Järfälla Kommun

Järfällas gamla simhall byggs om för föreningslivet

Dela

Nu ska Järfällas gamla simhall i Jakobsberg byggas om till multihall med plats för idrott och föreningsliv där barn, unga, vuxna och seniorer kan mötas över åldersgränserna. I hallen skapas utrymme för bland annat basket, brottning, boxning och fäktning, men också för föreningsmöten och prova-på-tillfällen för skolklasser. Hallen beräknas stå klar i slutet av 2026.

Före detta simhallen i Jakobsberg

Efter att den nya simhallen, Järfällabadet, invigdes 2018 har den gamla simhallen stått nästan tom. Kommunens bedömning är att en ombyggnation av den före detta simhallen från 1970 skulle bli en fin mötesplats i Jakobsberg där barn, unga, vuxna och seniorer möts över åldersgränserna.

– Jag är glad att förslaget nu klubbats igenom i kommunfullmäktige. Det är ett bra förslag och det är ett förslag som kommer ge många sporter betydligt bättre och mer anpassade lokaler än vad de har idag. Dessutom kommer många av dem planerade lokalerna kunna användas av andra delar av föreningslivet till nytta för hela kommunen och till glädje för människor i alla åldrar, säger Torsten Friberg (C), ordförande i kultur-, demokrati- och fritidsnämnden.

Idrott och annan aktivitet

Tanken är att hallen ska fungera som mötesplats för olika idrotter, men även ge plats för andra aktiviteter. Ett antal rum för möten och konferens ger förutsättningar för föreningslivet att ses för internt arbete, men även för till exempel utbildningar och informationstillfällen.

När det gäller idrott är det främst fäktkning, brottning, boxning, styrkelyft och basket som ges utrymme. Dessa idrotter har tidigare saknat väl anpassade lokaler.

Anläggningen kommer att vara öppen dagtid, kvällstid samt helger och att åter få in verksamhet i den idag nästan tomma byggnaden innebär att fler människor rör sig i området på kvällar och helger vilket i sig bidrar till ökad trygghet.

– ­Föreningslivet har en viktig roll att spela i vårt trygghetsskapande arbete, dels genom att skapa liv och rörelse men också genom att erbjuda ungdomar ett sammanhang och en meningsfull fritid. Det är viktigt vi kan ge dem förutsättningar att växa i takt med att Järfälla växer, säger Eva Ullberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

Efter att kommunfullmäktige på måndagskvällen tog beslut om igångsättning påbörjas nu förberedelserna för själva renoveringsarbetet. Den ombyggda hallen beräknas stå klar för inflyttning i slutet av 2026 eller början av 2027.

Nyckelord

Kontakter

Torsten Friberg (C)Ordförande i kultur-, demokrati- och fritidsnämnden.

Tel:070-375 64 35

Eva Ullberg (S)Kommunstyrelsens ordförande

Presskontakt: Christopfer Gummesson, 070-301 98 40 eller christopfer.gummesson@jarfalla.se

Tel:070-301 98 40

Länkar

Om oss

Järfälla strax nordväst om Stockholm, med sina grönområden, sin Mälarkust och sitt fantastiska kollektivtrafikläge, är en attraktiv inflyttningskommmun. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye