Gothenburg Horse Show

Vilken come-back, Mia!

Dela

Maria von Essen, känd som Mia, gjorde come-back i världscupen efter tio års uppehåll och vann! Det var ett upprymt och tårfyllt team som kunde ta emot henne och Invoice när hon kom ut från banan.

Roland Thunholm

På prispallen fanns även två Göteborgs-debutanter: Domien Michiels på sin imponerande svarta valack Intermezzo van het Meerdaalhof, med smeknamnet Inter, och Thamar Zweistra från Nederländerna med sin sagolika vita hingst Hexagon’s Ich Weiss, känd som Weiss i stallet.

Maria von Essen var glad bara över att vara på plats i Göteborg och få tävla.
- Jag var helt oförberedd på att vinna här men min häst Invoice var så bra i arenan så jag är superglad. Jag och min man köpte honom när han var 2,5 år efter att ha sett honom på en video så han har varit med oss ganska länge. Han är en väldigt känslig, nästan rädd för sig själv så det har varit lite svårigheter att få honom hit och det är en av anledningarna till att jag tävlat honom väldigt lite.

För Mia har Göteborg Horse Show en speciell plats i hjärtat.
- Jag kommer ju ihåg hur man såg Lussa Nathhorst vinna tävlingen på TV och hur jag drömde om att göra samma sak. Nu känner jag mig verkligen hedrad över att vara här och nu vill jag bara fortsätta utveckla honom.

Domien Michiels talade entusiastiskt om sin egen svarta skönhet, Intermezzo van het Meerdaalhof.
- Jag fick honom för försäljning när han var fyra år och vi fick direkt ett särskilt band till varandra. Jag bad ägaren att få behålla honom ytterligare ett år och sedan ytterligare ett år… Till slut gav ägaren mig halva hästen. Vi har nu gjort bland annat två EM, ett VM och ett OS tillsammans.

Thamar Zweistra delade den upplevelsen av att rida en hemmafödd häst, Hexagon’s Ich Weiss. Hon har dessutom ridit både ”Weiss” fader och moder i Grand Prix.
- Det är en ära att få rida honom, sade Thamar.

Domare Raphael Saleh från Frankrike hyllade de placerade ryttarnas framträdanden och betonade vikten av att lyfta fram nya ansikten för sportens tillväxt.

Trots att uppvärmningen filmades och sändes live från Göteborg, uttryckte ryttarna att det inte påverkade deras fokus eller prestation.
- Det spelar ingen roll för oss. Vi försöker alltid rida så bra vi kan och att det filmas påverkar inte, sa Thamar och fick medhåll från de andra ryttarna.

Domare Hans-Christian Mathiesen från Danmark bjöd in pressen att delta i diskussioner med domarna.

-Ni är välkomna att prata med oss, fråga oss om du har några frågor eller något du inte förstår. Det känns mycket bättre för oss om vi kan diskutera tillsammans istället för att läsa om det senare i media. Vi domare har alltid bra diskussioner oss emellan och skulle verkligen älska att höra hur du uppfattar sporten. Många i den här sporten arbetar så hårt för att skapa de bästa möjligheterna och faciliteterna för hästarna i denna sport, de anstränger sig verkligen hårt. Vi som domare är stolta över ryttarna. Även om vi inte ger dem 100 procent, så är vi fortfarande stolta över dem för att de kämpar så hårt i ringen.

Kontakter

Bilder

Om Gothenburg Horse Show

Gothenburg Horse Show är en av världens ledande inomhustävlingar i ridsport och är ett evenemang som återkommer årligen. Sedan starten våren 1977 har över 3 miljoner hästälskare besökt evenemanget. Tävlingarna arrangeras av Got Event AB på uppdrag av FEI, det internationella ridsportförbundet, samt Svenska Ridsportförbundet. Vi samarbetar även med hästsportmässan EuroHorse i Svenska Mässan. Gothenburg Horse Show och EuroHorse arrangerar även gemensamt seminariedagen Hästföretagarforum. 

2024 års tävlingar genomförs 21-25 februari.

www.gothenburghorseshow.com

Följ Gothenburg Horse Show

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Gothenburg Horse Show

Nylansering av Stiftelsen Göteborg Horse Show’s stipendium!5.3.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Sedan många år tillbaka har stiftelsen Göteborg Horse Show delat ut ca 300 000 SEK per år i stipendier till elitsatsande juniorer och unga ryttare. Tillsammans med Svenska Ridsportförbundet har stipendiater från ridsportens olika grenar valts ut för att tillsammans dela på summan. Senast stipendiet delades ut var sex av ridsportens grenar representerade bland stipendiaterna; hoppning, dressyr, para-dressyr, fälttävlan, voltige samt sportkörning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye