Stångåstaden

Stångåstaden kommenterar skador på fastighet samt ombesörjer evakuering för drabbade hyresgäster

Dela

Stångåstaden har under torsdagen inlett arbetet med att säkra den explosionsdrabbade fastigheten på adressen Ödegårdsgatan 16 i stadsdelen Johannelund. Undersökningen visar att skadorna på konstruktionen är mer omfattande på konstruktionen än vad den första bedömningen gjorde gällande. Med anledning av detta kommer Stångåstaden nu inleda arbetet med att säkra fastigheten. Bolaget ombesörjer  samt att bolaget ombesörjer evakueringsbostad för alla drabbade kunder i fastigheten.

-    Vår bedömning är att vi kan vara färdiga med arbetet att säkra den explosionsdrabbade fastigheten i början av nästa vecka. Först därefter kan polisen genomföra en brottsplatsundersökning på plats i fastigheten. Under tiden kommer fastigheten att vara avspärrad och polisen kommer att ansvara för bevakning på plats. Först när polisen är klar med sin brottsplatsundersökning kommer vi kunna ge en mer detaljerad bedömning av skadornas omfattning och när berörda hyresgäster beräknas kunna flytta tillbaka till sina lägenheter. Med anledning av detta kommer vi se till att alla drabbade kunder kommer erbjudas en evakueringslägenhet, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

Totalt har nio bostäder evakuerats. Under torsdagen har Stångåstaden varit i kontakt med samtliga drabbade hyresgäster och erbjudit stöd i arbetet med att hitta en evakueringsbostad. Då fastigheten ännu inte är säkrad och polisen behöver genomföra en brottsplatsundersökning har ingen fått komma in i fastigheten. 
-    För vår del är det av allra högsta prioritet att lösa boendesituationen för våra kunder. Tillsammans med berörda försäkringsbolag bistår vi i att hitta en så bra lösning för de drabbade hyresgästerna som möjligt fortsätter Fredrik Törnqvist. 

Så snart polisen hävt avspärrningen av fastigheten kommer arbetet med att tömma de drabbade lägenheterna på personliga tillhörigheter och bohag att påbörjas. Därefter kan arbetet med att återställa fastigheten inledas. 
-    Vi har en krisorganisation som vi sätter in under sådana här särskilda omständigheter. Att våra hyresgäster känner sig trygga är vår högsta prioritet, och vi är här för att stödja dem så gott vi kan med våra resurser genom dessa utmanande tider, avslutar Fredrik Törnqvist. 
 
För mer information, kontakta gärna:
Fredrik Törnqvist, VD Stångåstaden, telefon 072 574 96 60

Kontakter

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter.

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Visit Linköping & Co gör gästspel som krögare i Wärdshuset, Gamla Linköping7.5.2024 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Gamla Linköping är ett välbesökt turistmål under sommaren och besökare njuter av museimiljöerna, butiker och värdesätter att det finns en variation av caféer och restauranger i området. För att tillgodose det behovet kommer Stångåstadens dotterbolag Kulturfastigheter, som äger fastigheterna i Gamla Linköping, att under sommaren samarbeta med Visit Linköping & Co som går in och driver restaurangen i Wärdshuset. Besökare välkomnas till Wärdshuset i samband med nationaldagsfirandet i Gamla Linköping den 6 juni.

Bred samverkan krävs för en ökad integration30.4.2024 11:33:38 CEST | Pressmeddelande

Integrationen är en av vår tids stora samhällsutmaningar som ingen kan lösa på egen hand. Ska vi lösa utmaningarna vi står inför måste vi bli ännu bättre på att samverka. I Linköping har vi på Stångåstaden ett väletablerat samarbete med exempelvis Polisen, kommunen, föreningar och andra fastighetsägare men vi skulle gärna bredda arbetet ännu mer och få in näringslivet i större utsträckning. Kompetensförsörjning är en helt avgörande fråga för nästan alla företag och organisationer. Kan vi hjälpas åt att göra vår stad tryggare och mer attraktiv kommer alla att bli vinnare. Det kommer att göra det ännu bättre att bo här och lättare att få fler att vilja bosätta sig i vår stad.

Stångåstaden vill bidra till sund konkurrens och schyssta villkor på byggarbetsplatser20.3.2024 08:30:00 CET | Pressmeddelande

Stångåstaden arbetar sedan länge med aktiviteter för att upprätthålla en sund konkurrens på våra byggarbetsplatser. Idag görs detta dels genom kravställning i upphandlingar, lokalt samarbete mellan Byggföretagen och de offentliga beställarna, dels genom förhandskontroller och kontroll under byggskedet. Då Stångåstaden är en stor aktör i regionen och vill vara en normbildande aktör i branschen kommer vi under 2024 att ta ytterligare steg för att öka kravställningen och uppföljningen.

Så vill vi bidra till sund konkurrens och schyssta villkor på byggarbetsplatser20.3.2024 08:00:00 CET | Blogginlägg

Det förekommer tyvärr problem med fusk och dåliga villkor på byggarbetsplatser i Sverige. Det riskerar att bli en grogrund för organiserad brottslighet om vi inte agerar och arbetar förebyggande. Problemen handlar om allt från obetalda skatter, arbetsgivaravgifter och sociala avgifter till illegal arbetskraft och dålig arbetsmiljö. Det leder också till en osund konkurrens på byggmarknaden. Fusk och kriminalitet riskerar att försämra kvaliteten på byggen, skapa social oro och resultera i att seriösa byggföretag slås ut.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye