Grant Thornton Sweden AB

Henrik Johansson ny vd på Grant Thornton

Dela

Styrelsen i Grant Thornton har utsett Henrik Johansson till ny vd. Henrik sitter sedan 2018 i företagsledningen och är idag CFO, partner och auktoriserad revisor. Han tillträder vd-posten den 1 maj 2024 och efterträder Anna Johnson som efter 20 år i olika roller på Grant Thornton går vidare för att bli vd och koncernchef på Svenska Spel.

Henrik Johansson, tillträdande vd på Grant Thornton
Henrik Johansson, tillträdande vd på Grant Thornton

- Grant Thornton är på en fantastisk utvecklingsresa där tillväxten förra året var den högsta på 15 år. Vårt framgångsrecept är att erbjuda ett brett utbud av ekonomiska tjänster, vilket uppskattas av kunderna och utvecklar medarbetarna. Med Henrik Johansson som ny vd kommer vi lägga i ytterligare en växel för att nå målet om att bli marknadsledande på mid-market och möta behoven hos växande entreprenörsföretag i Sverige. Han är väl insatt i vår strategi och styrelsen ser fram emot att Henrik ska leda företaget och forma Grant Thorntons framtid, kommenterar Michael Palm, styrelseordförande Grant Thornton.

Vd-rollen i ett revisionsföretag är relativt komplex och kvalitets- och riskfrågor är alltid i centrum. Samtidigt ställs höga krav på utveckling, tillväxt och ett tydligt ESG-perspektiv för att lotsa både Grant Thorntons egen verksamhet och kunderna genom nya regelverk, en föränderlig omvärld och tillämpning av nya tekniker.

- Jag känner mig stolt över förtroendet att få leda Grant Thornton. Det är en väldigt spännande tid när näringslivet i stort och branschen i synnerhet är i omställning. Med Grant Thorntons fokus på entreprenörsföretag har vi ett fantastiskt läge att göra skillnad. Vi växer och utvecklas med våra kunder utifrån fyra affärsområden, och har alla möjligheter att ta position som marknadsledande på mid-market. Jag känner mig otroligt motiverad att få leda Grant Thornton in i framtiden, säger Henrik Johansson. 

Detta är Henrik Johansson
Henrik Johansson är född 1973 och har en examen i företagsekonomi från Handelshögskolan i Umeå. Han har arbetat som revisor sedan 2000, på Grant Thornton sedan 2007. Från 2022 är han CFO och vice vd för Grant Thornton, där han suttit i företagsledningen sedan 2018 och tidigare även varit chef för kontorsnätverket. Henrik har också varit medförfattare till ett antal läroböcker. Han är bosatt i Umeå.

För mer information kontakta
Henrik Johansson, tillträdande vd
08-563 070 00, henrik.johansson@se.gt.com

Michael Palm, styrelseordförande
08-563 070 00, michael.palm@se.gt.com

Kontakter

Följ Grant Thornton Sweden AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grant Thornton Sweden AB

Från bibliotek till mötesplats för entreprenörer – nu flyttar Grant Thornton i Örebro15.2.2024 14:30:19 CET | Pressmeddelande

Nya Evenemangskvarteret i Örebro håller på att ta form och nu väljer även revisions- och rådgivningsföretaget Grant Thornton att flytta dit. Det som tidigare var stadsbibliotek ska nu bli en mötesplats för entreprenörer och tillväxtföretag. Örebro har ett växande näringsliv och Grant Thorntons kontorschef Björn Öhrman ser ett behov av att anställa fler ekonomer och jurister för att möta en ökad efterfrågan. Helst minst tio stycken närmaste åren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye