Stångåstaden

Inbjudan till pressträff Unga bygger för unga

Dela

Stångåstaden kommer tillsammans med den kommunala gymnasieskolan Anders Ljungstedts gymnasium att dra igång en gemensam satsning för att locka unga till byggbranschen och öka förutsättningarna för unga att få en bostad. Initiativet drivs gemensamt under namnet Unga bygger för unga.

Unga bygger för unga är ett koncept som initialt togs fram i Skellefteå hos det kommunala fastighetsbolaget Skebo och som lyckosamt också har gjorts av Hyresbostäder i Norrköping. Nu startas initiativet upp även i Linköping där Stångåstaden kommer att genomföra projektet i samverkan med Bygg- och anläggningsprogrammet på Anders Ljungstedts gymnasium, tillsammans med en utvald entreprenör som ska upphandlas.

Initiativet har flera syften; att ge eleverna en praktikplats samtidigt som de får en förståelse för hur yrket som byggnadsarbetare är och att inspirera eleverna att fortsätta arbeta i branschen. Som initiativet säger så kommer de unga att bygga för unga, då de lägenheter som tillskapas i detta ombyggnationsprojekt kommer att hyras ut till unga personer mellan 18–24 år. En målgrupp som Stångåstaden sedan flera år tillbaka ger förtur till i sin bostadskö för att underlätta att de kan ta sig in på bostadsmarknaden.

Pressträff och anmälan
Pressträffen hålls i den fastighet där ombyggnationen kommer att ske och på plats finns företrädare för Stångåstaden, Anders Ljungstedts gymnasium och Utbildningsförvaltningen. Presentationen följs av en rundtur i fastigheten, därefter finns möjlighet för intervjuer med företrädarna på plats.

Datum: torsdagen den 14 mars
Tid: Kl 9:30
Plats: Överstegatan 11, Linköping
OSA:
Anmäl dig senast måndagen den 12 mars till heidi.berger@stangastaden.se eller via
telefon 0722-543052.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Ladda ned bild

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter.

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Visit Linköping & Co gör gästspel som krögare i Wärdshuset, Gamla Linköping7.5.2024 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Gamla Linköping är ett välbesökt turistmål under sommaren och besökare njuter av museimiljöerna, butiker och värdesätter att det finns en variation av caféer och restauranger i området. För att tillgodose det behovet kommer Stångåstadens dotterbolag Kulturfastigheter, som äger fastigheterna i Gamla Linköping, att under sommaren samarbeta med Visit Linköping & Co som går in och driver restaurangen i Wärdshuset. Besökare välkomnas till Wärdshuset i samband med nationaldagsfirandet i Gamla Linköping den 6 juni.

Bred samverkan krävs för en ökad integration30.4.2024 11:33:38 CEST | Pressmeddelande

Integrationen är en av vår tids stora samhällsutmaningar som ingen kan lösa på egen hand. Ska vi lösa utmaningarna vi står inför måste vi bli ännu bättre på att samverka. I Linköping har vi på Stångåstaden ett väletablerat samarbete med exempelvis Polisen, kommunen, föreningar och andra fastighetsägare men vi skulle gärna bredda arbetet ännu mer och få in näringslivet i större utsträckning. Kompetensförsörjning är en helt avgörande fråga för nästan alla företag och organisationer. Kan vi hjälpas åt att göra vår stad tryggare och mer attraktiv kommer alla att bli vinnare. Det kommer att göra det ännu bättre att bo här och lättare att få fler att vilja bosätta sig i vår stad.

Stångåstaden vill bidra till sund konkurrens och schyssta villkor på byggarbetsplatser20.3.2024 08:30:00 CET | Pressmeddelande

Stångåstaden arbetar sedan länge med aktiviteter för att upprätthålla en sund konkurrens på våra byggarbetsplatser. Idag görs detta dels genom kravställning i upphandlingar, lokalt samarbete mellan Byggföretagen och de offentliga beställarna, dels genom förhandskontroller och kontroll under byggskedet. Då Stångåstaden är en stor aktör i regionen och vill vara en normbildande aktör i branschen kommer vi under 2024 att ta ytterligare steg för att öka kravställningen och uppföljningen.

Så vill vi bidra till sund konkurrens och schyssta villkor på byggarbetsplatser20.3.2024 08:00:00 CET | Blogginlägg

Det förekommer tyvärr problem med fusk och dåliga villkor på byggarbetsplatser i Sverige. Det riskerar att bli en grogrund för organiserad brottslighet om vi inte agerar och arbetar förebyggande. Problemen handlar om allt från obetalda skatter, arbetsgivaravgifter och sociala avgifter till illegal arbetskraft och dålig arbetsmiljö. Det leder också till en osund konkurrens på byggmarknaden. Fusk och kriminalitet riskerar att försämra kvaliteten på byggen, skapa social oro och resultera i att seriösa byggföretag slås ut.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye