Skatteverket väljer Radar Group som leverantör av regional rådgivning samt omvärldsbevakningstjänst

Dela

Skatteverket har valt Radar Group som ramavtalsleverantör av regional omvärldsbevakningstjänst till ett uppskattad värde av 50 MSEK. Upphandlingen har initierats av eSamverkansprogrammet (eSam), och ramavtalen kan avropas av eSams 38 medlemsorganisationer. -Vi är glada för förtroendet, och ser fram emot att leverera rådgivningstjänster med ett dedikerat fokus på den nordiska och svenska IT-marknaden där regionala skillnader har en direkt påverkan på svenska myndigheter, säger arbetande styrelseordförande i Radar, Hans Werner. 

Arbetande styrelseordförande i Radar, Hans Werner.
Arbetande styrelseordförande i Radar, Hans Werner.

Upphandling på global och regional nivå

Skatteverkets upphandling innefattar två anbudsområden, omvärldsbevakning Global och omvärldsbevakning Regional, och ramavtal tecknas med en leverantör per område. Anbudsgivare hade möjlighet till att lämna anbud på anbudsområde global eller regional men inte båda. -Det är bra att Skatteverket har gjort en behovsvärdering som klart skiljer mellan globala behov och det mer nordiska och regionala behovet. Beslutfattare behöver goda beslutsunderlag, med nordiskt perspektiv på frågor som kompetens, konsultpriser, nya tekniker, politiska beslut, betydande händelser på global nivå och andra externa faktorer som påverkar på förhållanden för svenska myndigheter, betonar Hans Werner.

-Radar uppfyller behoven av oberoende, kvalitativ omvärldsanalys med ett dedikerat lokalt och regionalt perspektiv. Det ger oss en bättre förståelse med insikt i den komplexa omvärld och it-marknad vi verkar i, säger Juliana Cadavid, strategisk inköpare It inom Inköpsenheten, Skatteverket. 

Tjänsterna som ingår är bland annat omvärldsbevakning med regionalt och lokalt perspektiv, strategiska analyser, vägledande expertrådgivning från analytiker, data, tillgång till dokumentation och underlag i kunskapsbank. Ramavtalet på regional nivå omfattar också konsulttjänster med fokus på legal påverkan, benchmark, leverantörsval, priser och kostnader med mera. Upphandlingen återfinns med diarienummer 8-2572050.

Ser fram emot att delta i fler upphandlingar

Andra offentliga myndigheter kan inspireras av Skatteverkets upphandling, och fler offentliga verksamheter ska framöver upphandla liknande ramavtal. -Vi ser en utveckling där fler verksamheter ser nyttan av lokal och nordisk spetskompetens. Att följa underliggande regulatorisk utveckling, marknadsutveckling och teknologitrender som påverkar grunden för IT-verksamheter, gör att vi kan ge råd och rekommendationer om hur utvecklingen kan hanteras. Konkurrens inom analys- och omvärldsbevakning gynnar alla, och vi ser fram emot att konkurrera om fler offentliga avtal både i Sverige och Norge framåt, säger Hans Werner. 

Kontakter

Om Radar

Radar specialiserar sig på insiktsfulla analyser och vägledning för att hjälpa organisationer att navigera genom komplexa ekonomiska och teknologiska landskap. Radar betjänar över 15 000 kunder i Norden och grundades 2007 av Hans Werner. Vi följer underliggande regulatorisk utveckling, marknadsutveckling och teknologitrender som påverkar grunden för IT-verksamheter.  Radar har 25+ anställda med huvudkontor i Stockholm, Sverige, samt kontor i Göteborg och Oslo. Läs mer på https://radargrp.com.

Följ Radar Group

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Radar Group

Nya insikter från Radar: Den svenska hotbilden och cybersäkerhetsmognad för svenska verksamheter18.3.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

På Radar Security den 26 mars 2024 samlas återigen beslutsfattare inom IT och Tech för en dag fylld med insikter och inspiration för riskhanteringssarbetet och verksamhetsåret 2024. "Sverige har blivit medlem i NATO, vilket ökar aktiviteten kring desinformation och destabilisering mot Sverige. I denna virvel av geopolitiska förändringar och ekonomiska utmaningar, där stormakter spelar ett högriskspel med både energi och teknik som insatser, framstår Sveriges väg framåt som en balansakt mellan globala trender och nationell försiktighet," säger Hans Werner, arbetande styrelseordförande på Radar.

Radar i nytt strategiskt samarbete med Nordlo21.2.2024 09:09:57 CET | Pressmeddelande

IT-företaget Nordlo, som har fokus på IT-infrastruktur, molntjänster och säkerhet väljer Radar som rådgivnings- och analyspartner för deras nordiska verksamhet. – Både Radar och Nordlo spelar en viktig roll i att förse företag och samhället i stort med rätt insikter inom IT, digitalisering och säkerhet. På Radar gör vi det för att vara en relevant och bra sparringpartner så att svenskt näringsliv ska vara hållbart och konkurrenskraftigt, säger Hans Werner, grundare och arbetande styrelseordförande på Radar.

Radar Summit West i Göteborg den 25 januari med nya insikter för it-beslutsfattare18.1.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

På Radar Summit West den 25 januari 2024 samlas återigen beslutsfattare inom IT och Tech för en dag fylld med insikter, inspiration och nätverkande. Radar West är en inspirationsdag som ger avstamp för verksamhetsåret -24. Det blir en fullspäckad dag med inspiration, nätverkande, kompetensutveckling, framtidsspaningar och rapportsläpp kring Radars senaste insikter. "Sverige har ansökt om NATO-medlemskap, vilket ökar aktiviteten kring desinformation och destabilisering mot Sverige. I denna virvel av geopolitiska förändringar och ekonomiska utmaningar, där stormakter spelar ett högriskspel med både energi och teknik som insatser, framstår Sveriges väg framåt som en balansakt mellan globala trender och nationell försiktighet," säger Hans Werner, arbetande styrelseordförande på Radar.

Radar förstärker teamet med Joakim Djurberg som marknadsanalytiker5.12.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Radar är stolta över att kunna meddela rekryteringen av Joakim Djurberg som ny marknadsanalytiker med redaktionell inriktning. Joakim har bakgrund inom journalistik och har bevakat den svenska IT-branschen sedan 2005. I sin nya roll som marknadsanalytiker kommer Joakim Djurberg att fortsätta hålla ett vakande öga över den svenska IT-landskapet. Joakims marknadsanalytiska bidrag kommer att kunna läsas regelbundet i Radars digitala kanaler – såväl existerande som nya.

Radar presenterar ny rapport: Industriell utveckling ger ökning i IT-budgeterna för 202423.11.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Radar, en av de ledande strategiska rådgivningsfirmorna, har släppt sin senaste rapport som ger en omfattande analys av Sveriges geopolitiska, ekonomiska, regulatoriska och tekniska landskap för år 2024. Prognoserna pekar på en lågkonjunktur ekonomiskt men också på en svag och stadigvarande högkonjunktur inom IT-sektorn. Spaningar kring IT-tillväxten ger viktiga indikationer på hur verksamheterna bör prioritera framåt. - Vi tror på en ökning i efterfrågan efter IT-tjänster, och att realiseringsökningen kommer att hamna på totalt 2,1 procent. IT-budgetarna kommer att öka med 1,55 procent och verksamhetsfinansierad IT kommer öka med 4,40 procent, säger styrelseordförande i Radar, Hans Werner.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye