Järfälla Kommun

Järfälla fortsätter utveckla energipositiva områden – nu i samarbete med Åke Sundvall

Dela

Målet är att bygga energieffektiva fastigheter, minska klimatpåverkan och redan 2030 vara en klimatneutral kommun. Det här gör kommunen genom samarbeten med aktörer som vill vara med och driva utvecklingen av framtidens hållbara bostadsområden i Järfälla.

Åke Sundvall har tidigare byggt bostadshuset Paraden vid Stora torget i Barkarbystaden.
Åke Sundvall har tidigare byggt bostadshuset Paraden vid Stora torget i Barkarbystaden.

Ett energipositivt område innebär att ett antal fastigheter eller byggnader producerar mer energi än de förbrukar. Byggnader, kvarter och områden ska gå från att vara konsumenter till att bli producenter av energi genom förnybara energikällor, effektiva energisystem och välutformade byggnader.

– Järfälla ska självklart ligga i framkant när det gäller hållbar och energieffektiv stadsutveckling. Då är det viktigt att samarbeta med de aktörer som vill samma sak. Åke Sundvall är en viktig samarbetspartner och jag hoppas att vi kan etablera fler liknande samarbeten med flera aktörer i framtiden, säger Eva Ullberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

Åke Sundvall ny samarbetspartner

Senast i raden att teckna en avsiktsförklaring för att utveckla energipositiva områden tillsammans med Järfälla kommun är byggaktören Åke Sundvall som bygger i Barkarbystaden.

– Som byggaktör med en drygt 80-årig historik är det en självklarhet att vi engagerar oss i de förändringar som behövs för att fortsätta bygga omtyckta områden och för att vi ska lyckas med den klimatomställning vi står inför. Vi har en lång närvaro i Barkarbystaden och det känns viktigt för oss att vara en del av de initiativ som kommer forma framtidens Barkarbystaden och den värld vi lever och bygger i. Den omställning vår bransch står inför kommer endast att lyckas genom att vi delar kunskap, erfarenheter och lär av varandra, säger Johan Lins, hållbarhetschef och vice vd Åke Sundvall AB.

Järfälla kommun vill vara en föregångare inom hållbar stadsutveckling och har högt uppsatta mål om att vara en klimatneutral kommun 2030. Energipositiva områden är ett stort framsteg inom samhällsbyggnad samt en integrerad del av ett framtida hållbart energisystem inom EU.

Nyckelord

Kontakter

Eva Ullberg (S)Kommunstyrelsens ordförande

Presskontakt: Christopfer Gummesson, 070-301 98 40 eller christopfer.gummesson@jarfalla.se

Tel:070-301 98 40

Johan LinsHållbarhetschef och vice vd Åke Sundvall ABÅke Sundvall

Tel:08-505 580 27

Bilder

Åke Sundvall har tidigare byggt bostadshuset Paraden vid Stora torget i Barkarbystaden.
Åke Sundvall har tidigare byggt bostadshuset Paraden vid Stora torget i Barkarbystaden.
Ladda ned bild

Länkar

Om oss

Järfälla strax nordväst om Stockholm, med sina grönområden, sin Mälarkust och sitt fantastiska kollektivtrafikläge, är en attraktiv inflyttningskommmun. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye