Collectum

Collectum vinner pris för bästa intranät

Dela

Collectum, som administrerar tjänstepensionen ITP, vinner pris för bästa intranät. Tävlingen utgår ifrån Sveriges största webbplatsundersökning med svar från över 100 000 respondenter och utförs av Web Service Award.

Bodil Nelsson, chef för Marknad och Kommunikation på Collectum, som administrerar tjänstepensionen ITP
Bodil Nelsson, chef för Marknad och Kommunikation på Collectum, som administrerar tjänstepensionen ITP Collectum

– Vi är så klart både stolta och glada över att arbetet med vårt intranät prisas. Vi har satsat på att arbeta insiktdrivet och utgått ifrån användarnas behov. Fokus har inte bara varit utveckling, utan också förvaltning där vi satsat på kvalitet framför kvantitet, säger Bodil Nelsson, chef för marknad & kommunikation på Collectum.

Motiveringen för Collectum löd: ”Det här är ett användarvänligt intranät som stödjer medarbetarna i sitt dagliga arbete. Informationen håller mycket högkvalitet och det är även lätt att hitta relevant innehåll. Hittbarheten är hög! Extra plus för att det är ett intranät med en välfungerande sökfunktion. Det märks att det sker kontinuerligt arbete, både med förvaltning och utveckling. Ett föredöme.”

– Collectums uppdrag är att administrera tjänstepensionen ITP för att 2,7 miljoner privatanställda tjänstemän ska få så mycket pension som möjligt, till en så låg kostnad som möjligt. För att utföra vårt uppdrag krävs självklart rätt verktyg, där är ett välfungerande intranät en förutsättning för en effektiv organisation, säger Bodil Nelsson.

Detta är tredje gången som Collectum prisas för sitt intranät. Tidigare har Collectum vunnit Digital Workplace Summits pris för bästa intranät samt Guldhanden som delas ut av intranätleverantören SiteVision.

Kontakter

Om oss

2,7 miljoner människor har tjänstepensionen ITP som har kommit till genom ett avtal mellan Svenskt Näringsliv och PTK. På uppdrag av dem upphandlar Collectum, som drivs utan eget vinstsyfte, de försäkringsbolag som får förvalta tjänstepensionen ITP och ställer krav på låga avgifter och hög historisk avkastning.

Det är hos Collectum tjänstemännen väljer vem som får förvalta deras tjänstepension.

Collectum förmedlade 60 miljarder kronor i premier under 2022 mellan 37 000 företag och cirka tio försäkringsbolag. 

Följ Collectum

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Collectum

ITP-information för tjänstemän flyttar till avtalat.se12.2.2024 09:57:00 CET | Pressmeddelande

Den 11 mars 2024 flyttar all information om ITP för landets över 2 miljoner tjänstemän med kollektivavtal till avtalat.se från collectum.se. Det innebär att tjänstemännen istället loggar in på avtalat.se för att se sitt innehav, göra val och få information om övriga försäkringar kopplade till sin anställning. Collectum fortsätter att administrera tjänstepensionen ITP och för de 37 000 arbetsgivare som idag rapporterar till Collectum är det inga förändringar.

Ny Sifoundersökning: Varannan svensk har koll på ekonomin inför pensionen16.5.2023 07:23:00 CEST | Pressmeddelande

Knappt varannan svensk, 48 procent, har en god uppfattning om hur stor den framtida pensionen kommer att bli. Nästan lika många, 46 procent, uppger att de har en dålig uppfattning om hur stor den framtida pensionen kommer att bli. De som har bäst koll är de som är närmast pensionen. I åldersgruppen 55–65 år uppger 70 procent att de har en god uppfattning om sin framtida pension, motsvarande siffra hos 18–24-åringar är 19 procent. Det visar en ny Sifoundersökning beställd av valcentralen Collectum.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye