Stockholms stad

Pressinbjudan: Byggarbetsplats utan utsläpp – välkommen till kvarteret Persikan på Södermalm

Dela

Den 15 februari kl 10:00 är du välkommen att besöka Stockholms stads pågående arbete med att bygga ett nytt stadskvarter inom Persikan på Södermalm. Projektet drivs som ett pilotprojekt för emissionsfrihet, alltså inga utsläpp från arbetsmaskiner och verktyg. Detta är första gången staden siktar på att driva en hel byggarbetsplats på el, och maskinerna fasas in successivt.

Bild på en vit grävmaskin.
Grävmaskinen Elsa är Sveriges första i den här storleken som är helt eldriven. Foto: Lennart Johansson, Stockholms stad Stockholms stad

Kom och besök byggarbetsplatsen och träffa biträdande finansborgarrådet och exploateringsnämndens ordförande Anders Österberg (S), miljö- och klimatborgarrådet Åsa Lindhagen (MP) samt projektledare och andra sakkunniga. Representant från KTH finns också på plats. Och inte minst Elsa, Sveriges första 18 ton tunga hjulgrävare som drivs med el. Hon är den första maskinen på plats. Vi bjuder på kaffe och kaka.

Persikan har fått innovationsbidrag från Energimyndigheten för att staden ska kunna bedriva forskning kring emissionsfria entreprenader med hjälp av KTH under fyra år av projektets produktionstid.

Tid: Torsdag 15 februari kl 10:00

Plats: Du hittar vårt tält vid Lottens gata 10-11, ingång från Tegelviksgatan

Anmäl gärna deltagande i förväg till:

Anna Näslund, pressansvarig exploateringskontoret

Anna.naslund@stockholm.se

Nyckelord

Kontakter

ExploateringskontoretAnna Näslund, pressansvarig

Förvaltning och exploatering av stadens mark inom stadens gränser. Stockholms stad äger cirka 70 procent av all mark inom staden.

Tel:08-508 26 531anna.naslund@stockholm.se

Länkar

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye