Gothenburg Horse Show

24-åring snuvade världseliten på världscuppoängen

Dela

De svenska giganterna får se upp. Trots tappra försök från både Henrik von Eckerman på King Edward och Peder Fredricson på Catch Me Not så rådde de inte på holländaren Lars Kersten som vann världscupen på hemuppfödda Hallilea.

Lars Kersten-Hallilea
Lars Kersten-Hallilea Roland Thunholm Free for media to use

-Det är en helt overklig känsla att sitta här idag, jag kan fortfarande inte tro att jag står här, före två legender, sa en glad Lars Kersten, 24 år, efter klassen.

Lars har gjort totalt nio starter i världscupen och hoppat om i tre av dem. Bästa resultatet gjorde han i världscupen i Oslo 2022 när han slutade på en fjärdeplats.  
- Hela min familj och vårt team var här vilket inte händer så ofta så det var en fantastisk känsla, sa Lars.
Lars Kersten är baserad i Egchel där hans familj har en hästanläggning med uppfödning och tävlingshästar. Det 12 åriga stoet Hallilea är en av familjens uppfödningar.
- Vi trodde kanske inte att hon skulle gå så här långt. Även om hon hade hoppförmågan så är det så mycket mer som spelar in. De måste ha rätt inställning också – men det har hon uppenbarligen.

Bara tiondelar efter Kersten kom världsettan och förra årets världscupsfinal Henrik von Eckerman som red King Edward – rankad som världens bästa häst.
- Det var lite mixade känslor, jag tyckte jag fick till en bra känsla och han hoppade bra, kanske för bra. Det tar lite tid när man är för högt över hindren, sa Henrik von Eckerman.

Framridningen var dramatisk för Henrik von Eckerman som trillade av.

- Det här var lite otypisk, det har aldrig hänt förut. Vi skulle hoppa sista räcket och han vrider sig lite och jag hamnade på sidan.

Eckerman klarade sig som tur var relativt oskadd.
- Jag var hos kiropraktorn i morse och får nog besöka henne igen men det gick bra, sa Henrik som är direktkvalad till världscupsfinalen i Riyadh tack vare segern i finalen i Omaha 2023.

Peder Fredricson slutade på en tredjeplats i klassen med Catch Me Not som han tog EM silver tillsammans med 2021. Peder som vunnit det mesta och varit rankad bäst i världen har aldrig vunnit en värlscup.
- Det var lite frustrerat idag jag fick inte riktigt till svängen, det var surt att inte vinna, konstaterade han.

Tomas Torgersen, tävlingsledare Gothenburg Horse Show var rakt igenom nöjd med tävlingarna.
- Det har varit en fantastisk show. Alla som jobbar här är fantastisk. Vi hade lite tidspress till världscupen men lyckades bygga banan på under 25 minuter. Jag är så imponerad över alla som är här och jobbar tillsammans för den här tävlingen.

Resultat

Fler bilder

Kontakter

Om Gothenburg Horse Show

Gothenburg Horse Show är en av världens ledande inomhustävlingar i ridsport och är ett evenemang som återkommer årligen. Sedan starten våren 1977 har över 3 miljoner hästälskare besökt evenemanget. Tävlingarna arrangeras av Got Event AB på uppdrag av FEI, det internationella ridsportförbundet, samt Svenska Ridsportförbundet. Vi samarbetar även med hästsportmässan EuroHorse i Svenska Mässan. Gothenburg Horse Show och EuroHorse arrangerar även gemensamt seminariedagen Hästföretagarforum. 

2024 års tävlingar genomförs 21-25 februari.

www.gothenburghorseshow.com

Följ Gothenburg Horse Show

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Gothenburg Horse Show

Nylansering av Stiftelsen Göteborg Horse Show’s stipendium!5.3.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Sedan många år tillbaka har stiftelsen Göteborg Horse Show delat ut ca 300 000 SEK per år i stipendier till elitsatsande juniorer och unga ryttare. Tillsammans med Svenska Ridsportförbundet har stipendiater från ridsportens olika grenar valts ut för att tillsammans dela på summan. Senast stipendiet delades ut var sex av ridsportens grenar representerade bland stipendiaterna; hoppning, dressyr, para-dressyr, fälttävlan, voltige samt sportkörning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye