Grant Thornton Sweden AB

Nya affärsområdeschefer inom Revision och Skatt på Grant Thornton

Dela

Två av Grant Thorntons fyra affärsområden får inom kort nya ledare. Maaria Martin Vivaldi blir ny chef för Revision och Uwe Scheele ska leda affärsområdet Skatt. Båda två är erfarna och uppskattade ledare och fokus framåt kommer vara att fortsätta utveckla respektive affärsområde samt bidra till ökad samverkan inom Grant Thornton – med kundupplevelsen i fokus.

Maaria Martin Vivaldi, Revision och Uwe Scheele, Skatt
Maaria Martin Vivaldi, Revision och Uwe Scheele, Skatt

- Vi är nu några år in på vår strategiperiod och vi har ett starkt varumärke, en bredd i vårt tjänsteutbud och fokus på hållbara medarbetare. Förra årets tillväxt var den högsta på 15 år och vi har vuxit inom både Revision och Skatt. Nu fortsätter vi vår fina förflyttning och välkomnar två nya chefer som ska leda resan framåt, med fortsatt tillväxt och hög kvalitet, säger vd Anna Johnson.


Maaria Martin Vivaldi ny revisionschef
Maaria Martin Vivaldi, auktoriserad revisor och partner, har utsetts till ny chef för affärsområdet Revision på Grant Thornton. Maaria är idag chef för revisionsenheten i Stockholm och sitter sedan flera år i ledningsgruppen för Revision. Hon har jobbat på Grant Thornton i 17 år i olika roller såsom gruppchef och ansvarig för olika utbildningar. Bland kunduppdragen finns tillväxtbolag inom flertalet branscher, såsom it, advokater, bemanning, SaaS och handel.

- Det känns otroligt spännande och roligt att få möjligheten att leda och utveckla Grant Thorntons största affärsområde framåt. Revision står inför en av de största förändringarna någonsin i och med införandet av CSRD. Vårt varumärke blir allt starkare bland entreprenörsföretag på mid-market och vi har stora möjligheter att fortsätta växa, säger Maaria Martin Vivaldi.

Maaria Martin Vivaldi tillträder sin nya roll den 1 maj 2024. Hon efterträder Joachim Linder som arbetar vidare med kunduppdrag inom revision.

- Jag vill rikta ett stort tack till Joachim som framgångsrikt drivit affärsområdet Revision sedan 2018, med både god tillväxt och målmedvetet kvalitetsarbete, säger Anna Johnson.

Uwe Scheele ny skattechef
Uwe Scheele, partner, auktoriserad skatterådgivare och idag kontorschef för Grant Thornton i Karlstad har utsetts till ny chef för affärsområdet Skatt. Uwe har arbetat som skatterådgivare på Grant Thornton i tio år med fokus på bolagsbeskattning, ägarbeskattning och internationell beskattning. Han har också haft rollen som Risk Manager inom affärsområdet. Som skattechef kommer Uwe Scheele ansvara för Grant Thorntons tjänsteutbud inom skatteområdet, riskhantering, kvalitetsfrågor och teknisk utveckling.

- Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med partners och övriga medarbetare leda affärsområdet Skatt in i framtiden. Det händer mycket inom skatteområdet just nu och behovet av att stötta våra kunder har aldrig varit större. Anpassningen till en rad nya regelverk, kommande 3:12-utredningen och att arbeta med skattefrågor på ett långsiktigt och hållbart sätt, för att nämna några exempel, säger Uwe.

Uwe Scheele tar över rollen som affärsområdeschef för Skatt den 1 maj 2024. Han efterträder Pia Hedberg som varit skattechef i sex år. Pia fortsätter som skatterådgivare och momsexpert.

- Under Pias ledning har Skatt utvecklats starkt. Hon har varit drivande i att skapa struktur för kompetensöverföring mellan skatterådgivare i hela Sverige samt ökat samarbetet med övriga affärsområden. Jag vill säga stort tack till Pia för dessa framgångsrika år, säger Anna Johnson.

Fullservice inom ekonomiska tjänster
Grant Thornton har totalt fyra affärsområden. Förutom Revision och Skatt erbjuds kunderna tjänster och rådgivning inom Ekonomiservice (redovisning och lön) och Advisory (specialistrådgivning inklusive hållbarhet). Chef för Ekonomiservice är Anna Nilsson och för Advisory Mats Öberg.

Kontakter

Bilder

Maaria Martin Vivaldi, Revision och Uwe Scheele, Skatt
Maaria Martin Vivaldi, Revision och Uwe Scheele, Skatt
Ladda ned bild

Följ Grant Thornton Sweden AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grant Thornton Sweden AB

Från bibliotek till mötesplats för entreprenörer – nu flyttar Grant Thornton i Örebro15.2.2024 14:30:19 CET | Pressmeddelande

Nya Evenemangskvarteret i Örebro håller på att ta form och nu väljer även revisions- och rådgivningsföretaget Grant Thornton att flytta dit. Det som tidigare var stadsbibliotek ska nu bli en mötesplats för entreprenörer och tillväxtföretag. Örebro har ett växande näringsliv och Grant Thorntons kontorschef Björn Öhrman ser ett behov av att anställa fler ekonomer och jurister för att möta en ökad efterfrågan. Helst minst tio stycken närmaste åren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye