Gothenburg Horse Show

Dansk ungdomsseger i Lövsta Future Challenge

Dela

Lövsta Future Challenge U25 ger unga ryttare chansen att tävla på de internationella världscupsarenorna. I Göteborg kom åtta ryttare till start och danskan Sara Aagard Hyrm vann klassen.

Sara Aagaard Hymn-Atterupgaards Cooper
Sara Aagaard Hymn-Atterupgaards Cooper Roland Thunholm Free for media to use

Danska ryttaren Sara Aagaard Hyrm med familjeägda Atterupgaards Cooper tog den tredje och sista segern i Lövsta Future Challenge som avgjordes i samband med Gothenburg Horse Show. Klassen som även avgjorts i Herning och i Amsterdam avgörs alltid i samband med FEI Dressage World Cup Dressage.

Andraplacerad var nederländska Zoe Kuintjes med sin häst Cupido och trea var svenska Evelina Söderström på Cilantro.

Sara Aagard Hyrm var väldigt nöjd med sin häst som går under smeknamnet Cooper.

-Arenan är så speciell. Det var intensivt men en härlig känsla att rida inför en så fantastisk publik. Jag gjorde mitt bästa för att hålla min häst lugn men kunde verkligen känna trycket med en så stor publik och det är verkligen roligt. Att rida i en så stor arena är fantastiskt men min häst är fortfarande en väldigt ung pojke. Jag har haft honom i fyra år så vi har utvecklats tillsammans. Jag är väldigt, väldigt glad idag.

Sara, Zoe och Evelina enades om att Lövsta Future Challenge verkligen är en serie som betyder mycket för dem.
- Det är fantastiskt vilken support vi får vi får och vad Lövsta Future Challenge gör för oss unga ryttare. Vi lär oss massor av att titta på världens bästa ryttare i världscupen och att få chansen att rida på samma arena som dem. Det betyder jättemycket, sammanfattade Sara och fick medhållande nickar från podiet.

Zoe Kulintjes reste enda från Nederländerna för att vara med och tävla i Göteborg med sin häst Cupido. Hon var glatt överraskad över sin andraplats.

-Det är första gången jag är här i Göteborg. Jag red i Jumping Amsterdam i fjol så det är andra gången jag rider Lövsta Future Challenge. Det är en helt fantastisk publik här.

Evelina Söderström på Cliantro har tävlat i Scandinavium en gång tidigare.
- Jag var här förra året och tävlade Lövsta Future Challenge och det var en riktigt bra upplevelse. Det är så inspirerande att tävla jämte världscupsryttare. Att se dem träna är riktigt roligt.

Ekipaget som fick dagens högsta poäng diskvalificerades vid efterkontrollen då hästen hade blod på sidan.

Domaren Isobel Wessels kommenterade klassen.
- Först och främst så är det verkligen synd att en ryttare inte gick igenom efterkontrollen men det är också ett tecken på att vi tar allt väldigt allvarligt.  Hästvälfärd är alltid viktigare än tävlingen.

- Serien är väldigt inspirerande för U25 ryttarna. Detta är vår sports framtid och de kommer hit och får träna i den här atmosfären. Du kan inte träna på detta hemma, detta är något helt annat.

- Som domare vill jag uppmana er alla att ställa frågor till oss och vi försöker svara på allt ni vill veta. Vi är alla sportmänniskor och sportorienterade. Vi älskar hästar och välkomnar frågor.

Kontakter

Bilder

Sara Aagaard Hymn-Atterupgaards Cooper
Sara Aagaard Hymn-Atterupgaards Cooper
Ladda ned bild
Sara Aagaard Hyrm-Atterupgaards Cooper
Sara Aagaard Hyrm-Atterupgaards Cooper
Ladda ned bild

Om Gothenburg Horse Show

Gothenburg Horse Show är en av världens ledande inomhustävlingar i ridsport och är ett evenemang som återkommer årligen. Sedan starten våren 1977 har över 3 miljoner hästälskare besökt evenemanget. Tävlingarna arrangeras av Got Event AB på uppdrag av FEI, det internationella ridsportförbundet, samt Svenska Ridsportförbundet. Vi samarbetar även med hästsportmässan EuroHorse i Svenska Mässan. Gothenburg Horse Show och EuroHorse arrangerar även gemensamt seminariedagen Hästföretagarforum. 

2024 års tävlingar genomförs 21-25 februari.

www.gothenburghorseshow.com

Följ Gothenburg Horse Show

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Gothenburg Horse Show

Nylansering av Stiftelsen Göteborg Horse Show’s stipendium!5.3.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Sedan många år tillbaka har stiftelsen Göteborg Horse Show delat ut ca 300 000 SEK per år i stipendier till elitsatsande juniorer och unga ryttare. Tillsammans med Svenska Ridsportförbundet har stipendiater från ridsportens olika grenar valts ut för att tillsammans dela på summan. Senast stipendiet delades ut var sex av ridsportens grenar representerade bland stipendiaterna; hoppning, dressyr, para-dressyr, fälttävlan, voltige samt sportkörning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye