Gothenburg Horse Show

Henrik von Eckermann väljs in till Hall of Fame

Dela

Han är den förste svensken som vunnit en världscupfinal och han har världsrekord i att vara bäst i världen. Nu väljs Henrik von Eckermann in till Hall of Fame och gör därmed bland andra Rolf-Göran Bengtsson, John Whitaker och Hugo Simon sällskap i finrummet.

Copyright ©FEI/Richard Juilliart

I fjol valdes det svenska hopplandslaget in och nu handlar det om Henrik von Eckermann, individuellt, som kliver in i Hall of Fame. 
- Efter gårdagens prestation borde jag väljas in i Hall of Shame istället, skojar den ständigt självkritiske Henrik von Eckermann.

Trots att Henrik har en lång karriär med mästerskapsmedaljer och utmärkelser har han en alldeles särskild relation till Gothenburg Horse Show.
- Det var här min resa inom sporten böjade och jag har vunnit två världscuper här. Några av mina bästa minnen är från Göteborg och mycket tack vare publiken som har något alldeles speciellt.

Tomas Torgersen, tävlingsledare för Gothenburg Horse Show har följt Henrik under alla år.
- Henrik von Eckermann har presterat på en nivå som ingen annan gjort förut. I fjol var han den första svensken som vann världscupfinalen och att toppa världsrankingen 19 månader i följd är en otrolig bedrift. Att Henrik skule väljas in var ett enkelt beslut.

Gothenburg Horse Show Hall of Fame hyllar profiler, ryttarikoner och fyrbenta hjältar som betytt mycket för evenemanget. Henrik von Eckermann är så klart hedrad över hyllningen.
- Det är absolut kul att bli en lite större del av Gothenburg Horse Show.

Samtliga pristagare

Kontakter

Om Gothenburg Horse Show

Gothenburg Horse Show är en av världens ledande inomhustävlingar i ridsport och är ett evenemang som återkommer årligen. Sedan starten våren 1977 har över 3 miljoner hästälskare besökt evenemanget. Tävlingarna arrangeras av Got Event AB på uppdrag av FEI, det internationella ridsportförbundet, samt Svenska Ridsportförbundet. Vi samarbetar även med hästsportmässan EuroHorse i Svenska Mässan. Gothenburg Horse Show och EuroHorse arrangerar även gemensamt seminariedagen Hästföretagarforum. 

2024 års tävlingar genomförs 21-25 februari.

www.gothenburghorseshow.com

Följ Gothenburg Horse Show

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Gothenburg Horse Show

Nylansering av Stiftelsen Göteborg Horse Show’s stipendium!5.3.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Sedan många år tillbaka har stiftelsen Göteborg Horse Show delat ut ca 300 000 SEK per år i stipendier till elitsatsande juniorer och unga ryttare. Tillsammans med Svenska Ridsportförbundet har stipendiater från ridsportens olika grenar valts ut för att tillsammans dela på summan. Senast stipendiet delades ut var sex av ridsportens grenar representerade bland stipendiaterna; hoppning, dressyr, para-dressyr, fälttävlan, voltige samt sportkörning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye