Škoda Sverige

Nya Škoda Superb Combi – svenska priser och försäljningsstart

Dela

I höstas, närmare bestämt i november förra året, blev den nya, fjärde generationens Superb officiell. Den ikoniska Škoda-modellen får flera uppdateringar i design, drivlina och dess avancerade assistans- och säkerhetssystem, vilket bygger vidare på föregångarnas styrkor. Idag den 22 februari, drar försäljningen i gång, vilket innebär att även pris presenteras.

Nya Škoda Superb Kombi
Nya Škoda Superb Kombi

Nya Superb Combi kommer erbjudas med tre drivlinor. Dels med en mildhybrid 1.5 bensinmotor med effekt på 110 kW/150 hk liksom med en 2.0 dieselmotor och fyrhjulsdrift med effekt på 142 kW/193 hk. Den stora nyheten är dock uppgraderingen av laddhybriden, där batteriet växt från 12,7 kWh till 25,7 kWh, klarar DC-laddning med maximal effekt på 50 kW och levererar upp till 100 kilometers räckvidd på el enligt WLTP-cykeln. Den nya laddhybriden får en total effekt på 150 kW/204 hk.

I fjärde generationens Superb finns också uppdaterad struktur för utrustningsnivåer och interiöra val (design selections) som vi känner igen från andra modeller i Škoda-portföljen. Nya Superb kommer initialt att erbjudas med utrustningsnivåerna Selection och lyxiga L&K. Superb Kombi Selection erbjuds från 439 300 kr och L&K från 537 300 kr. Fullständiga produktspecifikationer och priser för respektive nivå finns på skoda.se.

I utvecklingen av nya Superb har stor hänsyn tagits till snabb och säker hantering av klimatanpassning och övrig funktionalitet, där de innovativa reglagen Škoda Smart Dials uppmärksammats. Designade för att ge förare och främre passagerare en förbättrad och mer intuitiv kontrollupplevelse. Dessa tre roterande reglage har en unik yta som gör dem lätta att känna igen och använda utan att behöva titta bort från vägen.

Varje reglage har en 32 millimeters display i mitten som visar den aktuella funktionen som justeras. Det mellersta reglaget går även att hålla in för att växla mellan upp till fyra olika funktioner, som sedan styrs genom att vrida på reglage

Säljstart
Nya Superb Combi har säljstart idag, 22 februari, för bensin- och dieseldrivna versionerna. Laddhybriden kommer preliminärt att öppnas för försäljning från vecka 14 med ett pris från 529 300 kr (Selection).

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Nya Škoda Superb Kombi
Nya Škoda Superb Kombi
Ladda ned bild
Nya Superb har fått en ny, mer robust design och förbättrad aerodnyamik.
Nya Superb har fått en ny, mer robust design och förbättrad aerodnyamik.
Ladda ned bild
Innovativa klimatkontrollsreglagen Škoda Smart Dials
Innovativa klimatkontrollsreglagen Škoda Smart Dials
Ladda ned bild
Nya Superb Kombi rymmer totalt 690 liter i baggageutrymmet, 30 liter mer än föregångaren.
Nya Superb Kombi rymmer totalt 690 liter i baggageutrymmet, 30 liter mer än föregångaren.
Ladda ned bild
Nya Superb Kombi iV - laddhybrid med upp till 100 kilometers räckvidd.
Nya Superb Kombi iV - laddhybrid med upp till 100 kilometers räckvidd.
Ladda ned bild

Länkar

Škoda Auto

  • Fokuserar på tre prioriteringar med sitt ”Next Level Škoda”-program för framtiden: utöka modellportföljen inom elbilssegmentet, utforska nya marknader för ytterligare tillväxt i volymsegmentet och göra konkreta framsteg inom hållbarhet & mångfald.
  • Har tillhört Volkswagen-gruppen i 30 år. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika fordonstillverkarna i världen. I samarbete med gruppen utvecklar och tillverkar Škoda Auto självständigt fordon samt komponenter, motorer och växellådor.
  • Verkar på tre platser i Tjeckien; tillverkar i Kina, Slovakien och Indien främst genom koncernpartnerskap, samt i Ukraina med lokal partner.

Följ Škoda Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Škoda Sverige

Škoda gör entré i det populära racingspelet Gran Turismo med den exklusiva virtuella konceptbilen Škoda Vision Gran Turismo24.4.2024 18:00:00 CEST | Pressmeddelande

Škoda introducerar idag, den 24 april, det helelektriska designkonceptet Škoda Vision Gran Turismo. En spektakulär digital konceptbil i racingspelet Gran Turismo 7 på PlayStation, vilket ökar den tjeckiska biltillverkarens närvaro i den digitala racingvärlden. Något som både visar på Škodas dedikation till innovation och digitalisering inom motorbranschen liksom firar märkets långa historia inom motorsport. Škoda Vision Gran Turismo har totalt fyra elektriska motorer och erbjuder en total effekt om 800 kW* på alla fyra hjul.

Nya generationen Škoda Kodiaq äntligen beställningsbar – svenska priser officiella5.4.2024 09:30:00 CEST | Pressmeddelande

Familjefavoriten Škoda Kodiaq täcktes av i Berlin så sent som i höstas förra året. Idag, 5 april, är den nya generationen av populära Škoda-SUV:en äntligen beställningsbar. Den största förändringen för modellen, utöver ny interiör och exteriör design, är den nya drivlinan som innebär att Kodiaq för första gången erbjuds som laddhybrid, och det med en räckvidd på upp till 100 kilometer (WLTP).

Škodas helelektriska instegs-SUV är officiell – nya Škoda Epiq15.3.2024 10:45:00 CET | Pressmeddelande

Idag, 15 mars, på Škoda Autos årliga presskonferens avslöjades Škoda kommande tredje helt eldrivna bilmodell, en mindre SUV crossover i form av en verklighetstrogen designstudie. Den nya modellen som lanseras efter den kompakta helelektriska SUV:en Škoda Elroq får namnet Škoda Epiq och är en 4,1 meter lång SUV med upp till 400 kilometers elektrisk räckvidd och 490 liters bagageutrymme. Nya Škoda Epiq kommer att täckas av under 2025, med en prisindikation kring 25 000 Euro. Epiq är den första modellen som är fullt ut utvecklad i enlighet med Škodas nya designkoncept Modern Solid. Ett formspråk som kombinerar en robust funktionalitet med en autentisk och tidlös design med hållbara material. Modellen kommer att kompletteras med en gedigen digital upplevelse med ny teknologi och nya funktioner.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye