Stångåstaden

Stångåstadens hyresgäster trivs och känner sig trygga

Dela

Stångåstaden genomför årligen en kundundersökning där hälften av hyresgästerna får möjlighet att tycka till om vår service, sitt boende och den upplevda tryggheten i huset och i området. När höstens kundundersökning nu har analyserats står det klart att man trivs i sitt hem och de allra flesta upplever hemmet som en trygg plats.


- Återigen är Stångåstaden i topp bland Sveriges större bostadsbolag när det gäller service och kvalitet. Genom ett gediget och målfokuserat arbete ligger vi stabilt i toppskiktet i branschen vilket känns jättebra. Våra medarbetare jobbar hela tiden hårt för att ge alla våra kunder en bra och professionell service, säger Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden.

Service- och Produktindex, det vill säga vad hyresgästernas tycker om sitt boende, allmänna utrymmen, skötsel och utemiljön är fortsatt högt.

 • 93% uppger att de trivs i sin lägenhet.
 • 89% uppger att Stångåstaden ”Tar kunden på allvar” – ett index på frågor kopplat till exempel bemötande, kontaktvägar och information.
 • 88% uppger att de får ”hjälp när det behövs”.
 • 84% tycker att det är ”Rent och snyggt” i området – välskötta utemiljöer, bra möjligheter till källsortering och att städning i trapphusen fungerar bra. 
 • 81% uppger att de ”får valuta för pengarna”.

  - Jag är väldigt glad och stolt över att våra kunder trivs i sina hem och tycker att våra medarbetare och entreprenörer gör ett bra jobb i vardagen. Vårt fokus framåt är att fortsätta utveckla vår service, att vara nära våra kunder både fysiskt och digitalt samt erbjuda attraktiva och trygga boendemiljöer – helt i linje med vårt uppdrag att göra Linköping till en bättre stad att bo, leva och verka i, säger Maria Garmert, förvaltningschef på Stångåstaden.

  Stångåstadens trygghetsindex, frågor som rör personlig trygghet i lägenheten och området samt kontakten med grannar ligger på 83% likt föregående år.

  • 91% upplever att dom är trygga i trapphuset.
  • 82% uppger att dom inte störs av grannars sätt att leva.
  • 80% upplever personlig trygghet i området kvällar/nätter.

  - Att vårt trygghetsindex ligger på en stabil nivå känns bra, även om vår ambition är att siffran ska förbättras. Vi jobbar exempelvis aktivt med Trygghetsvärdar i våra områden, vi genomför trygghetsvandringar som bland annat ligger till grund för de åtgärder och förbättringar som vi genomför i syfte att höja trygghetsupplevelsen. Vårt trygghetsarbete är långsiktigt, så vi fortsätter att tillsammans med många andra aktörer i kommunen göra trygghetsskapande åtgärder i våra bostadsområden även under 2024 säger Robert Aldén, Chef Trygghet och säkerhet på Stångåstaden.

  Andra övergripande resultat 2023:

  • 84% uppger att Stångåstaden visar ”förståelse för synpunkter”.
  • 83% uppger att de ”får ett fel reparerat inom rimlig tid”.
  • 67%% läser information från Stångåstaden digitalt via Mina sidor.

  Kundundersökningen genomfördes av undersökningsföretaget AktivBo under hösten 2023. Enkäten skickades till hälften av Stångåstadens hyresgäster och svarsfrekvensen var 66,8%.

  För ytterligare information kontakta gärna:

  Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden, tel. 013-20 85 08
  Maria Garmert, Förvaltningschef, Stångåstaden tel. 013-20 85 41
  Robert Aldén, Chef Trygghet och säkerhet, tel. 013-20 86 39

  Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter.

  Följ Stångåstaden

  Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

  Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

  Stångåstaden vill bidra till sund konkurrens och schyssta villkor på byggarbetsplatser20.3.2024 08:30:00 CET | Pressmeddelande

  Stångåstaden arbetar sedan länge med aktiviteter för att upprätthålla en sund konkurrens på våra byggarbetsplatser. Idag görs detta dels genom kravställning i upphandlingar, lokalt samarbete mellan Byggföretagen och de offentliga beställarna, dels genom förhandskontroller och kontroll under byggskedet. Då Stångåstaden är en stor aktör i regionen och vill vara en normbildande aktör i branschen kommer vi under 2024 att ta ytterligare steg för att öka kravställningen och uppföljningen.

  Så vill vi bidra till sund konkurrens och schyssta villkor på byggarbetsplatser20.3.2024 08:00:00 CET | Blogginlägg

  Det förekommer tyvärr problem med fusk och dåliga villkor på byggarbetsplatser i Sverige. Det riskerar att bli en grogrund för organiserad brottslighet om vi inte agerar och arbetar förebyggande. Problemen handlar om allt från obetalda skatter, arbetsgivaravgifter och sociala avgifter till illegal arbetskraft och dålig arbetsmiljö. Det leder också till en osund konkurrens på byggmarknaden. Fusk och kriminalitet riskerar att försämra kvaliteten på byggen, skapa social oro och resultera i att seriösa byggföretag slås ut.

  Stångåstaden kommenterar skador på fastighet samt ombesörjer evakuering för drabbade hyresgäster8.3.2024 08:30:00 CET | Pressmeddelande

  Stångåstaden har under torsdagen inlett arbetet med att säkra den explosionsdrabbade fastigheten på adressen Ödegårdsgatan 16 i stadsdelen Johannelund. Undersökningen visar att skadorna på konstruktionen är mer omfattande på konstruktionen än vad den första bedömningen gjorde gällande. Med anledning av detta kommer Stångåstaden nu inleda arbetet med att säkra fastigheten. Bolaget ombesörjer samt att bolaget ombesörjer evakueringsbostad för alla drabbade kunder i fastigheten.

  I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

  Besök vårt pressrum
  HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye