Vision

Vision får expertroll i utredning om behörighet och yrkesreglering

Dela

Josepha Lindblom, strateg i fackförbundet Vision, har av regeringen utsetts som expert i Utredningen om behörighet och yrkesreglering i hälso- och sjukvård och tandvård. Vision organiserar stora yrkesgrupper så som medicinska sekreterare och tandsköterskor och ser fram emot att bidra med medlemmarnas perspektiv. En prioriterad fråga är att säkra kompetensen genom skyddade yrkestitlar.

- Jag är glad och stolt över att få representera Visions medlemmar i denna viktiga utredning. Behörighet och yrkesreglering handlar om att skapa en trygg och patientsäker hälso-och sjukvård och tandvård. Nyckeln är att personalen har rätt kompetens för att utföra sitt jobb, därför behöver yrkestitlar som medicinsk sekreterare och tandsköterska skyddas, säger Josepha Lindblom, strateg i Vision.

Vision organiserar flera yrkesgrupper inom offentlig och privat hälso- och sjukvård samt inom Folktandvården. De flesta jobbar som medicinska sekreterare och tandsköterskor.

Utöver Vision är flera fackförbund representerade i expertgruppen, däribland Psykologförbundet, Läkarförbundet, Arbetsterapeuterna, Fysioterapeuterna, Vårdförbundet och Tandläkarförbundet. Representationen består av såväl förtroendevalda som tjänstepersoner.

För ytterligare information, kontakta Mariela Ferré Hofman, medicinsk sekreterare och ledamot i Visions förbundsstyrelse, tfn: 0760- 26 32 79.

Kontakter

Bilder

Visions medlemmar leder, utvecklar och administrerar välfärden och jobbar i kommuner, regioner, privata företag eller kyrkan. Många är också studenter med siktet inställt på arbete inom välfärden.

Våra 212 000 medlemmar finns inom tusentals olika yrken och bildar tillsammans ett värdefullt nätverk. Vi är en feministisk organisation, partipolitiskt obundna och ingår i TCO. 

Följ Vision

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vision

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye