Stockholms stad

Ny rektor på Sköndalsskolan

Dela

Iréne Karlovini blir ny rektor på Sköndalsskolan. Hon kommer närmast från Huddinge kommun där hon varit rektor på Kästaskolan. Hon växte upp i Västerås där en SO-lärare på högstadiet gjorde stort intryck.

Iréne Karlovini Foto: Privat
Iréne Karlovini Foto: Privat

Iréne Karlovini har bland annat arbetat på Södermalmsskolan och på skolor i Sollentuna och Huddinge. Nu ser hon fram emot att förvalta och utveckla arbetet på Sköndalsskolan.

– Sköndalsskolan är en liten gemytlig skola med fina resultat, både ur kunskaps- och trygghetsperspektiv. Det är också en fantastiskt vacker skolbyggnad.

Sköndalsskolan har cirka 500 elever från förskoleklass till årskurs sex. På skolan arbetar 80 medarbetare.

SO-lärare på högstadiet påverkade

Iréne växte upp i Västerås och bestämde sig tidigt för att hon skulle arbeta med människor. En SO-lärare på högstadiet gjorde stort intryck.

– Min SO-lärare lyckades skapa engagemang och motivation genom sitt relationsskapande arbetssätt. Han visade också stor entusiasm för sina ämnen. Det var inte så vanligt på den tiden att lärare arbetade på det sättet.

Valet var enkelt

Gymnasietiden spenderade Iréne på Sveriges äldsta gymnasieskola, Rudbeckianska gymnasiet. Den ligger bredvid Västerås Domkyrka, det gamla Stadsbiblioteket och botaniska trädgården. Området präglas av kultur, kunskap och utbildning och det har bedrivits utbildning där sedan 1200-talet.

– Skola och utbildning har alltid varit det främsta och mest grundläggande verktyget för att skapa sig större möjligheter till ett bra och hälsosamt liv.

Efter gymnasiet kändes valet att bli lärare enkelt. Iréne blev SO-lärare med ett stort engagemang för elever i behov av särskilt stöd. Efter några år som lärare började hon också intressera sig mer och mer för pedagogiska och organisatoriska frågor på ett övergripande plan. Därför blev hon skolledare.  

– Skolan är en plats för lärande, trygghet och utveckling. Utbildning är den finaste tillgången vi har. Att alla elever ska trivas, må bra och känna delaktighet för att kunna utvecklas så långt som möjligt är viktigast för mig som rektor.

Fakta

Iréne Karlovini är SO-lärare i grunden och har gått rektorsutbildningen på Stockholms universitet. Hon börjar arbeta som rektor på Sköndalsskolan i maj. Tidigare rektor på Sköndalsskolan är numera rektor på Skarpnäcks skola.

Sköndalsskolan

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se
Kommunikationschef Eva-Li Littorin, 08-508 32 266 och eva-li.littorin@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, anpassad grundskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och anpassad gymnasieskola. Förvaltningen svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Iréne Karlovini Foto: Privat
Iréne Karlovini Foto: Privat
Ladda ned bild

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye