Stockholms stad

Ny rektor på Bernadottegymnasiet

Dela

Anna Ahlenius Silvermyr är ny rektor på Bernadottegymnasiet.

Kvinna som ler glatt
Anna Ahlenius Silvermyr är en pedagogisk coach som värnar om relationer.

Anna Ahlenius Silvermyr är en pedagogisk coach som värnar om relationer och att ha roligt i skolan. Anna har arbetat som tillförordnad rektor på Bernadottegymnasiet sedan augusti 2023. Innan dess var hon biträdande rektor på Kungsholmens västra gymnasium.

Att arbeta som lärare är roligt

Annas resa till rektorsrollen har gått via universitetsstudier i franska och tyska, språklärare på kvällskurser och studier på Lärarhögskolan. När Anna gjorde sin praktik på en skola bestämde hon sig. Att arbeta som lärare är roligt.

Anna har, bland annat, arbetat som lärare på Kungsholmens gymnasium i 19 år. Det var under tiden som hon arbetade där som tanken på att ta en ledarroll inom skolan föddes efter att ha arbetat som arbetslagsledare. Hon gick en förberedande rektorsutbildning inom Stockholms stad och efter det var hon övertygad. Att arbeta med ledarskapsfrågor är roligt.

– 2018 började jag arbeta som biträdande rektor och det passade mig perfekt. Då fick jag möjlighet att både leda och vara nära lärarna och det pedagogiska arbetet, som ligger mig varmt om hjärtat, säger Anna. 

I augusti 2023 erbjöds Anna rollen som tillförordnad rektor på Bernadottegymnasiet och det gav mersmak. 

Att arbeta som rektor är roligt

Bernadottegymnasiet är en relativt liten gymnasieskola med 410 elever. Skolan präglas av gemenskap och ledarskap mellan såväl elever som den hängivna personalgruppen.

– Att vara rektor på en mindre gymnasieskola passar mig. Vi har bara en korridor och där är det lätt att träffa både elever och lärare. Jag vill vara närvarande och ses i stället för att mejla. Relationer är viktiga, poängterar Anna.

– I min roll som rektor vill jag fortsätta förankra de rutiner som redan finns och skapa lugn och kontinuitet. Och det är viktigt att det känns roligt, avslutar Anna.

Fakta

Anna Ahlenius Silvermyr är sedan 1 januari 2024 anställd som rektor på Bernadottegymnasiet.

Bernadottegymnasiet - Den lilla skolan med det stora hjärtat

Bernadottegymnasiet

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se
Kommunikationschef Eva-Li Littorin, 08-508 32 266 och eva-li.littorin@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, anpassad grundskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och anpassad gymnasieskola. Förvaltningen svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad är Sveriges största kommunala förvaltning. Vi arbetar för att ge alla barn i Stockholm en bra utbildning. Elevernas förutsättningar, motivation och lärande är vårt fokus. Mer information här https://start.stockholm/om-stockholms-stad/organisation/fackforvaltningar/utbildningsforvaltningen/

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye