläge, är en attraktiv inflyttningskommmun. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye