Grant Thornton Sweden AB

Från bibliotek till mötesplats för entreprenörer – nu flyttar Grant Thornton i Örebro

Dela

Nya Evenemangskvarteret i Örebro håller på att ta form och nu väljer även revisions- och rådgivningsföretaget Grant Thornton att flytta dit. Det som tidigare var stadsbibliotek ska nu bli en mötesplats för entreprenörer och tillväxtföretag. Örebro har ett växande näringsliv och Grant Thorntons kontorschef Björn Öhrman ser ett behov av att anställa fler ekonomer och jurister för att möta en ökad efterfrågan. Helst minst tio stycken närmaste åren. 

Björn Öhrman, kontorschef Grant Thornton Örebro
Björn Öhrman, kontorschef Grant Thornton Örebro

Lokalen där Grant Thornton ska skapa sitt nya kontor och mötesplats ligger direkt under fastighetens takterass och kommer att synas ordentligt med nya, större fönster.

- Vi gillar Örebroportens vision för kvarteret. Tack vare att fastigheten byggs om och uppgraderas totalt får vi möjlighet att vara med och utforma våra nya lokaler helt efter våra behov och moderna arbetssätt. Vi ställer höga krav på till exempel hållbarhet, arbetsmiljö och säkerhet och de kraven får vi uppfyllda i samarbetet med Örebroporten, säger Björn Öhrman, kontorschef på Grant Thornton.

Flytten går från Kungsgatan 6 där Grant Thornton huserat sedan 2015. Idag jobbar över 65 personer på Örebrokontoret, alltifrån revisorer och redovisningskonsulter till skattejurister och rådgivare. Det går bra för företaget och kunduppdragen ökar, inte minst i takt med att CSRD-direktivet införs. Det innebär å ena sidan innebär ökad rapportering för företag, men å andra sidan en stor möjlighet att utveckla sin affär. För enskilda medarbetare finns också stor utvecklingspotential.

- Det känns riktigt bra att flytta till nya moderna lokaler. Även om de digitala mötena har ökat så träffar vi fortfarande många kunder på plats. Det ska bli riktigt roligt att kunna välkomna dem till en helt ny mötesplats. Även alla kollegor på kontoret ser fram emot förändringen. Vi har också tagit höjd för att vi behöver förstärka teamet under de närmaste åren, ska vi möta efterfrågan ser vi framför oss att vi måste anställa mellan fem och tio nya medarbetare, säger Björn Öhrman.

Fastigheten Stinsen 20 i Evenemangskvarteret har snabbt fyllts på med bland annat myndigheter, företag och modernt kontorshotell för örebroarna. Fastighetsägare är Örebroporten.

Kontakt för mer information:
Björn Öhrman, kontorschef Grant Thornton,
bjorn.ohrman@se.gt.com
070619 27 46

Nyckelord

Följ Grant Thornton Sweden AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grant Thornton Sweden AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye