Booli

Mäklarna som lyckades bäst under ett tungrott 2023

Dela

2023 var ett tufft år på bostadsmarknaden, med långa försäljningstider för både lägenheter och hus. Trots det utmanande marknadsläget med trögare försäljningar var det flera mäklare som lyckades särskilt bra, och den oberoende tjänsten hittamäklare.se  har nu sammanställt listan för varje kommun.

Malin Ekvall Jangvert från Bjurfors Malmö
Mäklare Malin Ekvall Jangvert sålde flest objekt i Malmö under 2023.

Bostadsmarknaden kämpade under 2023 med låg efterfrågan på bostäder vilket medförde en utmanande prisdynamik säljare och köpare emellan. Ser man på snittet för hela Sverige ökade tiden en bostad låg ute till försäljning med 10 dagar för lägenheter, och 16 dagar för hus jämfört med året innan. På många ställen i landet har det dock försäljningstiderna varit ännu längre.* 

- Året var speciellt och flera faktorer har spelat roll i hur marknaden har sett ut, där t ex de höjda räntorna hämmat köpkraften hos bostadsköparna. För mäklarna har det på många sätt varit en utmaning att lyckas få objekt sålda då säljarna och köparna har stått så långt ifrån varandra prismässigt,  säger Michaela Stany, marknad- och kommunikationsansvarig på Hittamäklare. 

Den tröga marknaden utmanade mäklarbranschen rejält. Enligt Fastighetsmäklarinspektionens sammanställning var det fler mäklare som valde att avregistrera sig än som började mäkla under 2023, vilket är en unik dynamik.** 

- Under dessa knepiga förhållanden har vissa mäklare ändå visat en imponerande förmåga att navigera och lyckats leverera trots de utmaningar som marknaden ställt dem inför, säger Michaela Stany

I storstadsregionerna Stockholm och Göteborg är det Sanna Treijs hos Notar Hornstull respektive Benjamin Akyol hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Göteborg som toppar listan över de som sålt flest objekt 2023. I Malmö är Malin Ekvall Jangvert hos Bjurfors Malmö på plats nummer ett: 

- 2023 har varit ett tufft år för många mäklare och för hela branschen och jag skulle nog säga att det var det svåraste året på 10 år. Här är jag extra tacksam för min långa erfarenhet, mitt stora nätverk och goda kundrelationer som har resulterat i många rekommendationer och följdaffärer. Det har varit otroligt viktigt att skapa trygghet hos köparna och samtidigt lägga säljarnas förväntningar på en realistisk nivå, säger Malin Ekvall Jangvert på Bjurfors i Malmö. 

Topplistan för de mäklare som utmärkt sig med att sälja flest bostäder under det gångna året i storstadsregionerna hittar du i Här.

Vill du se försäljningstopplistan för din kommun? Här ser du de mäklare som sålde flest objekt  i Örebro under 2023. För att få fram topplistan för din kommun byter du ut ortsnamnet i länken (dvs. Byt ut "orebro" mot din kommun). 


*Källa: Booli **Källa: FMI

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Malin Ekvall Jangvert från Bjurfors Malmö
Mäklare Malin Ekvall Jangvert sålde flest objekt i Malmö under 2023.
Ladda ned bild

Dokument

Booli är en bostadssajt med Sverige största samlade utbud av bostäder till salu, slutpriser och värderingar. Här finns även det största samlade utbudet av bostäder “snart till salu”. I Booli ingår även Hittamäklare som är en guide och jämförelsetjänst av mäklare. Tillsammans är vi en del av SBAB:s trygga och enkla tjänster för att köpa, sälja eller bo.

Logotyp Booli en del av SBAB

Följ Booli

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Booli

Så mycket kostar en lägenhet vid din spårvagnshållplats5.7.2024 07:05:00 CEST | Pressmeddelande

En ny kartläggning från bostadssajten Booli visar hur mycket en lägenhet kostar i snitt vid varje spårvagnsstopp i Göteborg. Jämfört med föregående år har snittpriserna gått ned vid majoriteten av hållplatserna. Dessutom har hållplatsen Berzeliigatan, som toppat listan de senaste fyra åren, blivit omsprungen av Valand. Mellan den dyraste och billigaste hållplatsen skiljer det nästan 60 000 kronor per kvadratmeter.

Här är Sveriges mest transparenta mäklare11.4.2024 07:08:00 CEST | Pressmeddelande

I syfte att skapa en tryggare bostadsmarknad presenterar mäklarguiden Hittamäklare årligen en lista över Sveriges mest transparenta mäklare. En utmanande bostadsmarknad ställer höga krav på mäklarbranschen. I år toppar Erik Bysell vid Nestor Fastighetsmäkleri i Stockholm listan över Sveriges mest transparenta mäklare 2023. Han menar att människor i stökiga tider i högre grad söker sig till seriösa aktörer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye