Stångåstaden

Stångåstadens hyresgäster trivs och känner sig trygga

Dela

Stångåstaden genomför årligen en kundundersökning där hälften av hyresgästerna får möjlighet att tycka till om vår service, sitt boende och den upplevda tryggheten i huset och i området. När höstens kundundersökning nu har analyserats står det klart att man trivs i sitt hem och de allra flesta upplever hemmet som en trygg plats.


- Återigen är Stångåstaden i topp bland Sveriges större bostadsbolag när det gäller service och kvalitet. Genom ett gediget och målfokuserat arbete ligger vi stabilt i toppskiktet i branschen vilket känns jättebra. Våra medarbetare jobbar hela tiden hårt för att ge alla våra kunder en bra och professionell service, säger Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden.

Service- och Produktindex, det vill säga vad hyresgästernas tycker om sitt boende, allmänna utrymmen, skötsel och utemiljön är fortsatt högt.

 • 93% uppger att de trivs i sin lägenhet.
 • 89% uppger att Stångåstaden ”Tar kunden på allvar” – ett index på frågor kopplat till exempel bemötande, kontaktvägar och information.
 • 88% uppger att de får ”hjälp när det behövs”.
 • 84% tycker att det är ”Rent och snyggt” i området – välskötta utemiljöer, bra möjligheter till källsortering och att städning i trapphusen fungerar bra. 
 • 81% uppger att de ”får valuta för pengarna”.

  - Jag är väldigt glad och stolt över att våra kunder trivs i sina hem och tycker att våra medarbetare och entreprenörer gör ett bra jobb i vardagen. Vårt fokus framåt är att fortsätta utveckla vår service, att vara nära våra kunder både fysiskt och digitalt samt erbjuda attraktiva och trygga boendemiljöer – helt i linje med vårt uppdrag att göra Linköping till en bättre stad att bo, leva och verka i, säger Maria Garmert, förvaltningschef på Stångåstaden.

  Stångåstadens trygghetsindex, frågor som rör personlig trygghet i lägenheten och området samt kontakten med grannar ligger på 83% likt föregående år.

  • 91% upplever att dom är trygga i trapphuset.
  • 82% uppger att dom inte störs av grannars sätt att leva.
  • 80% upplever personlig trygghet i området kvällar/nätter.

  - Att vårt trygghetsindex ligger på en stabil nivå känns bra, även om vår ambition är att siffran ska förbättras. Vi jobbar exempelvis aktivt med Trygghetsvärdar i våra områden, vi genomför trygghetsvandringar som bland annat ligger till grund för de åtgärder och förbättringar som vi genomför i syfte att höja trygghetsupplevelsen. Vårt trygghetsarbete är långsiktigt, så vi fortsätter att tillsammans med många andra aktörer i kommunen göra trygghetsskapande åtgärder i våra bostadsområden även under 2024 säger Robert Aldén, Chef Trygghet och säkerhet på Stångåstaden.

  Andra övergripande resultat 2023:

  • 84% uppger att Stångåstaden visar ”förståelse för synpunkter”.
  • 83% uppger att de ”får ett fel reparerat inom rimlig tid”.
  • 67%% läser information från Stångåstaden digitalt via Mina sidor.

  Kundundersökningen genomfördes av undersökningsföretaget AktivBo under hösten 2023. Enkäten skickades till hälften av Stångåstadens hyresgäster och svarsfrekvensen var 66,8%.

  För ytterligare information kontakta gärna:

  Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden, tel. 013-20 85 08
  Maria Garmert, Förvaltningschef, Stångåstaden tel. 013-20 85 41
  Robert Aldén, Chef Trygghet och säkerhet, tel. 013-20 86 39

  Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter.

  Följ Stångåstaden

  Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

  Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

  Nu startar renoveringen av 250 bostäder på Flamman22.5.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

  I dagarna har Studentbostäder i Linköping AB skrivit avtal om att starta renoveringen av 250 bostäder på Flamman. Renoveringsavtalet tillfaller byggentreprenören BC Linköping AB som sedan tidigare är kontrakterad att bygga 187 nya studentbostäderna i studentområdet Flamman. Renoveringsarbetet startar nu till sommaren och kommer att ske i etapper och pågå parallellt med nyproduktionen fram till och med våren 2027.

  Bort med överbyråkratiseringen och få i gång bostadsbyggandet20.5.2024 12:04:58 CEST | Blogginlägg

  Hur kan vi effektivisera stadsbyggnadsprocessen och få igång bostadsbyggandet? Jag hade nyligen möjlighet att lyssna på Kristina Alvendal som på uppdrag av regeringen och Produktivitetskommissionen har tagit fram en expertrapport kring just detta ämne. Rapporten beskriver en problembild med bland annat överbyråkratisering. Det fina med förslagen är att de i princip skulle kunna genomföras utan att det krävs några lagändringar. Det går alltså att ändra saker nu om vi vill. Det behövs förstås även lagändringar på sikt men att omgående försöka effektivisera hela stadsbyggnadsprocessen kan bara skapa vinnare. Vi behöver ett ökat bostadsbyggande och så bra förutsättning som möjligt i dagens läge.

  Visit Linköping & Co gör gästspel som krögare i Wärdshuset, Gamla Linköping7.5.2024 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

  Gamla Linköping är ett välbesökt turistmål under sommaren och besökare njuter av museimiljöerna, butiker och värdesätter att det finns en variation av caféer och restauranger i området. För att tillgodose det behovet kommer Stångåstadens dotterbolag Kulturfastigheter, som äger fastigheterna i Gamla Linköping, att under sommaren samarbeta med Visit Linköping & Co som går in och driver restaurangen i Wärdshuset. Besökare välkomnas till Wärdshuset i samband med nationaldagsfirandet i Gamla Linköping den 6 juni.

  Bred samverkan krävs för en ökad integration30.4.2024 11:33:38 CEST | Pressmeddelande

  Integrationen är en av vår tids stora samhällsutmaningar som ingen kan lösa på egen hand. Ska vi lösa utmaningarna vi står inför måste vi bli ännu bättre på att samverka. I Linköping har vi på Stångåstaden ett väletablerat samarbete med exempelvis Polisen, kommunen, föreningar och andra fastighetsägare men vi skulle gärna bredda arbetet ännu mer och få in näringslivet i större utsträckning. Kompetensförsörjning är en helt avgörande fråga för nästan alla företag och organisationer. Kan vi hjälpas åt att göra vår stad tryggare och mer attraktiv kommer alla att bli vinnare. Det kommer att göra det ännu bättre att bo här och lättare att få fler att vilja bosätta sig i vår stad.

  I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

  Besök vårt pressrum
  HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye