Svenska Tennisförbundet

Lottat i Davis Cup – debutanten Friberg får chansen

Dela

I dag lottades matcherna till Davis Cup-mötet mellan Sverige och Brasilien som spelas i Helsingborg Arena fredag och lördag.

Först ut på fredagen är Karl Friberg mot Brasiliens Thiago Monteiro, följt av Sverigeettan Elias Ymer mot Gustavo Heide.

För Karl Friberg väntar debut i Davis Cup efter att tidigare ha varit nominerad i laget vid två tillfällen:
– Det är någonting man drömt om sen man var liten, att få representera sitt land i Davis Cup. Det är klart att det är tufft motstånd vi möter, men vi har tränat på bra den här veckan och jag känner mig i bra form. Jag tror vi har bra chans att vinna, säger Friberg.

I lördagens dubbelmatch ställer Sverige upp med Filip Bergevi och André Göransson som ställs mot Rafael Matos/Felipe Meligeni.

Simon Aspelin, som gör sin första landskamp som Sveriges Davis Cup-kapten, kommenterar uttagningen:
– Det var planerat från början att spela dubbeln med Filip och André medan Elias har varit given på förstasingeln. Det var ett svårt val mellan Karl och Leo. Efter att ha kollat på veckans träningar och dagsformen blir det Karl som går in och spelar i morgon. 
– Det känns bra, vi har tränat på bra och alla är friska och i bra form. Nu är det bara att finslipa på detaljerna och sen ska vi köra järnet från första till sista boll, säger Aspelin.

Sverige–Brasilien

Fredag 2 februari
17:00 Karl Friberg–Thiago Monteiro
Följt av: Elias Ymer–Gustavo Heide

Lördag 3 februari
13:00: Filip Bergevi/André Göransson–Rafael Matos/Felipe Meligeni
Följt av: Elias Ymer–Thiago Monteiro
Följt av: Karl Friberg–Gustavo Heide

Matcherna sänds i TV4 Play.

Kontakter

Svenska Tennisförbundets roll är att arbeta för bättre tennis. Förbundet har över 120 000 medlemmar organiserade i sju regioner och drygt 400 tennisklubbar. Tennis är en av Sveriges största barn- och ungdomsidrotter. Svenska tennisspelare har vunnit mängder av internationella ATP- och WTA- titlar, däribland 37 stycken Grand Slam-titlar. Förbundet har över 14000 licensierade tävlingsspelare och varje år arrangeras över 500 nationella tävlingar. Läs mer på www.tennis.se

Följ Svenska Tennisförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Tennisförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye