Transportföretagen

Bussförare från Sverige vinner internationellt pris för sina insatser

Dela

Mats Skördeman, bussförare på Keolis i Uppsala, har idag fått medalj och diplom för "IRU Diploma of Honour" utdelat av Sveriges Bussföretags branschchef under en glädjefylld ceremoni hos Keolis i Uppsala. Priset delas ut av den internationella organisationen International Road Transport Union, IRU, varje år för att hylla yrkesförare över hela världen för sina insatser i samhället.

Priset hyllar yrkesföraren för dennes insatser för att bland annat köra säkert, miljövänligt och ge bra kundbemötande. Bland kriterierna för priset värderas en säker körning högt av den jury som utser vinnarna.  

Bransch- och arbetsgivarorganisationen Sveriges Bussföretag nominerade tidigare bussföraren Mats Skördeman, eftersom han under Bussförar-SM 2022 visade prov på en säker körning och kammade hem den nationella titeln Sveriges bästa bussförare 2022.  

- Det känns jättekul att yrkesförare uppmärksammas och jag hoppas det inspirerar fler till yrket. Det är jättetrevligt att köra buss och man möter en massa roliga människor, säger Mats Skördeman, bussförare Keolis. 

- Det är första gången vi nominerar en förare från Sverige och det känns roligt att Mats Skördeman fick priset från IRU. Bussförare är viktiga för samhället och en nyckel för att erbjuda en säker och attraktiv kollektivtrafik. För att nå klimatmålen behöver kollektivtrafikens marknadsandel öka och då behöver fler bussförare utbildas och uppmärksammas genom liknande insatser. säger Anna Grönlund, branschchef Sveriges Bussföretag. 

Sveriges Bussföretag driver just nu kampanjen ”Bli bussförare” för att ge intresserade personer möjlighet att läsa på om yrket och finna vägar till närmaste utbildning i bussföraryrket via hemsidan blibussforare.nu Bussbranschen har ett stort rekryteringsbehov då många bussförare väntas gå i pension de närmaste åren.  

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Sveriges Bussföretag är ett förbund inom Transportföretagen och Svenskt Näringsliv. I dag har vi drygt 250 medlemsföretag med cirka 26 000 anställda. Våra medlemmar består av busstrafikföretag och bussresearrangörer som bedriver alla former av yrkesmässig busstrafik och anordnar bussresor inom och utanför landets gränser. Läs mer på sverigesbussforetag.se

Följ Transportföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Transportföretagen

Stockholms Stad måste skjuta upp utvidgningen av miljözon klass 37.5.2024 10:23:50 CEST | Pressmeddelande

Under måndagskvällen klubbades ett införande av Miljözon klass 3, med start 31 december 2024, i Stockholm stads kommunfullmäktige. Detta innebär att enbart elfordon, gasfordon med utsläppsklass Euro 6 och bränslecellsfordon tillåts i området innanför Hamngatan – Sveavägen – Kungsgatan – Birger Jarlsgatan. Och redan nu vill staden utvidga miljözonen. För alla som reser klimatsmart tillsammans i turistbuss innebär det problem – det finns för få fordon som motsvarar kraven på marknaden. Besökare i buss portas i praktiken från centrala Stockholm.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye