Stångåstaden

Premiärvisning av seniorkvarteret Labbet i Ebbepark

Dela

Befolkningen i Sverige blir allt äldre och fler vill bo kvar hemma längre. Det leder till en växande efterfrågan på bostäder anpassade för en äldre målgrupp. Stångåstaden har över 400 seniorbostäder runtom i Linköping. Nu visar vi upp vårt senaste konceptboende, kvarteret Labbet i Ebbepark, där de första hyresgästerna precis har flyttat in. 

I kvarteret Labbet erbjuds hyresgästerna förutom moderna lägenheter även ljusterapirum, stor uteplats med orangeri och boulebana, gemensamhetsrum med fullt utrustat kök och ett gästrum för vänner som kommer på besök.

Pressträffen inleds i fastighetens gemensamhetsyta där Maria Garmert, ny förvaltningschef på Stångåstaden, och Maria Erkers, chef för förvaltningsutveckling på Stångåstaden, presenterar spaningar kring framtidens bostäder för seniorer och våra seniorkoncept samt redogör för planerade nya seniorbostäder i Linköping. Presentationen följs av en rundtur i fastigheten. Därefter finns möjlighet för intervjuer med både representanter från Stångåstaden och en nyinflyttad hyresgäst.

Datum: 13 februari

Tid: Kl 9:30

Plats: Rekrytgatan 16

 

Anmäl dig senast måndagen den 12 februari till ida.lyth@stangastaden.se eller via telefon 0725-938808.

null
Bild från kvarteret Labbet i Ebbepark

Bilder

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter.

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Stångåstaden vill bidra till sund konkurrens och schyssta villkor på byggarbetsplatser20.3.2024 08:30:00 CET | Pressmeddelande

Stångåstaden arbetar sedan länge med aktiviteter för att upprätthålla en sund konkurrens på våra byggarbetsplatser. Idag görs detta dels genom kravställning i upphandlingar, lokalt samarbete mellan Byggföretagen och de offentliga beställarna, dels genom förhandskontroller och kontroll under byggskedet. Då Stångåstaden är en stor aktör i regionen och vill vara en normbildande aktör i branschen kommer vi under 2024 att ta ytterligare steg för att öka kravställningen och uppföljningen.

Så vill vi bidra till sund konkurrens och schyssta villkor på byggarbetsplatser20.3.2024 08:00:00 CET | Blogginlägg

Det förekommer tyvärr problem med fusk och dåliga villkor på byggarbetsplatser i Sverige. Det riskerar att bli en grogrund för organiserad brottslighet om vi inte agerar och arbetar förebyggande. Problemen handlar om allt från obetalda skatter, arbetsgivaravgifter och sociala avgifter till illegal arbetskraft och dålig arbetsmiljö. Det leder också till en osund konkurrens på byggmarknaden. Fusk och kriminalitet riskerar att försämra kvaliteten på byggen, skapa social oro och resultera i att seriösa byggföretag slås ut.

Stångåstaden kommenterar skador på fastighet samt ombesörjer evakuering för drabbade hyresgäster8.3.2024 08:30:00 CET | Pressmeddelande

Stångåstaden har under torsdagen inlett arbetet med att säkra den explosionsdrabbade fastigheten på adressen Ödegårdsgatan 16 i stadsdelen Johannelund. Undersökningen visar att skadorna på konstruktionen är mer omfattande på konstruktionen än vad den första bedömningen gjorde gällande. Med anledning av detta kommer Stångåstaden nu inleda arbetet med att säkra fastigheten. Bolaget ombesörjer samt att bolaget ombesörjer evakueringsbostad för alla drabbade kunder i fastigheten.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye