NTM

Nya chefredaktörer på NSD och Norrbottens-Kuriren

Dela

Nu vässar NTM den lokala journalistiken ytterligare i Norrbotten. Anton Olofsson har utsetts till ny chefredaktör för Norrbottens-Kuriren. Samtidigt går Lenitha Andersson-Junkka in som chefredaktör på NSD.

Norrbottens-Kuriren och NSD är två starka nyhetstitlar i norra Norrbotten som nu får varsin chefredaktör. Samtidigt görs redaktionernas organisationer om, och samarbetet mellan titlarna blir mindre.

Lenitha Andersson-Junkka har tidigare axlat rollen som redaktionschef för både NSD och Norrbottens-Kuriren. I sin nya roll kan hon fokusera fullt ut på att leda det redaktionella arbetet på NSD, som har en fokus på hela länets frågor.

- Vi går inte någons ärenden och har ingen agenda, utan vi kan berätta om det som händer ur ett helt oberoende perspektiv. Hos oss får folk veta vad som händer och vad som planeras i Norrbotten, men också förstå varför, säger Lenitha Andersson-Junkka.

Anton Olofsson har varit sportchef, jobbat med att leda breakingnyheter, varit ställföreträdande utgivare och kommer direkt från tjänsten som nyhetschef på Norrbottens-Kuriren. Kuriren ska fortsatt ha ett tydligt fokus på Luleå och det som berör Luleåborna.

- Norrbottens-Kuriren är en tidning som ligger mig varmt om hjärtat och jag är hedrad över att få det här stora förtroendet. Vi har en väldigt fin redaktion med duktiga medarbetare som brinner för att servera Luleåborna intressant och viktig journalistik. Så tillsammans är jag övertygad om att vi står redo att ta oss an utmaningar och fortsätta utvecklas, säger Anton Olofsson, ny chefredaktör för Norrbottens-Kuriren. 

- Vi gör om de redaktionella organisationerna för att satsa på den lokala nyhetsjournalistiken. NSD och Norrbottens-Kuriren är tidningar med stolta anor som når väldigt många Norrbottningar varje dag med en journalistik som berör. Genom ett tydligare fokus kan båda titlarna bli ännu bättre för läsarna, säger Åsa Junkka, publicistisk chef på NTM.

Kontakter

Bilder

Vår styrka är det lokala!

NTM är en av Sveriges största koncerner för lokal media. Kärnan i verksamheten är det redaktionella arbetet. Vi levererar lokala nyheter varje dag och verkar för det välmående lokala samhället för att skapa en bättre plats att leva och verka i. Med trovärdig nyhetsmedia som grund för hela verksamheten har vi medarbetare, läsare och kunder från Småland till Norrbotten.

NTM är en stiftelseägd koncern. Genom stiftelseformen garanteras oberoende och stabilitet. Företaget har inga kortsiktiga avkastningskrav så vi kan agera långsiktigt med främsta syfte att bedriva publicistisk verksamhet.

Följ NTM

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från NTM

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye