BranäsgruppenBranäsgruppenBranäsgruppen

Branäsgruppen köper in nya elsnöskotrar: "Ett viktigt steg i att göra våra anläggningar mer hållbara"

Dela

Branäs och Kungsberget investerar i framtidens skoterteknologi för att minska miljöpåverkan och sänka driftkostnader. Nu har nya elsnöskotrar levererats till båda anläggningarna.

Nya elsnöskotrar på plats i Branäs och Kungsberget
Nya elsnöskotrar på plats i Branäs och Kungsberget

Branäsgruppen, en av Sveriges ledande skidkoncerner, tar ett viktigt steg mot en mer hållbar verksamhet genom att introducera nya elsnöskotrar på anläggningarna Branäs och Kungsberget. De två skidanläggningarna har tillsammans förvärvat fyra eldrivna snöskotrar för att minska sin miljöpåverkan.

– Vi strävar ständigt efter möjligheter att göra vår anläggning mer hållbar, och elsnöskotrarna är ett viktigt steg i den riktningen. De kommer att användas inom olika verksamhetsområde och vi ser verkligen framemot att få de i drift, säger Anton Renström Teknisk chef, Tf platschef kommersiell Branäs.

De eldrivan snöskotrarna kommer att drivas av fossilfri el från förnybara källor, något som Branäsgruppen har använt sig av sedan 2001.

Förutom att minska miljöpåverkan erbjuder elsnöskotrarna flera fördelar. Den lägre ljudnivån kommer att förbättra upplevelsen för besökare, särskilt under kvällar. Men även kostnaderna förväntas minska avsevärt.

– Driftkostnaderna för elsnöskotrarna förväntas vara betydligt lägre jämfört med traditionella snöskotrar. Det här är ett steg i vår övergripande strategi att successivt övergå till en helt elektrisk fordonsflotta, tillägger Anton.

Inför förra säsong installerades ett nytt effektivare snösystem i Branäs, i år har flera ny laddstolpar monterats på båda anläggningarna som ytterligare åtgärder för en mer hållbar anläggning.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye