EPHI

Rapportlansering: Är smal ett val?

Dela

Hur ska vården se på fetma? Och var passar de nya fetmamedicinerna in i det svenska sjukvårdssystemet? Det frågar sig läkaren Vincent Flink Amble-Naess som har skrivit rapporten Är smal ett val? åt EPHI. Vid lanseringen diskuterar rapportförfattaren dessa frågor med Jenny Vinglid, generalsekreterare för Riksförbundet HOBS - Hälsa oberoende av storlek, och Gustaf Drougge, VD på Tankesmedjan Synaps.

Hur passar de nya fetmamedicinerna in i det svenska sjukvårdssystemet?
Hur passar de nya fetmamedicinerna in i det svenska sjukvårdssystemet?

Läkaren Vincent Flink Amble-Naess har skrivit en rapport för EPHI om fetma och läkemedel. Flink Amble-Naess konstaterar att det i dag finns effektiv medicinsk behandling för viktnedgång. Frågan är vem som ska få det, hur behandlingen ska finansieras och hur vi egentligen ska betrakta fetma och övervikt. 


Den 13/2 bjuder EPHI in till frukost och lansering. Rapportförfattaren Vincent Flink Amble-Naess inleder med en presentation av rapporten. Med oss för att diskutera ämnet har vi även Jenny Vinglid, generalsekreterare för Riksförbundet HOBS - Hälsa oberoende av storlek, och Gustaf Drougge, VD på Tankesmedjan Synaps.

Samtalet modereras av Marie Söderqvist, VD på EPHI.

Datum: 13/2
Tid: 08:00-09:30, frukost serveras från 08:00 och samtalet startar 08:30
Plats: Posthuset, Vasagatan 28. Rum 306 (1 trappa upp)
Anmäl dig senast 9 februari 

null
Marie Söderqvist, VD på EPHI och moderator. Foto: Gustav Hammarsköld.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om EPHI

Environment and Public Health Institute (EPHI) är en ideell och partipolitiskt oberoende tankesmedja och mötesplats som tar sig an vår tids miljö- och hälsoproblem.

http://www.ephi.se

Följ EPHI

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från EPHI

Vem ska få fetmamediciner?14.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

1,3 miljoner svenskar har blivit diagnostiserade med obesitas eller ligger i riskzonen för att bli det. Fetma leder ofta till en rad följdsjukdomar som diabetes, högt blodtryck och problem med leder och hjärta. Trots detta subventioneras inga av de nya effektiva medicinerna som till exempel ozempic för behandling av obesitas i Sverige. Vill man få tillgång till den medicinen eller någon liknande för att försöka gå ner, genom att minska sina hungerhormoner, måste man finansiera det på egen hand.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye