Gothenburg Horse Show

Kan King Edward bli än mer historisk på Gothenburg Horse Show?

Dela

Gothenburg Horse Shows avslutande dag kan bjuda på det historiska ögonblicket  att se den bästa hästen i sportens moderna era göra ett försök att sätta en ännu högre ribba inför sina hemmafans.

Henrik von Eckermann - King Edward winning in Omaha
Henrik von Eckermann - King Edward winning in Omaha FEI/Richard Juilliart Free for media to use

De flesta kan hålla med om att den bästa hästen i hoppsporten är Henrik Von Eckermanns King Edward. Världsmästaren och världscupfinalvinnaren och en häst som kommer att ge Scandinaviums tak en ny utmaning från ljudnivån när han kommer in på Scandinaviums arena till säsongens sista världscupkval.

Förra året gick det inte som planerat – två hinder ner. Med tanke på framgångarna runt om i världen före det tillfället och efter känns det naturligt att han kommer att vilja leverera inför hemmafansen. Det blir vår sista chans att se honom på Scandinavium innan den där OS-uppgörelsen i Paris i sommar.

Vi är besatta av prestationer och rankning, på EquiRatings förbereder vi oss för en annan sorts historiskt ögonblick. Vid världscupens sista kval kommer vi alla att ha möjlighet att se en ny hög ribba för prestation inom den moderna hoppsporten. Det är en chans för den största lilla hästen att nå en ny topp, inför den mest passionerade publiken i sporten.

Bevis

För att verkligen förstå och uppskatta prestationer måste de vara mätbara. Vart fjärde år finns det en världsmästare, men vem är störst av des som tagit titeln? Och hur är det med de olympiska mästarna? Eller vinnare av världscupfinalen? Prestation är något vi mäter varje vecka, i varje ritt. Måttstocken vi har tagit fram kommer från schacksporten, Elo-systemet. Det är ett poängbaserat system som fokuserar på kvaliteten på slagna motståndarna och konsekventa prestationer.

Med många olika serier inom hoppsporten, från världscupkval och nationscuper till Rolex Grand Slams och Longines Global Champions Tour, kan det vara svårt att följa en hästs utveckling, utvärdera kvaliteten på en prestation och ge ett intelligent och kvantifierbart svar på frågan "vem är bäst"? Vi kallar vår lösning på denna fråga för EquiRatings Elo, och King Edward, med betyget 809, har uppnått det högsta värdet någonsin på denna skala.

Equiraitings Elo

Hans närmaste rival, Explosion W, som är den regerande olympiska mästaren  med Ben Maher för Storbritanniens uppnådde under sin karriär ett högsta ranking-värde på 804. Han nådde denna nivå två gånger, en gång 2019 efter en femstjärnig Grand Prix-vinst i New York, och igen 2021 efter att ha vunnit OS i Tokyo 2021. Rankningsvärdet rör sig i båda riktningarna – som en formindikator ska. Det är en sak att leverera en riktigt bra dag, det är en helt annan att upprätthålla formkurvan vecka efter vecka och från år till år.

Svindlande höjder

King Edward nådde sin rekordpoäng på  809 när han slutade tvåa vid CHI Genève-tävlingarna i slutet på 2023. De normala upp- och nedgångarna i hans prestationer har sedan dess har sjunkit till 806, men en andraplats på toppnivå i Abu Dhabi tidigare i februari fick honom att kliva upp två poäng tillbaka till 808. Att öka sitt rankningsvärde aldrig så lite på denna höga nivå är väldigt tufft och stegen små när du är så här högt upp på Elo-skalan. För att se ytterligare två poängs ökning i hans rankningsvärde kommer vi sannolikt att behöva åtminstone en pallplats i den här delen av världscupen i Göteborg.

Ställning

Henriks slagläge på hemmaplan gör att vi knappast kommer att få se ytterligare en andra eller ens tredje plats. Om King Edward presterar kommer han sannolikt att vara omöjlig att slå. Och om King Edward inte kan besegras kommer han att få ett Elo-betyg som inte bara cementerar hans dominans i den moderna sporten, utan det kommer också att driva honom mot en ointaglig nivå för framtida generationer. Vi kan se tillbaka på Göteborg 2024 som ögonblicket då tidernas bästa häst nådde sin första historiska peak.

Diagram

Om EquiRatings

EquiRatings är ett sportdata- och analysföretag specialiserat på hästsportsektorn. De tillhandahåller prestationsstatistik, betyg och innehåll som är skräddarsytt för hästsportevenemang och tillgodoser behoven hos lag, evenemang, förbund och varumärken som är involverade i hästsporter. Företaget är känt för att använda data för att förbättra storytelling för hästsportmärken, förbättra engagemanget med fansen genom prisbelönta fantasy-appar och hjälpa till med att hantera risker och förbättra prestanda.

De har använt sin prediktiva analys för att korrekt utse vinnaren för huvudklassen på torsdag, fredag och lördag under Gothenburg Horse Show.

För att följa deras insikter finns det en daglig digital formguide för fans och media
Här hittar du dagens världscupklass: https://jumping-prediction-centre.equiratings.com/

Klicka här och häng med live på WhatsApp

EquiRatings Instagram: https://www.instagram.com/equiratings/

Email: Shannon Bruchard-Gibbons| Strategy & Communications  | shannon@equiratings.com

Om Gothenburg Horse Show

Gothenburg Horse Show är en av världens ledande inomhustävlingar i ridsport och är ett evenemang som återkommer årligen. Sedan starten våren 1977 har över 3 miljoner hästälskare besökt evenemanget. Tävlingarna arrangeras av Got Event AB på uppdrag av FEI, det internationella ridsportförbundet, samt Svenska Ridsportförbundet. Vi samarbetar även med hästsportmässan EuroHorse i Svenska Mässan. Gothenburg Horse Show och EuroHorse arrangerar även gemensamt seminariedagen Hästföretagarforum. 

2024 års tävlingar genomförs 21-25 februari.

www.gothenburghorseshow.com

Följ Gothenburg Horse Show

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Gothenburg Horse Show

Nylansering av Stiftelsen Göteborg Horse Show’s stipendium!5.3.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Sedan många år tillbaka har stiftelsen Göteborg Horse Show delat ut ca 300 000 SEK per år i stipendier till elitsatsande juniorer och unga ryttare. Tillsammans med Svenska Ridsportförbundet har stipendiater från ridsportens olika grenar valts ut för att tillsammans dela på summan. Senast stipendiet delades ut var sex av ridsportens grenar representerade bland stipendiaterna; hoppning, dressyr, para-dressyr, fälttävlan, voltige samt sportkörning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye