Uppsala stadsteater

Juvenalorden är tillbaka på Uppsala stadsteaters stora scen med Litteraturkanonen – en pjäs!

Dela

I maj intar studentsällskapet Juvenalorden Uppsala stadsteaters stora scen med musikrevyn Litteraturkanonen – en humoristisk uppvisning av litteraturens ställning som samtidens batteri. Premiär 22 maj. Biljetterna släpps den 24 februari. 

Litteraturkanonen - en pjäs! Illustration: Juvenalorden
Litteraturkanonen - en pjäs! Illustration: Juvenalorden

Studentsällskapet Juvenalorden grundades 1907 och har sedan dess regelbundet roat invånarna i Uppsala stad med omnejd genom spex, allsång och revyer. Senaste gången var 2017 då de spelade En rolig historia på Uppsala stadsteaters stora scen inför nästintill slutsålda salonger. Nu intar de återigen Stora scenen – den här gången med musikrevyn Litteraturkanonen.

Litteraturkanonen är en kanonkul bokmässa där ett hundratal litteraturfantaster kommer att ledsaga publiken genom det skrivna ordets värld. I sällskap av böckernas roliga historier, lycksaliga karaktärer och en och annan ordvits presenterar Juvenalorden en vrickad vanföreställning, där allt med papper och trycksvärta står i skottlinjen. Ett och annat missförstånd kommer också att klargöras – vad är kanon och vad är kanon?

Litteraturkanonen har premiär den 22 maj på Stora scenen och spelas fram till den 1 juni. Biljetterna släpps den 24 februari kl. 14.00.

Av, regi, scenografi, kostym, mask & orkester: Juvenalorden
Medverkande: Juvenalorden med gäster

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Litteraturkanonen. Illustration: Juvenalorden
Litteraturkanonen. Illustration: Juvenalorden
Ladda ned bild
Litteraturkanonen. Illustration: Juvenalorden
Litteraturkanonen. Illustration: Juvenalorden
Ladda ned bild

Uppsala stadsteater är Sveriges tredje största stadsteater. Vår vision är att skapa omvälvande scenkonst av högsta kvalitet som berör och utmanar i nuet och in i framtiden. Vi har också ett löfte: att beröra bortom föreställningen.

Repertoaren är bred och innehåller klassiker såväl som innovativ scenkonst, komedi och bråddjup dramatik för publik i alla åldrar.

Följ Uppsala stadsteater

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stadsteater

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye