Collectum

ITP-information för tjänstemän flyttar till avtalat.se

Dela

Den 11 mars 2024 flyttar all information om ITP för landets över 2 miljoner tjänstemän med kollektivavtal till avtalat.se från collectum.se. Det innebär att tjänstemännen istället loggar in på avtalat.se för att se sitt innehav, göra val och få information om övriga försäkringar kopplade till sin anställning. Collectum fortsätter att administrera tjänstepensionen ITP och för de 37 000 arbetsgivare som idag rapporterar till Collectum är det inga förändringar.

Gunnar Ölundh, vd för Collectum, som administrerar tjänstepensionen ITP.
Gunnar Ölundh, vd för Collectum, som administrerar tjänstepensionen ITP. pressbild

avtalat.se får tjänstemännen information och vägledning om kollektivavtalad pension och försäkring. Genom att logga in kan tjänstemännen också se över sin tjänstepension ITP och göra val. På avtalat.se finns det också en digital rådgivningstjänst för den som vill ha personligt anpassade råd.

– Från den 11 mars 2024 kommer det att stå Avtalat på alla brev, kuvert och blanketter inklusive årsbeskedet som tjänstemännen möts av. Avtalat blir tjänstemännens ingång och vi på Collectum administrerar och säkerställer att tjänstemännen får fortsatt låga avgifter och ansvarar för att ITP även fortsatt är en tjänstepension i toppklass, precis som idag, säger Gunnar Ölundh, vd för Collectum.

Svenskt Näringsliv, LO och PTK har bildat Avtalat för att alla ska förstå och uppskatta pension och försäkring via jobbet, även innan det behövs. Genom att erbjuda samlad information och vägledning blir avtalat.se vägen in och vägen ut för allt som rör kollektivavtalad tjänstepension och försäkring i privat sektor.

Collectum AB administrerar fortsatt tjänstepensionen ITP och tjänstegrupplivförsäkringen TGL. Arbetsgivare rapporterar fortsatt för ITP på collectum.se.

Kontakter

Om oss

2,7 miljoner människor har tjänstepensionen ITP som har kommit till genom ett avtal mellan Svenskt Näringsliv och PTK. På uppdrag av dem upphandlar Collectum, som drivs utan eget vinstsyfte, de försäkringsbolag som får förvalta tjänstepensionen ITP och ställer krav på låga avgifter och hög historisk avkastning.

Följ Collectum

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Collectum

Ny Sifoundersökning: Varannan svensk har koll på ekonomin inför pensionen16.5.2023 07:23:00 CEST | Pressmeddelande

Knappt varannan svensk, 48 procent, har en god uppfattning om hur stor den framtida pensionen kommer att bli. Nästan lika många, 46 procent, uppger att de har en dålig uppfattning om hur stor den framtida pensionen kommer att bli. De som har bäst koll är de som är närmast pensionen. I åldersgruppen 55–65 år uppger 70 procent att de har en god uppfattning om sin framtida pension, motsvarande siffra hos 18–24-åringar är 19 procent. Det visar en ny Sifoundersökning beställd av valcentralen Collectum.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye