Uppsala stadsteater

Teatersport på Uppsala stadsteater – Pia Johansson blåser liv i 80-talets klassiker

Dela

Den 20 mars är det premiär för Teatersport på Uppsala stadsteater. Två lag bestående av skådespelare från Uppsala stadsteaters ensemble kommer tävla mot varandra i improvisationsteater, med målet att underhålla publiken som agerar domare. Pia Johansson är konferencier och coach, Hanna Dorsin och Lennart R. Svensson är lagledare. Biljettsläpp idag den 14 februari kl. 14.00. 

Teatersport med Pia Johansson. Foto: Henrik Halvarsson
Teatersport med Pia Johansson. Foto: Henrik Halvarsson

Pia Johansson var, tillsammans med bland annat Helge Skoog och Lennart R. Svensson, en av dem som engagerade svenska folket i teatersport på 80-talet. Då var teatersport ett stående inslag vid Sveriges teatrar. Till ytan är det en tävling i improvisationsteater, egentligen bygger det på kreativitet och gemenskap och har som mål att roa.

Nu gör teatersporten comeback på Uppsala stadsteaters lilla scen. Det utlovas trams och flams av högsta kvalitet när ensemblen kastar sig ut på en halsbrytande och lustfylld improvisationsresa i trygg ledning av coachen Pia Johansson. Som lagledare ser vi Hanna Dorsin och Lennart R. Svensson. Publiken agerar domare och har chansen att påverka förloppet på scenen. En och annan mer eller mindre känd gästdomare kommer även att medverka.

Premiär 20 mars på Lilla scenen. Biljetterna släpps idag den 14 februari kl. 14.00. 

Mer om föreställningen: Teatersport - Uppsala stadsteater

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Linda Kulle & Pia Johansson. Foto: Henrik Halvarsson
Linda Kulle & Pia Johansson. Foto: Henrik Halvarsson
Ladda ned bild

Uppsala stadsteater är Sveriges tredje största stadsteater. Vår vision är att skapa omvälvande scenkonst av högsta kvalitet som berör och utmanar i nuet och in i framtiden. Vi har också ett löfte: att beröra bortom föreställningen.

Repertoaren är bred och innehåller klassiker såväl som innovativ scenkonst, komedi och bråddjup dramatik för publik i alla åldrar.

Följ Uppsala stadsteater

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stadsteater

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye