Stockholms stad

Sommarjobb i Stockholms stad

Dela

15 februari öppnar vi ansökan till sommarjobb i stadens verksamheter. I år kommer totalt 11 000 ungdomar erbjudas feriejobb i någon av stadens verksamheter, de flesta jobbar under sommarlovet.

Sommarjobb Stockholms stad

Sommarjobb är en viktig första arbetslivserfarenhet för Stockholms unga. Det ger dem en bild av hur en arbetsplats fungerar, de tjänar egna pengar och kan knyta nya kontakter inför framtiden.

Mellan den 15 februari och 7 mars kan unga som är födda 2005, 2006, 2007 eller 2008 söka sommarjobb i Stockholms stad. Den som söker ska vara folkbokförd i kommunen.

Stockholms stad erbjuder bland annat sommarjobb på förskolor och äldreboenden, i stadens parker och grönområden, i olika projekt, på kontor eller på kollo.

Fakta om sommarjobben

  • Ungdomarna som får jobba i år ska vara födda 2006, 2005, 2007 eller 2008 och folkbokförda i kommunen.
  • Sommarjobb erbjuds mellan vecka 24 och vecka 33.
  • En sommarjobbsperiod är tre sammanhängande veckor.

Ansökan gör de på stadens webbplats: jobba.stockholm/feriejobb

Ungdomarna får timlön, beloppet styrs av ungdomens ålder på sin första arbetsdag. Semesterersättning ingår i timlönen.

16-åringar       90 kr/timme
17-åringar       100 kr/timme
18-åringar       110 kr/timme
19-åringar       120 kr/timme

"Att låta unga stockholmare få ett feriejobb i staden är viktigt för att ge dem chansen att lära och växa. Vi erbjuder inte bara möjligheten att få prova på ett jobb – det är ett sätt för unga att bidra, förstå hur samhället fungerar och känna sig mer delaktiga i vår gemensamma stad. Kommunala verksamheter, entreprenörer till staden och ideella föreningar har möjlighet att ta emot våra feriearbetare och göra en viktig insats. Det ger ungdomarna chansen att uppleva något nytt, tjäna egna pengar och utvecklas samtidigt som vi investerar i framtiden".
Karina Uddén, förvaltningsdirektör på arbetsmarknadsförvaltningen

”Jag är glad att vi i år igen kan erbjuda tusentals av Stockholms unga sommarjobb i stadens regi. Att få den där första raden på CV:t och sin första egna lön gör stor skillnad för många. Passa på och sök nu, och tipsa gärna en vän”
Emilia Bjuggren, skol-, arbetsmarknads- och personalborgarråd

Kontaktperson: samordnare Elizabeth Castaneda Lindahl
elizabeth.castaneda-lindahl@stockholm.se
arbetsmarknadsförvaltningen
08-508 35 569

Kontakter

ArbetsmarknadsförvaltningenIngela Thudin, kommunikationsstrateg

Jobbtorg Stockholm, Vuxenutbildning Stockholm. Samordningsuppdrag: Integrationspakten, samhällsvägledning för nyanlända, övergripande flyktingsamordning, feriejobb för ungdomar samt det kommunala uppföljningsansvaret för 16–19-åringar.

Tel:08-508 35 543ingela.thudin@stockholm.se

Arbetsmarknadsförvaltningen ska skapa effektiva insatser för att fler stockholmare ska hitta ett arbete eller börja studera. Förvaltningen ansvarar för * arbetsmarknadsinsatser * vuxenutbildning i svenska för invandrare * grundläggande och gymnasial vuxenutbildning * komvux som särskild utbildning på grundläggande respektive gymnasial nivå * yrkeshögskoleutbildningar * samordna mottagande av nyanlända * samordning av feriejobb för ungdomar * aktivitetsansvaret för 16–19-åringar som inte går en gymnasieutbildning * samordning av stadens samverkan med Arbetsförmedlingen * samhällsorientering för nyanlända * samordning av stadens arbete med mottagande och etablering av nyanlända.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye