Radar Group

Radar i nytt strategiskt samarbete med Nordlo

Dela

IT-företaget Nordlo, som har fokus på IT-infrastruktur, molntjänster och säkerhet väljer Radar som rådgivnings- och analyspartner för deras nordiska verksamhet. 

– Både Radar och Nordlo spelar en viktig roll i att förse företag och samhället i stort med rätt insikter inom IT, digitalisering och säkerhet. På Radar gör vi det för att vara en relevant och bra sparringpartner så att svenskt näringsliv ska vara hållbart och konkurrenskraftigt, säger Hans Werner, grundare och arbetande styrelseordförande på Radar.

Hans Werner i Radar
Hans Werner i Radar

Radar hjälper företag och organisationer med att analysera data inom främst ekonomi och teknik som sedan ligger till grund för kunskapsutveckling eller verksamhetskritiska beslut. I samarbetet med Nordlo kommer tyngdpunkten att ligga på analys av marknaden med avseende på IT-infrastruktur, digitalisering, molntjänster och IT-säkerhet, med data nedbrutet både regionalt och branschspecifikt.

– Vi tar hand om hela eller delar av våra kunders drift och hjälper dem att bygga en trygg och framtidssäkrad IT-miljö. Nordlo ska fortsätta att växa med nöjda kunder och hög kundlojalitet, därför arbetar vi databaserat och använder insikter från Radar som underlag för våra beslut och i den rådgivning vi ger våra kunder. När våra kunder blir framgångsrika blir även vi det, säger Fredrik Almén, koncernchef på Nordlo.

Marknaden står inför ständigt ökande krav på säkerhet och skalbarhet, och när mängden data växer ökar komplexiteten. Den allt högre mognadsgraden hos svenska verksamheter har ökat säkerhetsmedvetenheten och behovet av IT-investeringar.

– Vår roll som IT-partner innebär både att utbilda och hjälpa företagen att göra rätt investeringar för framtiden. Nordlo kommer att fortsätta leverera stabil IT-infrastruktur och IT-säkerhet i nära samarbete med kunderna, samt vägleda företag i förflyttningen till publika molntjänster, säger Fredrik Almén, koncernchef på Nordlo.

– Vi är mycket glada över samarbetet med Nordlo som nu tillsammans med oss kommer att fortsätta sin tillväxtresa i Norden, säger Hans Werner, grundare och arbetande styrelseordförande på Radar.

Om Nordlo

Nordlo är en av Nordens ledande aktörer inom moln och infrastruktur. Bolaget erbjuder skalbara driftlösningar, managerade tjänster och full outsourcing av IT- och digitaliseringstjänster till företag och offentliga verksamheter. Genom nära samarbete och med ansvarsfulla val av innovativ teknik hjälper Nordlo kunderna att stärka sin konkurrenskraft och driva digitaliseringen framåt. Nordlo omsätter 2,1 miljarder SEK, har ca 900 anställda på orter över hela Sverige och stora delar av Norge.

Kontakter

Bilder

Fredrik Almén, koncernchef Nordlo
Fredrik Almén, koncernchef Nordlo
Ladda ned bild

Om Radar

Radar specialiserar sig på insiktsfulla analyser och vägledning för att hjälpa organisationer att navigera genom komplexa ekonomiska och teknologiska landskap. Radar betjänar över 14 000 kunder i Norden och grundades 2007 av Hans Werner. Vi följer underliggande regulatorisk utveckling, marknadsutveckling och teknologitrender som påverkar grunden för IT-verksamheter. Radar har cirka 25 anställda med huvudkontor i Stockholm, Sverige, samt kontor i Göteborg och Oslo. Läs mer på https://radargrp.com.

Följ Radar Group

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Radar Group

Skatteverket väljer Radar Group som leverantör av regional rådgivning samt omvärldsbevakningstjänst20.5.2024 08:55:20 CEST | Pressmeddelande

Skatteverket har valt Radar Group som ramavtalsleverantör av regional omvärldsbevakningstjänst till ett uppskattad värde av 50 MSEK. Upphandlingen har initierats av eSamverkansprogrammet (eSam), och ramavtalen kan avropas av eSams 38 medlemsorganisationer. -Vi är glada för förtroendet, och ser fram emot att leverera rådgivningstjänster med ett dedikerat fokus på den nordiska och svenska IT-marknaden där regionala skillnader har en direkt påverkan på svenska myndigheter, säger arbetande styrelseordförande i Radar, Hans Werner.

Nya insikter från Radar: Den svenska hotbilden och cybersäkerhetsmognad för svenska verksamheter18.3.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

På Radar Security den 26 mars 2024 samlas återigen beslutsfattare inom IT och Tech för en dag fylld med insikter och inspiration för riskhanteringssarbetet och verksamhetsåret 2024. "Sverige har blivit medlem i NATO, vilket ökar aktiviteten kring desinformation och destabilisering mot Sverige. I denna virvel av geopolitiska förändringar och ekonomiska utmaningar, där stormakter spelar ett högriskspel med både energi och teknik som insatser, framstår Sveriges väg framåt som en balansakt mellan globala trender och nationell försiktighet," säger Hans Werner, arbetande styrelseordförande på Radar.

Radar Summit West i Göteborg den 25 januari med nya insikter för it-beslutsfattare18.1.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

På Radar Summit West den 25 januari 2024 samlas återigen beslutsfattare inom IT och Tech för en dag fylld med insikter, inspiration och nätverkande. Radar West är en inspirationsdag som ger avstamp för verksamhetsåret -24. Det blir en fullspäckad dag med inspiration, nätverkande, kompetensutveckling, framtidsspaningar och rapportsläpp kring Radars senaste insikter. "Sverige har ansökt om NATO-medlemskap, vilket ökar aktiviteten kring desinformation och destabilisering mot Sverige. I denna virvel av geopolitiska förändringar och ekonomiska utmaningar, där stormakter spelar ett högriskspel med både energi och teknik som insatser, framstår Sveriges väg framåt som en balansakt mellan globala trender och nationell försiktighet," säger Hans Werner, arbetande styrelseordförande på Radar.

Radar förstärker teamet med Joakim Djurberg som marknadsanalytiker5.12.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Radar är stolta över att kunna meddela rekryteringen av Joakim Djurberg som ny marknadsanalytiker med redaktionell inriktning. Joakim har bakgrund inom journalistik och har bevakat den svenska IT-branschen sedan 2005. I sin nya roll som marknadsanalytiker kommer Joakim Djurberg att fortsätta hålla ett vakande öga över den svenska IT-landskapet. Joakims marknadsanalytiska bidrag kommer att kunna läsas regelbundet i Radars digitala kanaler – såväl existerande som nya.

Radar presenterar ny rapport: Industriell utveckling ger ökning i IT-budgeterna för 202423.11.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Radar, en av de ledande strategiska rådgivningsfirmorna, har släppt sin senaste rapport som ger en omfattande analys av Sveriges geopolitiska, ekonomiska, regulatoriska och tekniska landskap för år 2024. Prognoserna pekar på en lågkonjunktur ekonomiskt men också på en svag och stadigvarande högkonjunktur inom IT-sektorn. Spaningar kring IT-tillväxten ger viktiga indikationer på hur verksamheterna bör prioritera framåt. - Vi tror på en ökning i efterfrågan efter IT-tjänster, och att realiseringsökningen kommer att hamna på totalt 2,1 procent. IT-budgetarna kommer att öka med 1,55 procent och verksamhetsfinansierad IT kommer öka med 4,40 procent, säger styrelseordförande i Radar, Hans Werner.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye