Meliva AB

Nordens största sjukvårdsaktör fortsätter sin storsatsning på Sverige 2024 – samlar erfarna vårdgivare under namnet Meliva

Dela

Sjukvårdsaktören Meliva, som lanserades som en del av finska Mehiläinen 2020, fortsatte växa i Sverige under 2023 med sex nya verksamheter i Stockholm och Uppsala. Inom primärvård har Meliva över 140 000 patienter och totalt 35 mottagningar i regionerna Stockholm, Uppsala och Västra Götaland. Under 2024 planerar Meliva att fortsätta växa för att på längre sikt erbjuda vård på nationell nivå.

Meliva vårdcentral Lindbacken
Meliva vårdcentral Lindbacken

Sjukvårdsaktören Meliva är en av Sveriges största aktörer inom primärvård och erbjuder även barnhälsovård, företagshälsovård och specialistvård i Stockholm, Uppsala och Västra Götaland. Satsningen på Sverige har lett till en ökning på 150 nya anställda och 35 000 nya patienter under 2023. Melivas omsättning ökade med 34 procent jämfört med föregående år, bolaget omsatte 630 mSEK under 2023 i jämförelse med 471 mSEK under 2022.  

Under 2023 växte Meliva med verksamheterna Märsta Läkarhus, Märsta Närvård, Kvartersakuten Mörby Centrum, Barnspecialisterna Solna och Barnspecialisterna Sollentuna i Stockholm samt Meliva Vårdcentral Lindbacken i Uppsala.  

Under 2024 planerar Meliva att fortsätta växa genom att förvärva och integrera fler företag samt expandera sin verksamhet inom specialistvård och primärvård. Meliva kommer även satsa på fortsatt utveckling av sin digitala plattform, appen Meliva.  

- Vi är glada över Melivas framgånsrika tillväxt under 2023. Mehiläinens långa erfarenhet i Finland i kombination med stark lokal kompetens ger oss goda förutsättningar att bidra till nödvändig utveckling av svensk hälso- och sjukvård. Vi är redan en av de främsta inom primärvård i Stockholmsregionen och har ett långsiktigt mål att bli en heltäckande aktör på nationell nivå, säger Anders Westerholm, VD Meliva 

Fokus på stark lokal närvaro, medarbetarengagemang och digital innovation
En betydande faktor för Melivas framgångsrika tillväxt i Sverige är den starka betoningen på lokal utveckling genom samverkan, medarbetarengagemang och centralt stöd. Melivas starka fokus på lokal förankring och sina anställda har möjliggjort expansion inom nya specialistområden och bidragit till ett lokalt kvalitetsfokus. 

Som ett komplement till Melivas fysiska mottagningar har Mehiläinen utvecklat en digital plattform, appen Meliva. Utöver digital vård med generösa öppettider bringar appen värde för patienter med digitala vårdplaner för kroniska sjukdomar och egenvård, ett utbud som kommer fortsätta att växa utifrån mottagningarnas och patienternas behov.  

Etableringen av Meliva i Sverige ett naturligt steg för Mehiläinen
Mehiläinen är idag Nordens största vårdgivare sett till omsättning och har utöver i Finland och Sverige verksamheter i Tyskland och Estland. Utöver Mehiläinens verksamheter har bolaget gjort stora investeringar i digitala vårdlösningar som har sålts till flertalet länder både i och utanför Europa under de senaste åren. 

- Stora delar av Europa står inför liknande utmaningar med åldrande befolkningsgrupper, kompetensbrist och växande vårdskulder. Vår fortsatta satsning på Meliva i Sverige är ett naturligt steg för Mehiläinen att sprida beprövade innovativa lösningar och lära tillsammans utan att tappa fokus på lokala förutsättningar och behov, säger Janne-Olli Järvenpää, Koncernchef Mehiläinen

Snabba fakta Meliva: 

  • Enheter: 35  

  • Anställda: > 700 

  • Omsättning (2023): > 630 mSEK  

Snabba fakta Mehiläinen: 

  • Enheter: > 840 

  • Anställda: > 37 000 

  • Omsättning (2023): > 1 850 mEUR


Ytterligare information:

Anders Westerholm, VD Meliva
Kontakt via Linn Christiernin, Kommunikationsansvarig Meliva, 
linn.christiernin@meliva.se,  tfn 073 - 151 26 45

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Meliva vårdcentral Lindbacken
Meliva vårdcentral Lindbacken
Ladda ned bild
Anders Westerholm, VD Meliva
Anders Westerholm, VD Meliva
Ladda ned bild

Länkar

Om Meliva och Mehiläinen

Meliva är en bred vårdgrupp med vårdcentraler, BVC och företagshälsa som växer på den svenska marknaden. Som en del av det finska vårdföretaget Mehiläinen har vi lång erfarenhet som vårdgivare, och även av digitaliseringen av vårderbjudandet. Meliva fortsätter att utveckla både den fysiska och digitala vården med ambitionen att bli ledande i Sverige.

Mehiläinen-koncernen är en välkänd och ansedd producent av privata social- och hälsovårdstjänster, som erbjuder högklassiga och heltäckande tjänster i Finland och internationellt. 114-åriga Mehiläinen är en växande vägvisare som snabbt utvecklas inom sitt område. Företaget satsar på digitaliseringens möjligheter samt effektivitet och kvalitet i vården inom alla sina affärsområden. Mehiläinen betjänar årligen 2,1 miljoner kunder och tjänsterna på de fler än 840 verksamhetsställena produceras av sammanlagt mer än 37 000 anställda och yrkesutövare. Internationellt erbjuder Mehiläinen hälsotjänster i Sverige, Tyskland och Estland samt digitala programvarulösningar för hälso- och sjukvård genom dotterbolaget BeeHealthy.

Följ Meliva AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Meliva AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye