Stockholms stad

Stockholms stad välkomnar Alla på snö!

Dela

Under några vinterveckor får cirka 5 000 fjärdeklassare möjlighet att testa på skidåkning på Stockholms stads anläggningar för längdåkning, genom Svenska Skidförbundets verksamhet Alla på snö.

Barn i skidspår
Stockholms stad välkomnar tusentals fjärdeklassare till att prova på längdåkning på stadens anläggningar.

Sedan 2013 har Svenska Skidförbundet i samarbete med Stockholms stad genomfört Alla på snö. Alla på snö genomförs under sju veckor under perioden januari till mars runt om i staden. Totalt får cirka 5 000 elever i årskurs 4 inom Stockholms stad möjlighet att prova på skidåkning. Alla på snö i Stockholm är ett samarbete mellan Svenska Skidförbundet, idrottsförvaltningen, utbildningsförvaltningen och skidföreningar i Stockholmsregionen. Inför evenemanget utbildar Alla på snö gymnasieelever i ledarskap, både teoretisk och praktiskt. Gymnasieeleverna finns sedan på plats som ledare under genomförandet.

Eleverna får testa på skidåkning kostnadsfritt och alla som vill får låna utrustning. Syftet med Alla på snö är att erbjuda alla elever i årskurs fyra en rolig skidaktivitet och förmedla kunskap och glädje som förhoppningsvis leder till fortsatt rörelse och skidglädje.

–Det är med stolthet och glädje vi åter välkomnar tusentals skolbarn till våra anläggningar där längdspåren väntar på dem! Säger Marina Högland, idrottsdirektör. Att få bidra på detta sätt till att fler barn får möjlighet att upptäcka skidåkning rimmar väldigt väl med vårt uppdrag att skapa möjligheter för stockholmare, inte minst barn och unga, att röra på sig.

Stockholms stad genom dess idrottsförvaltning stöttar verksamheten ekonomiskt, men även genom att se till att anläggningarna står redo att ta emot alla elever och lärare.

–Att vi fortsatt och även denna säsong samarbetar och sprider snöglädje tillsammans och därmed visar många av Stockholms fjärdeklassare det härliga med att glida på snö är fantastiskt.  Det härliga engagemanget hos förvaltningarna och det fina samarbetet är en förutsättning för riktigt lyckade snöveckor här i Stockholm. Nu håller vi tummarna för att snön får ligga kvar många veckor till, säger Susanne Ripa, Svenska Skidförbundet.

Läs mer om skidåkning och skidspår i Stockholms stad

Läs mer om Alla på snö på Svenska skidförbundets hemsida 

Nyckelord

Kontakter

IdrottsförvaltningenJenny Tirén Berg, kommunikationsansvarig

Vi öppnar staden som arena och erbjuder stockholmarna en stor variation av idrotts- och motionsmöjligheter för en aktivare livsstil. Främjar stadens idrotts- och friluftsliv och ger bidrag och stöd till idrottsföreningar. Ansvarar för bokning, drift och skötsel av stadens 450 idrottsanläggningar.

Tel:076-122 76 22jenny.tiren.berg@stockholm.se

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye