Nya insikter från Radar: Den svenska hotbilden och cybersäkerhetsmognad för svenska verksamheter

Dela

På Radar Security den 26 mars 2024 samlas återigen beslutsfattare inom IT och Tech för en dag fylld med insikter och inspiration för riskhanteringssarbetet och verksamhetsåret 2024.  

"Sverige har blivit medlem i NATO, vilket ökar aktiviteten kring desinformation och destabilisering mot Sverige. I denna virvel av geopolitiska förändringar och ekonomiska utmaningar, där stormakter spelar ett högriskspel med både energi och teknik som insatser, framstår Sveriges väg framåt som en balansakt mellan globala trender och nationell försiktighet," säger Hans Werner, arbetande styrelseordförande på Radar. 

Arbetande styrelseordförande i Radar Group, Hans Werner
Arbetande styrelseordförande i Radar Group, Hans Werner

Hans Werner berättar hur Radar har satt ihop agendan för att adressera de största globala och lokala riskerna. "World Economic Forums nya rapport om globala risker visar att desinformation, cyberosäkerhet, inbördeskrig, inflation och bristande ekonomiska utvecklingsmöjligheter präglar bilden. Det är viktigare än någonsin för beslutsfattare att uppdatera sig om externa och interna riskfaktorer, samtidigt som de förväntas optimera sina resultat i ett svårt ekonomiskt läge. 

-Sverige blir extra utsatt eftersom vi är en ledande innovationsnation och är bland de mest digitala samhällena. Radar kommer att ge nya insikter om det geopolitiska och säkerhetsläget för att säkra alltmer strategiska IT-beslut inom svenska och nordiska verksamheter," säger Hans Werner. 

Nya insikter kring cybersäkerhetsmognad, cybersäkerhetsförsäkringar och NIS2 

Radar släpper också Cybersäkerhetsrapporten 2024 på Radar Security, med rekommendationer och slutsatser. Rapporten visar hur cybersäkerhetsmognaden förändrats i Sverige, och hur stor andel av Sveriges företag och verksamheter som är på rätt nivå för att möta dagens hotbild.  Vad återstår att göra och hur ska man tänka stegvis och metodiskt när det gäller NIS2 lagstiftning som faktiskt bör beröra alla ur ett robusthet synsätt? 

Radars experter går också genom vilka fallgropar och möjligheter som finns inom marknaden för cybersäkerhet i Sverige.  

Hotbilden mot svenska lärosäten och en spionhistoria 

Radar Security kan också presentera en keynote från biträdande säkerhets- och säkerhetsskyddschef Thom Thavenius från Kungliga Tekniska Högskolan, KTH. Thom Thavenius kommer att presentera omvärldsläget för Sveriges mest framstående lärosäten, bland annat när det gäller främmande makts försök att komma åt viktig forskning/grundforskning. Detta inkluderar IT-området och inte minst cybersäkerhet.  

Fokus är på Kina, Ryssland, Iran och USA, och var och en av dessa aktörer har olika intressen/behov. De har även olika modus operandi, dvs. sätt att agera gentemot Sveriges lärosäten. Thom Thavenius kommer också att beskriva hur Sveriges universitet och lärosäten kan skydda sig. 

Detta kommer att varvas med en mycket aktuell och relevant spionhistoria från ett av Sveriges universitet.  

Många nordiska beslutsfattare samlas den 26 mars på Hotel Birger Jarl i centrala Stockholm. För mer information och för att anmäla dig, besök evenemangets webbplats: https://radarsecurity24.event.radargrp.com/ 

Kontakter

Om oss

Radar specialiserar sig på insiktsfulla analyser och vägledning för att hjälpa organisationer att navigera genom komplexa ekonomiska och teknologiska landskap. Radar betjänar över 15 000 kunder i Norden och grundades 2007 av Hans Werner. Vi följer underliggande regulatorisk utveckling, marknadsutveckling och teknologitrender som påverkar grunden för IT-verksamheter. Radar har cirka 25 anställda med huvudkontor i Stockholm, Sverige, samt kontor i Göteborg och Oslo. Läs mer på https://radargrp.com.

Följ Radar Group

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Radar Group

Skatteverket väljer Radar Group som leverantör av regional rådgivning samt omvärldsbevakningstjänst20.5.2024 08:55:20 CEST | Pressmeddelande

Skatteverket har valt Radar Group som ramavtalsleverantör av regional omvärldsbevakningstjänst till ett uppskattad värde av 50 MSEK. Upphandlingen har initierats av eSamverkansprogrammet (eSam), och ramavtalen kan avropas av eSams 38 medlemsorganisationer. -Vi är glada för förtroendet, och ser fram emot att leverera rådgivningstjänster med ett dedikerat fokus på den nordiska och svenska IT-marknaden där regionala skillnader har en direkt påverkan på svenska myndigheter, säger arbetande styrelseordförande i Radar, Hans Werner.

Radar i nytt strategiskt samarbete med Nordlo21.2.2024 09:09:57 CET | Pressmeddelande

IT-företaget Nordlo, som har fokus på IT-infrastruktur, molntjänster och säkerhet väljer Radar som rådgivnings- och analyspartner för deras nordiska verksamhet. – Både Radar och Nordlo spelar en viktig roll i att förse företag och samhället i stort med rätt insikter inom IT, digitalisering och säkerhet. På Radar gör vi det för att vara en relevant och bra sparringpartner så att svenskt näringsliv ska vara hållbart och konkurrenskraftigt, säger Hans Werner, grundare och arbetande styrelseordförande på Radar.

Radar Summit West i Göteborg den 25 januari med nya insikter för it-beslutsfattare18.1.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

På Radar Summit West den 25 januari 2024 samlas återigen beslutsfattare inom IT och Tech för en dag fylld med insikter, inspiration och nätverkande. Radar West är en inspirationsdag som ger avstamp för verksamhetsåret -24. Det blir en fullspäckad dag med inspiration, nätverkande, kompetensutveckling, framtidsspaningar och rapportsläpp kring Radars senaste insikter. "Sverige har ansökt om NATO-medlemskap, vilket ökar aktiviteten kring desinformation och destabilisering mot Sverige. I denna virvel av geopolitiska förändringar och ekonomiska utmaningar, där stormakter spelar ett högriskspel med både energi och teknik som insatser, framstår Sveriges väg framåt som en balansakt mellan globala trender och nationell försiktighet," säger Hans Werner, arbetande styrelseordförande på Radar.

Radar förstärker teamet med Joakim Djurberg som marknadsanalytiker5.12.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Radar är stolta över att kunna meddela rekryteringen av Joakim Djurberg som ny marknadsanalytiker med redaktionell inriktning. Joakim har bakgrund inom journalistik och har bevakat den svenska IT-branschen sedan 2005. I sin nya roll som marknadsanalytiker kommer Joakim Djurberg att fortsätta hålla ett vakande öga över den svenska IT-landskapet. Joakims marknadsanalytiska bidrag kommer att kunna läsas regelbundet i Radars digitala kanaler – såväl existerande som nya.

Radar presenterar ny rapport: Industriell utveckling ger ökning i IT-budgeterna för 202423.11.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Radar, en av de ledande strategiska rådgivningsfirmorna, har släppt sin senaste rapport som ger en omfattande analys av Sveriges geopolitiska, ekonomiska, regulatoriska och tekniska landskap för år 2024. Prognoserna pekar på en lågkonjunktur ekonomiskt men också på en svag och stadigvarande högkonjunktur inom IT-sektorn. Spaningar kring IT-tillväxten ger viktiga indikationer på hur verksamheterna bör prioritera framåt. - Vi tror på en ökning i efterfrågan efter IT-tjänster, och att realiseringsökningen kommer att hamna på totalt 2,1 procent. IT-budgetarna kommer att öka med 1,55 procent och verksamhetsfinansierad IT kommer öka med 4,40 procent, säger styrelseordförande i Radar, Hans Werner.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye