Stockholms stad

Ny rektor på Hässelby Villastads skola

Dela

Susanne Johansson blir ny rektor på Hässelby Villastads skola. Hon kommer närmast från Upplands-Bro där hon varit rektor på Bergaskolan.

Susanne Johansson blir rektor på Hässelby Villastads skola. Foto: Pelle Mårtenson
Susanne Johansson blir rektor på Hässelby Villastads skola. Foto: Pelle Mårtenson

På Hässelby Villastads skola finns cirka 120 medarbetare och 970 elever. Skolan har elever i olika åldrar.

– Jag ser fram emot att arbeta på en stor skola där jag kan följa eleverna hela vägen från förskoleklass till årskurs nio.

Susanne Johansson trivs i skolans värld. Hon är matte- och NO-lärare i grunden och har bland annat arbetat på skolor i Sigtuna, Järfälla och Sollentuna. Vardagen i skolan är omväxlande och ger Susanne energi och glädje.

 Den ena dagen är sällan den andra dagen lik. Som rektor får jag vara en del av elevernas lärande och utveckla skolan tillsammans med lärare och personal. Dessutom får jag arbeta med personalens utvecklingsresa och det är en rolig resa att vara med på.

Från Malmö till Stockholm 

Susanne växte upp i Skåne. Hon gick på skolor i Bjärred och Malmö. Ordning och reda skapade minnen.

– Jag minns särskilt en lärare som vi elever tyckte mycket om. Som vuxen har jag funderat på vad det var som utmärkte honom och det var nog det att han hade krav på oss. Det var ordning och reda i hans klassrum. Han skapade förutsättningar och utrymme för både trivsel, studiero och lärande. Det fungerade.  

Fakta

Susanne börjar arbeta som rektor på Hässelby Villastads skola den 1 mars. Tidigare ordinarie rektor på Hässelby Villastads skola arbetar nu som skolledare på en annan skola i Stockholms stad. 

Hässelby Villastads skola

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se
Kommunikationschef Eva-Li Littorin, 08-508 32 266 och eva-li.littorin@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, anpassad grundskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och anpassad gymnasieskola. Förvaltningen svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad är Sveriges största kommunala förvaltning. Vi arbetar för att ge alla barn i Stockholm en bra utbildning. Elevernas förutsättningar, motivation och lärande är vårt fokus. Utbildningsförvaltningen

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Gemensamt krafttag mot sexköp15.4.2024 09:10:50 CEST | Pressmeddelande

I Stockholms län bor drygt 95 000 män som någon gång har köpt sex och därmed också begått brott. Det visar siffror från forskningsrapporter och myndigheters undersökningar, vilka pekar på att ungefär var tionde man någon gång köpt sex. Samverkansplattformen Operation Kvinnofrid, där bland annat Stockholms stad medverkar, arbetar för att motverka denna brottslighet som främst drabbar kvinnor och flickor, men också män och pojkar samt icke-binära.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye