Centerpartiet i Västra Götaland

"Vi måste kunna lita på att bussen går - en nödvändighet för framtidens landsbygdsutveckling"

Dela

Frågan om anslutande trafik till och från Öxnered, särskilt för pendlare som reser till arbete och utbildning, har blivit en central oro för många pendlande dalslänningar. AnnaSara Perslow från Centerpartiet har framfört dessa bekymmer till Bijan Zainali från Socialdemokraterna under en frågestund vid regionfullmäktige i Vänersborg.

En robust infrastruktur är grundläggande för tillväxt och för att skapa nya jobb. För att uppnå detta är det nödvändigt att kollektivtrafiken fungerar smidigt och är tillgänglig för alla som vill pendla i vardagen. Att få fler att välja kollektivtrafik över bilen kräver en pålitlig och effektiv service som når alla delar av regionen.

Den nuvarande anslutningen mellan Vänersborg och Öxnered spelar en avgörande roll för många pendlare. Tyvärr har ersättningsbussarna vid Öxnered inte synkroniserats med tåganslutningarna vid Vänersborg centralstation, vilket påverkar pendlare från hela Dalsland. Detta skapar utmaningar som behöver lösas.

AnnaSara Perslow riktade en specifik fråga till Bijan Zainali, som är Västtrafiks styrelseordförande: Prioriterar du att lösa de trafikproblem som uppstår norrut – till och från Dalsland, där anslutningstrafiken inte synkroniseras korrekt? En fråga som Bijan lovade att arbeta vidare med.

Inom både Västtrafik och kollektivtrafiknämnden är det viktigt att prioritera och få fler att använda kollektivtrafiken, som först nu håller på att stabiliseras efter pandemin.

Utmaningen ligger i att säkerställa att kollektivtrafiken fungerar effektivt, även på landsbygden. Det kräver smarta lösningar och ökad närtrafik. Dessutom måste vi fråga oss: Ska vi utveckla eller avveckla landsbygden? Hur påverkar detta den gröna omställningen och målet om en region som håller ihop? Landsbygdstrafiken får inte ignoreras, enligt AnnaSara.

AnnaSara uppmanade Bijan Zainali och alla beslutsfattare inom kollektivtrafiken att ta itu med dessa utmaningar och se till att hela regionen, både land och stad, får tillgång till den kollektivtrafik den förtjänar. En hållbar plan förbättrar inte bara pendlarnas vardag utan stöder också regionens tillväxt och utveckling.

Kollektivtrafiken måste rulla – även när hinder uppstår!

Kontakter

Centerpartiet i Västra Götaland

Centerpartiet i Västra Götaland vill ha ett tillgängligt, företagsamt och mer hoppfullt samhälle, där du själv bestämmer hur din vardag fungerar bäst. Nära vård betyder att vården ska finnas där du behöver den – på vårdcentralen, i din telefon, hemma eller på sjukhuset.

Vi i Centerpartiet vill knyta samman hela Västra Götaland. Öka närheten mellan stad och landsbygd, så att invånarna kan bo och leva i hela regionen. Och vi möter klimatutmaningarna med smarta lösningar som skapar fler jobb. När fler människor har ett jobb att gå till kan Sverige också i framtiden ha en bra välfärd och ett starkt socialt skyddsnät. Centerpartiet för Västsverige framåt

Följ Centerpartiet i Västra Götaland

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Centerpartiet i Västra Götaland

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye